Scott Scale 50 nebo Trek 6500? (modely 2010)

4 nepřečtené
  • michal13

    Prosím uvítám jakýkoli názor, který mi pomůže rozhodnout se mezi těmito koly. Jsem spíše rekreační jezdec (2000 km ročně), ale občas si nějaký závod (marathon) zajedu a mám to v plánu i do budoucna. Co se týče terénu, tak jezdím spíše les, polní cesty než asfalt. Výhodu Treku bych viděl v rámu, nevýhodu v horších brzdách. Také asi bude těžší než Scott.

    Trek 6500:

    http://www.trek-bikes.cz/…10/trek-6500

    Scott Scale 50:

    http://www.scottmtb.cz/…tt-scale-50/

    0 0
    • blaza84  

      Neznám rám Trek, ale u kol Scott určitě slabinou rám není. Co je slabinou kol Scott, je váha Scott komponentů, tj řidítka, představec, sedlovka. Jestli Ti to v obchodě umožní, tak si to nech přeskládat. Já mám Scale 50 2010 a přeskládám si to asi na Ritchey Pro (včera sem to tu řešil).

      0 0
    • JakeF  

      Za mě Trek a ještě 2 tisíce ušetříš na pedály a boty. Těžší nejspíš o něco bude, ty rámy ale na druhou stranu dost vydrží. Sice se tě to přímo netýká, ale slyšel jsem, že Alpha Red dural s příměsí Zirconu by měl mít 5* delší únavovou křivku, než běžné slitiny, co je na tom pravdy posoudit nedokážu. Brzdy jsou fakt, ale pokud si dobře pamatuju, tak žádné nastavení navíc ti nenabídnou a Shimano má obecně snazší servis. Brzdný výkon a nástup síly ovlivníš výběrem desek, toho bych se nebál. Jediné varování k Trekovi, pokud potřebuješ kvůli posedu sedlo víc vzadu, tak se rovnou poohlédni po nové sedlovce. Ale je fakt, že já musím mít 25mm offset a ještě sedlo skoro nadoraz vzadu, aby mi to sedělo, takže třeba s tím problémy mít nebudeš.

      Nakonec bych asi na Tvém místě vybíral podle osobních sympatií ke značce a jak se ti líbí design. Při tomhle užívání asi nějakou životnost rámu moc řešit nemusíš.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.