koupit Scott Scale 70 nebo Scott Scale 50

5 nepřečtených
  • johnsa

    Zdravím všechny.

    Měl bych na Vás malý dotaz: Nemohu se rozhodnout – rozhoduji se pro koupi, a to Scott Scale 70 (16800,–; Dart 2) nebo Scott Scale 50 (27700, Tora 302)…Původne jsem chtěl investovat okolo 16 000, pak do 20, ale pak jsem po menším proniknutí do zákulisí biků (po letech bych si rád pořídil nové kolo, neseděl jsem na kole cca 6 let; předpokládám menší terény, ale i silnice, prostě rekreační vyjížďky) zjistil, že důležité jsou rám a vidlice. Přečetl jsem články o vidlicích, Tora je v rámci ceny doporučována, Darty jsou z levnejších vidlic, asi lepší než Santour. Fakt ale slovnávám zda nepořídit, v podstatě pro začátek ježdění, tu 50, vyzkoušet vidlici (bude záležet co bude člověk jezdit), a pak případně našetřit 5500 na lepší vidlici (sečtu-li…vychází mi 22200). Ještě doplním: to ještě koupit přilbu, boty, oblečení…!

    Jak to vidíte Vy? (i s oblečením to vychází buď cca na 20tis., u 5cale 50 na 30tis.; zvažte – „kolo do začátku“, ale také bych zvážil kvalitu, či tak nějak komponenty; dále fakt že kolo si kupuje rekreační jezdec na pár let)

    Děkuji za názory. Díky Honza

    0 0
    • dada  

      viděl bych to na zlatou střední cestu – scale60 za 19040 treba na bikestore máš to s torou a za uchazejici peniz

      0 0
    • Ladap  

      A co takhle Scale 60 a rovnou k tomu kotoučovky ?

      0 0
    • Hejdik  

      Jde o to,jak předpokládáš ,že budeš jezdit. Ze začátku trochu a pak tě to chytne a bike pro tebe bude velkým koníčkem. Koupíš levnější model,který pro začátek stačí,jenže pak se tomu začneš věnovat a budeš litovat,že jsis nepořídil něco lepšího a budeš muset vrážet prachy do samostatně dražších-lepších komponentů. Takže pokud na to máš kup si to lepší,a nebo jsi tou střední cestou a kup si 60". Tam je už taky tora,takže v poho. Kotouče nejsou nezbytností a s dobrýma „V“ si v poho vystačíš.

      0 0
    • Daf  

      Scale 70 je za ty prachy super. Opravdu jedina slabina je ta vidlice. Ale je dost mozny ze ti to bude stacit. Minimalne do ty doby nez ti nekdo pujci bika s kvalitni vidlici ;) Ram je v podstate stejny jako u vsech hlinikovych Scalu. Takze koupe 70 je docela dobra volba, maximalne casem dokoupis jinou vidlici. Taky zalezi kolik najede rekreacni jezdec za rok a v jakym terenu. Pokud by to bylo 1500km po polnackach a v lehkym terenu, tak bych vubec nic neresil a sel do Scale 70. Pokud vic koupil bych jinou vidli vzduchovou treba Recona. Usetris pul kila oproti Tore a myslim ze jizdnimi vlastnostmi se kolo razem posune pred Scale 50.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.