Samovolné povolování rychloupínáku

17 nepřečtených
  • Jirka77

    Ahoj,

    mám meridu carbon FLX team 09 (4500km) a poslední dobou se mi začal samovolně povolovat rychloupínák na předním kole. Dělá to po rychlejších kamenitých sjezdech. Tenhle víkend se mi to stalo 2× během jednoho závodu. Vůbec to nechápu. Mám strach, že si někde pořádně rozbiju ústa. Nějaká rad čím by to mohlo být? Setkal jste se s tím někdo?

    Díky

    0 0
    • Vilém  

      To co mas za kolo neni podstatne. Lepsi by bylo napsat co je to za upinak. Pokud neco kde packa excentru klouze po plastovem pulmesici, tak to neni nic neobvykleho, ze se povoluje.

      0 0
    • juli  

      Asi odrbanej excentr. Není potřeba si rozbíjet hubu, když novej RU stojí pár kaček.

      0 0
    • michals1  

      Měl jsem rychloupínáky Tranz-X secura lock, kde před povolením bylo nutné zatlačit za tlačítko. Nemusely se ani moc dotahovat a povolení u nich nehrozilo.

      0 0
    • maajkee  

      hehe, sory za OT, ale to téma zní tak trochu jako zdravotní problém s udržením stolice :)

      0 0
    • Murray  

      nedávno jsem si taky všimnul, že u tohodle rychloupínáku

      http://www.kupkolo.cz/…bily_z94641/

      když ho dotahnu a zacvaknu, tak pak stačí poměrně fakt lehká síla s ním pootočit a je to celý povolený… no všim jsem si toho před jízdou zrovna, tak sem to pořešil tak, že jsem ho zacvak do takový polohy, aby se nemohl samovolně pootočit doleva, protože narazí na nohu vidlice, takový rychlo řešení na který jsem pak zapomněl…znáte to s časem,

      je to hodně o držku? nebo to je normální?

      0 0
      • jecnak  

        U techhle vnejsich excentru je to celkem bezne. Nemam tenhle system rad. Lepsi poridit klasicke Shimano s excentrem uvnitr. To je zcela spolehlive.

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.