rozebrání vidle - Marzocchi (AM3 2006)

13 nepřečtených
  • eXcream

Ahoj, pustil jsem se do vymeny oleje a vycisteni tehle vidle, ale narazil jsem hned na zacatku. Vnejsi nohy s vnitrnima drzi pomoci 12mm matek zespod, jenze k nim neni pristup, jsou zahloubeny ve vnejsich nohach, a normalni 12mm hlavice se neprorve otvorem ve vnejsich nohach (hlavice ma moc silne steny). V navodu pisou ze je potreba specialni hlavice. Otazka tedy zni: prodava se hlavice s tensimi stenami nebo jsou tyto hlavice bezne k sehnani v bikeshopech?

V navodu jsem narazil na dalsi „nutne“ pouziti specialnich nastroju, ptám se tedy, jak je to s jejich nahrazenim beznymi nastroji nebo postupy. Co je a co neni vhodne vzhledem k zivotnosti, nebo nutnosti specialnich nastroju vyjimat a cistit. Je vhodny na cisteni cyklostar apod. odmastovace?

Na ivelo neodkazovat prosim, to jsem prolezl.

jeste odkaz na manual www.pookgai.com/…untain-3.pdf

0 0
    • apache6000  

Odsroubujes to normalne golovkou 1/4 www.rucni-naradi.cz/…-01n-15dilna Jinak tam nic specialniho neni.Maximalne klic na kazetu tim vysroubujes patrony z noh. Cyklostarem ti to odmastit pujde

0 0
      • eXcream  

tak presne tohle jsem koupil (ale zvlast) a nejde to tam napasovat … zitra to asi zkusim seznamit s panem pilnikem

0 0
        • mechanik  

jj…potřebuješ aby ta golovka měla co nejtenší stěnu nejlépe obrousit nebo osoustružit…to jsou výdu…co?

0 0
        • apache6000  

Jasny,me to golovkou slo,ale jenom tou nejmensi 1/4 ma to nejtensi stenu.Musis pilovat :-)

0 0
          • Lišák  

To si dá, než opiluje klíč. Myslím, že bude kalený.

0 0
            • eXcream  

… no právě proto jsem koupil největší šunt co tam měli. ¡šlo by to aji pilníkem, ale já to vzal raději ruční minibruskou a za chvilku bylo hotovo.

0 0
    • KRAJIC  

Omlouvám se, že odbíhám od tématu. Mám stejnou vidli a v poslední době trochu experimentuju s tlakem. Na kolik psi to tlačíš a kolik vážíš mohu li se zeptat? Dík

0 0
      • eXcream  

… no to tě nepotěším. Přesto, že rád rozebírám :), tak nepatřím mezi „čudlíkáře“. Tzn. koupil jsem kolo z druhé ruky, vidle byla moc „na tvrdo“. Tak jsem upouštěl, až mi to sedlo. Dokonce jsem doteď žil bez pumpičky na vidli. Ale až to budu dávat dohromady a ladit, tak dám vědět.

0 0
    • Nimrod  

použij trubkovej klíč, nebo jak se to jmenuje… je to prostě trubka, má 6 hran, sílu asi milimetr, možná dva… stojí to pár korun v železářství…

0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.