Rose Backroad 2023 vs. Cube Nuroad C:62 SL

17 nepřečtených
  • Honza991

    Ahoj, rozhoduji se mezi těmito dvěmi gravely a rád bych znal váš názor, který byste zvolili vy a proč.

    Designově se mi daleko více líbí Rose, ale lépe osazený je Cube. Cenově je dražší Rose (80k), Cube bych mohl mít za cca 72k. Rose mi ale přijde, jako kvalitnější značka a tím snad i reflektovaná kvalita?

    Jedná se o výběr mého prvního gravelu. Bikepacking neplánuji. Jezdím 80% asfalt různé kvality a 20% lehký terén (šotolina, polňačky, vyježděné lesní cesty).

    Nikde jsem zde toto srovnání těchto konkrétních gravelů a budu moc rád za vaše rady a postřehy. Ať to jezdí!

    Rose Backorad:

    https://www.rosebikes.com/…1x12-2696930?…

    Cube Nuroad C:62 SL

    https://www.cyklokyjovsky.cz/…-2022/d54328

    Anketa: Rose Backroad eTap VS. Cube Nuroad C:62 SL

    0 0
    • Singlespeed  

      Promysli si, jaké převody ti budou více vyhovovat, každé kolo je má jiné. Cube má mtb přehazovačku a kazetu s velkým rozsahem a velkými skoky mezi převody, což není pro jízdu po silnici nebo cyklostezce úplně idální. Rose má kazetu s menším rozsahem a menšími skoky mezi převody, což je pro jízdu po silnici příjemnější. Pokud je ti to jedno, tak vem, co se ti více líbí, to dá rozum.

      0 0
    • Honza991  

      Nemá prosím někdo z vás zkušenost, zda je možné případnou reklamaci řešit v ČR, kdybych Cube zakoupil v DE? Jedná se o nějaký malý DE obchod, kde je aktuálně skladem, ale obávám se při problému případného řešení na dlouhé lokty. Na CUBE webu je psáno, že za vyřízení reklamace je zodpovědný prodejce a ostatní prodejci ji mohou přijmout také, ale na dobrovolné bázi. Dovedu si představit, že málokterý obchod by chtěl toto řešit, byť by se jednalo o CZ Cube store ( např. https://www.cube-store.cz), ale i přesto by mě zajímala něčí osobní zkušenost.

      0 0
      • Sipal  

        Zkušenost mám naprosto tristní. Fulla Cube mám z Německa, praskla mi zadní stavba. Chtěl jsem ji koupit v českém Cube servisu, normálně za peníze mimo reklamaci abych to urychlil, ale všude mě posílali do háje. Vůbec je nezajímalo že by nějak měli zvažovat i jméno značky, prý mají svých zákazníků dost. Takže jsem to nakonec fakt řešil s tím německým shopem, samozřejmě všechno v klidu, jen to trvalo asi měsíc. Je to už pár let, Cube Store ještě nebyl, možná by to teď bylo lepší. A jinak jsem řešil i reklamace s Rose, taky teda MTB, a taky bez problémů. Backroad mám starší a funguje jak má. Čistě pocitově, i když vezmu další problémy co mám s Cube, vezmu příště fulla zase Rose, pokud budou mít v nabídce něco co mi bude vyhovovat.

        0 0
      • BikerM  

        Myslim si, ze v Cube store ti reklamaci neuznaji. Nedavno jsem resil vymenu dvou sroubku na zamku sedlovky v ramu. A doslova me z kramu vyhodili, kdyz jsem jim rekl, ze jsem kolo nekupoval u nich. :D Nechtel jsem to reklamovat-pouze koupit nebo objednat nove. Fakt me s tim poslali do haje, at si to pry sezenu, kde jsem koupil. Navic mi bylo receno, ze mi Cube kolo zakoupene jinde ani neodservisuji. Na odchodu jsem se jeste zeptal jestli jim prijde normalni, kdyz ma nekdo kolo Cube, zmeni bydliste, najde si je jako nejblizsiho prodejce Cube a oni ho poslou do haje. Typek mi na to odpovedel, ze at si teda sednu do auta a jedu s kolem tam, kde bylo zakoupeno. :D

        0 0
        • Espen  

          Tak to si spíš narazil na nějakého troubu.

          0 0
          • BikerM  

            Je to mozny, ale treba to nebyl trouba -jedinec, ale maji to tak nastavene v obchode u vsech plosne. Netusim, uz tam nevkrocim. Chtel jsem si u nich pristi rok koupit noveho gravela, ale po teto zkusenosti si ho mnohem radsi koupim nekde na eshopu, klidne v zahranici.

            0 0
            • Espen  

              Tak mi napiš na jaký model a jaký ty šrouby potřebuješ a já se po nich podívám.

              0 0
    • Espen  

      Kup si silnici. Jestli jezdíš 20% lehký terén, to už bych se na nějaký Gravel vyprdnul, stejně už tohle odvětví chcípá. Teď nastane vzestup silniční cyklistiky a to pak budou pálky za kola. Tady máš 2×12 105 Di2 a ještě ušetříš 20 tis. Ty ceny Gravelů jsou uměle vyhoněný nahoru. https://www.cube.eu/…black/677310

      2 3
      • Dan205  

        Lehký terén je třeba polní cesta s výskytem štěrku. Nedovedu si představit, že bych tudy jel na silničce s 28 mm plášti.

        0 0
        • Espen  

          To už právě tenhle terén úplně vynecháš :-). Po nějakým štěrku nechce nikdo jezdit stejně. Akorát kolo špinavý z toho je.

          Kolega z práce koupil Nuroada 3 měsíce zpět a už má druhý záplety (silniční).

          1 0
    • klaymen  

      Ahoj!

      Srovnat nemůžu ale Backroad Rival Etap nějakou chvíli mám, naježděno cca 3000, řek bych tak 60/40 asfalt/terén za každého počasí a v terénu ho vůbec nešetřím. Zatím bez problémů a bez návštěvy servisu, pouze domácí údržba. Můžu doporučit.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.