Rockring nejlepší poměr cena/výkon

42 nepřečtených
  • Nováček

    Ahoj,

    prosím radu ohledně rockringu. Hledám lehký, ale zároveň spolehlivý RR na fulla. Jde mi jen o funkci ochrany. nepředpokládám, že budud dělat trial a další styly ježdění, kde dochází pořád ke kontaktu. Líbí se mi Shaman

    Odmontuji z klik X9 3×11 horní 44zubý převodník a namontuji místo něj RR. Jen střední placku nevím, kolik má zubů, budu muset asi spočíst.

    Děluji všem za rady.

    0 0
    • crom  

      chtel jsem ten plnej a poslali tenhle a uz byl dvakrat ohnutej dost:)za me nebrat

      0 0
    • se-se  

      Proč bys velkou demontoval? RR dělaj i na 44 – já ho mám přesně tenhle. Jen k tomu potřebuješ dlouhý šrouby s podložkama

      0 0
      • Nováček  

        No, pokud neodmontuju velkou, tak nasazení bude vyžadovat delší šrouby, což je za mě na nic a hlavně to nebude vypadat vůbec dobře – podle mě.

        0 0
        • se-se  

          no pro mě důvod nepochopitelný ale tvoje věc

          0 0
        • Smazaný účet  

          tohle jsou duvody zcela mimo…ale jinak bez velke se na fullu da jezdit docela plnohodnotne..teda zalezi kde jezdis…

          0 0
          • JakeF  

            Myslím, že se-se s tím svým autobusem moc klád nepřejíždí… Nějak si nedovedu představit, jak by přes nějakou větší přehazoval přední kolo :).

            0 0
          • Nováček  

            Jezdím všechno. Na fullu frčím po silnici do práce, pak si dám skočku, pak jedu s přítelkyní po šotolině atd. atd. jde mi hlavně o to, když někde jsme s kolem a táhnu ho na zádech, tak se mi převodník rve do oblečení, do zad, když kolo přehazuju přes klády, tak velkou pilu prostě někdy zarvu do stromu, když blbnu na kamenech a sjede mi, tak taky škrtnu. velkou nejezdím skoro vůbec a pokud ano, tak jen minimálně, takže jí oželím. Musím zkusit, jak by vypdal RR na 44z velký pile. A hlavně, jakou délku šroubů mám zvolit?

            0 0
            • se-se  

              jsou na to specielní šrouby s podložkama – koupíš je tam co ten RR

              0 0
      • tonik666  

        Samozřejmě chceš 44 pilu sundat, protože když tam budeš mít největší pilu 36z nebo jen 32z, tak získáš pár centimetrů světlé výšky navíc, a to je třeba při přejíždění klád a jiných překážek sakra znát.

        0 0
    • rexa  

      Řešil jsem to stejný. Použil jsem rockring od Shimana, kterýmu oni říkají bashguard. Je to masivní plastový kus, který se neohne. A vypadá celkem slušně. Vozil jsem ho namontovanej místo velký placky na LX klikách. Nedavno jsem koupil SLX dvojplacku s bashguardem. Takže ten původní mi doma leží. Tak kdybys měl o něj zájem. Je také z SLX klik. Pro montáž jsem použil stávající šrouby a nějakou tu podložku. Jinak dvojplacka na fulla je supr. Alespoň teda na technický ježdění. Velkou placku jsem využíval strašně málo, proto šla dolů aby udělala místo rokáči. Zbylá 32 zubová byla zase někdy málo. Dle mne je optimum 36 zubů. Ten bych měl taky na prodej, kdybys měl zájem. Kdyžtak napiš, pošlu ti fotky.

      0 0
      • Vilém  

        Na prodej bys mel co? 36z pilu? Pokud ano, tak mam zajem.

        0 0
      • Kubas.1  

        měl sem ten shimaňáckej rockring na kole, funkci plnil dobře, ale že by vypadal nějak úžasně to teda říct nemůžu…nevyměnil sem ho čistě z finančních důvodů, i když sem o tom přemýšlel mockrát

        0 0
      • Elwing  

        Souhlas, také to tak vozím. Roztřženou nohu od velké pily mít vážně nechci.

        0 0
    • antt  

      já zkoušel místo 32/44z 38z + rokec, ale po pár vyjížďkách jsem se vrátil zpět k 32/44. Nějak jsem to nemohl ušlapat těch 38/22.. navíc jsem měl neustálé problémy s přesmykačem, který nemohl pobrat rozsah 9kové kazety a neustále někde škrtal. Co jsem se ptal v místním servisu, tak se to prý řeší hasákem a násilím, tak jsem od toho upustil. Když jsem tu na to založil vlákno, tak mi nikdo nedokázal poradit, tak je 38z ve světě.

      Ale chybí ten rockring, opět musím objíždět překážky.. Přemýšlel jsem, že bych tam dal k té trojplacce rockring pro 44z, ale ten mi přijde tak dobrý akorád jako prevence proti poškození volnějších kalhot, které stejně na kolo nevozím

      0 0
      • Smazaný účet  

        Resil jsem to same. 38z pila byla moc, 36z taky nebyla ono(caste razeni mezi 36 a 22). Nakonec mam 32–22z a 11–34z kazetu abez problemu. Zadne skrtani, zadne velike razeni presmykacem…rokec mam Shaman Racing freestyle…je hruby jak cyp, drzi a hezky vypada:)

        0 0
        • antt  

          to je ta zubatá mrcha? Ten je sympatický, ten jsem měl v plánu taky, ale velká pila chyběla, jezdím ji z 90%, křížení žetězu neřeším, záhadně neškrtá nic

          0 0
          • Smazaný účet  

            jo..zubata mrcha…kdyz jezdius velkou, tka jezdi…ja zjitsil, ze spechat nemusim a tech 25kmh pri presunu udrzim vpohode i na prostredni:)

            0 0
            • Carloss  

              taky mi spousta lidí s klasikou vnucovala, že 38z velká je málo.. a většina z nich za švih velkou nezařadila.. z novýma klikama pudu do 36/22 a s 25 jsi to dost podcenil, třeba 38/11 jde umotal 45 uplně v klidu, ale z kopce stejně nešlapu:) jinak je to hlavně kvůli světlý výšce kola.. i tu 38 mám doohýbanou a omlácenou od šutrů..

              0 0
              • Smazaný účet  

                Ze jde bvymotat vice, vim…i 35kmh zvladnu…ale nevidim v tom smysl. Jak pises, z kopce moc neslapu a po rovine se nezenu/setrim sily/tesimsena­pivo:)

                0 0
            • antt  

              když já bych se strašně unavil a nikam nedojel :) 32 řadím jen tesně před tím, než zařadím 22, s kterou se škrábnu na kopec a pak už to zas letí na tu velkou. Těch 38 bylo takových nemastných neslaných.. A do toho ty pazvuky.. brr :)

              0 0
              • Carloss  

                nevim, předtím, než sem ten převodník několikrát ohranil, že je křivej jak hovado, tak sem sjel na 38z celou kazetu bez škrtání o smyk.. teď se trošku ozývá akorád na španěla.. což mě ani trošku nesere..

                0 0
                • antt  

                  to já se s deore přesmykem nedomluvil, zkoušel jsem ho dávat níž, výš, dokonce jsem mu hodil faleš pár stupňů do strany, ale pořád to drhlo buď na hoře nebo dole.. Za jízdy jsem to řešil dopínáním a povolováním lanka z řidítek, což bylo záživnější než požitek z jízdy.. Pokud jsi spokojený, tak ti závidím :)

                  0 0
      • kesu  

        Ahoj,

        ono se to nemsí přehnat, rozdíl mezi dvěma převodníkama by měl bejt do 14t. Taky se podle toho musí koupit přesmykač..

        na Enduru vozím 22/36t a 32t kazetu a je to v pohodě, rozsah mi stačí a vyjde na to střední ramínko.

        na XC kole vozím 26/40t a 34t kazetu a je to taky ještě v pohodě, střední ramínko stačí úplně na krev

        na AM kolo bych si dal 24/38 a 34t devítku a nebo ideálně 25/39t a 36 desítku.

        Trojpřevodník už bych ale fakt nechtěl, je to zbytečný..

        0 0
        • Nováček  

          Absolutně nevím, kolik mám kde zubů :D budu muset vyzkoušet, jak mi to přechroupe smyk.

          EDIT:

          Tak na střední placku můžu využít celý rozsaht 11pastorkový kazety bez zadrhávání.

          0 0
    • tonik666  

      Jinak je to u nás s lehčíma rockringama dost tragický, Shaman je jediný standardně dostupný. Všechno ostatní v zahraničí (třeba Blackspire nebo Race Face). Já teď nejspíš zase půjdu do Blackspire Lite God z chainu, je sice dražší, mám ho na jednom kole pár let a osvědčil se.

      0 0
    • mr.antik  

      Ten shaman je dost subtilní po častějším „používání“ ho rychle obrousíš. Ale jinak fajn, pokud je to jen na ochranu proti padání a zařezávání pily do nohy :-)

      0 0
    • Nováček  

      Ještě jeden dotaz. Bude onen RR Shama barevný sedět na X9 kliky 3×10 nebo musím koukat i na nějaký rozměry?díky

      0 0
    • Sayuz  

      Hledám něco podobného, protože posledně jsem trošku přeletěl klopenku přímo do šutru a chybí mi pár zubů na největší pile a tak jsem myslel, že bych ji rovnou vyměnil za rockring, případně potom nebo hned koupil napínák.

      Jaké jsou možnosti? O Shamanu a E13 slyším pořád ze všech stran, ale je tu ještě nějaký výrobce? Ať už zahraniční nebo český?

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.