Rock Shox Tora - kluzná pouzdra

20 nepřečtených
  • jocky

    Ahoj, rád bych si koupil vidlici Rock Shox Tora Solo Air. Sám jsem ale již narazil na problém v konstrukci těchto vidlic týkající se kluzných pouzder. Některá jsou z kovu potažená kluznou vrstvou a dávají vidlici kultivovaný chod a některá jsou z plastu, který degraduje nenávratně vlastnosti této vidlice na hodně nízkou úroveň (vidlice pak není citlivá a zadrhává při chodu). Rád bych sumarizoval v tomto vlákně zkušenosti od Vás uživattelů. Jaké modely Tory popřípadě Recona mají podle Vás kovová pouzdra potažená kluznou vrstvou (teflon) a které modely mají plastová pouzdra? Jedná se nyní o 318,302,Race, SL a možná další.

    Předem díky za příspěvky.

    0 0
    • Vilém  

      Na to, ze jsou plastova jsi dosel jak? Moc se mi to nechce zdat.

      0 0
      • jocky  

        Rozebral jsem ji, podival jsem se jak je to uvnitr, uvidel plastova jednolita pouzdra a pro jistotu zavolal do autorizovaneho servisu Rock Shox, kde mi potvrdili, ze pokud jsou tam plastova jednolita pouzdra, tak nejde instalovat misto nich kvalitni kovova potahovana pouzdra jako jsou v Rebě. Proste low cost verze Tory.

        0 0
        • Vilém  

          Tak toto jsem netusil, ze vyrabeji i takto ojebanou verzi.

          0 0
        • Jenda  

          pak je otazka proc kupovat Toru? Sice jednu osobne vlastnim ale popravde bych radsi vzal epicona. Mimochodem u Tory je jeste jeden problem – nejde rozebrat tlumic – takze jak se ti neco vysere mas smolika:-/

          0 0
          • jocky  

            Toru vidim jako tezsi segru Reby, ktera je velice dobra vidlice. Pokud by tam byly poradny pouzdra, tak je OK. Tlumic muze byt problem pokud se pokazi, ale mam za to ze Epicon ma kartridz – uzavrenou, takze to je taky smolik, kdyz se rozbije. Ne? Jak chodi bez tuningu ten Epicon? Podobne jako Reba?

            0 0
            • Mamut  

              Rozhodne lepsie ako Recon. (porovnavam Recon cca 2007 s Epiconom 2008, pokial viem, tak v ani jednom sa nic zasadne za tie roky nezmenilo)

              0 0
            • Jenda  

              no jo jenze i pokud se bavime o neupraveny epiconu tak kdyz se vysere patrona tak koupis novou a jezdis vesele dal. U ty tory mas ten spodek zadelanej tak ze to vyndat nejde – resp jen protlacit smerem nahoru ale tam na to neni misto – drhne to (a to fakt hodne) pres zavit. Rozhodne bych si netroufnul tvrdit ze je Tora tezsi segra Reby – reba je komplet rozebratelna/ser­visovatelna + soloair versus dual air (coz teda pri standartnim nastaveni nema na fci zasadni vliv).

              Akorat kdyz vezmu ceny (~4000) za jaky se ty tory prodavaj tak mi to neprijde zadna hitparada a epicon z TT je za ne o moc vic o tridu nekde jinde (nez reba:-).

              0 0
              • jocky  

                Takze jestli to spravne chapu Vase osobni zkusenost (po jezdeni na vlastni kuzi) je, ze fce treba EPICONa LOD 100mm bez jakyhokoli zasahu co se tyce citlivosti a tzv. odtrzeni (coz reprezentuje vnitrni odpory) je minimalne na urovni Recona nebo vyse?

                0 0
                • Jenda  

                  nevim ja jezdim jenom verzi TAD z TT, stejne tak Tora prosla upravou v TT. I ta tora byla po uprave hezky citliva, nicmene porad nevidim jediny duvod do ty vidlice jit kdyz za otrochu vic penez muzu mit podstatne vic muziky a nebo stejne muziky za srovnatelne penez ale o 300 g min hmoty.

                  0 0
                • Evilcleaner  

                  epicon neupravený záleží dost na kusu, některé chodí fakt hezky, ale měl jsem i dost v kuse který měli podivně viskozní olej v tlumiči že se vracela dost pomalu, zároven jako kdyby opožděně reagovala na nerovnosti, občas se u některých verzí objevilo i klepání. recon je jednoznačně mnohem lepší vidlice (navzdory progresivitě). pokud chceš kvalitní vidlici a má to být epicon tak T-T

                  0 0
              • Smazaný účet  

                To rozebirani neni az takovy problem jak tvrdis…

                0 0
                • Jenda  

                  hmm mozna jsem lama ale rekni mi jak lze ten tlumic vytahnout? Horem to bez poskozeni neslo (nebo jsem nepouzil dost sily) a dole je to ?zapertlovany? nebop jak se tomu rika? proste konec ty trubky je zuzenej takze to pouzdro v kterym je ulozena pistnice tlumice nejde vyndat. Aspon teda na ty moji.

                  0 0
                  • Smazaný účet  

                    Jasne ze horem. Staci na ten plunz zespodra trchu potlacit, a pokut tlacis v ose, tak to ven vyjede aniz by se tesneni znicilo o zavit…nejak se to tam prece dostat muselo;)

                    0 0
                    • Jenda  

                      no tak mohli to udelat tak ze to natlacili spodem a pak zapertlovali :-/

                      0 0
                      • Smazaný účet  

                        pochybuju…

                        0 0
                        • jocky  

                          OK, musim uznat, ze je to fakt zajimavy, jeslti ventil jde vyjmout nebo ne. Aka to asi dela, tak to musi vedet, ne? Ale tohle vlakno je o kluznych pouzdrech. Ventil se resi az kdyz se podela, ale pouzdra jezdi od zacatku. Nemate nejaky indicie, jestli Tora Race Solo air je s poradnejma kovovejma pouzdrama? A co Ta SL?

                          DIK

                          0 0
                          • Jenda  

                            ano mas pravdu, resis pouzdra ale ja se ti snazim naznacit ze ta vidle ma i jiny mouchy a ze tedy neni jedinej duvod (pokud teda nemas super cenu) do ni jit. Ale je to tvuj boj.

                            Jinak podle katalogu nahradnich dilu na 2012 maj vsechny tory a recon silver (prejmenovana tora:-/ ) stejny pouzdra, jaky to jsou nevim, v katalogu 2011 si to pohledej sam, je to na jejich webu.

                            resp Tora TK vymeny pouzdra skutecne nema

                            0 0
                          • Vilém  

                            A co zkusit o toto info pozadat dovozce? Treba je to nejak rozdelene. Nebo, ze by se to tykalo treba OEM? Pak by to bylo rozlisitelne tezko.

                            0 0
                            • jocky  

                              Dikes panove, navedli jste me spravne – katalog nahradnich dilu:

                              Bushing Kit – 2010 Tora XC/SL, 2011 Recon Silver (Steel)

                              Tyhle modely maj normalni pouzdra. Lower leg bushings are not replaceable in Tora Turnkey forks (myslim, ze to je oznaceni TK). Ted zbyva rozlustit jeslti ma Race a 302 plastaky taky.

                              0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.