Rock shox reba RL - škráblá noha

10 nepřečtených
  • vrabec_obecny

    Zdar a silu! Mam dotaz, dnes při jizdě se mi podařilo kamenem poškrábat vrchní nohu na RS Reba RL 2011. Vryp je znatelný nehtem a já se ptám jestli mi může tím vrypem něco ucházet? Po umytí kola od blata a při propružení se zdálo že z tama něco uniká, ale na chodu vidli to znát není… Díky za postřehy jestli to řešit nebo ne. Popřípadě jak?

    P.S: kdyby byl někdo zdatný v Rock-shoxkách a byl ze Zlína, tak mu dám rád bankovku za rozebrání a naučení jejího servisu. Technicky jsem relativně zdatný, ale do tlumičů si moc netroufám…

    Díky!

    Kuba

    0 0
    • akula  

      Ucházet nic nemůže, všechny střeva choděj uvnitř vnitřních nohou. Jediný co hrozí je, že se tím vrypem bude dovnitř natahovat bordel a vydírat pouzdra a nohu samotnou, to záleží na hloubce a tvaru škrábance. Sám mám levou nohu škráblou od kusu pálený tašky, co se mi vzpříčila mezi vnitřní nohu a můstek, že by byl v levé noze větší bordel než v pravé nepozoruju, RS stíráky jsou poměrně kvalitní.

      0 0
    • jonti  

      Když to nebude neničí těsnění a nebude se to zvětšovat, tak bych to neřešil.

      0 0
      • Georrge  

        asi tak, jen bych nějak zahladil případné ostré hrany škrábance. Nejlepší je modelářská minivrtačka a nějaký brusný (spíš leštící) kotouček.

        0 0
        • se-se  

          no spíš bych jako první zkusil jenom šábr, nebo nůž na koberce naplocho (nadělá to méně škod) – až kdyby to nešlo, tak cokoli rotujícího.

          0 0
        • se-se  

          ještě jedna věc mě napadla – jestli je ten povrch lakovaný, tak co opravný lak na smalt. Já s ním nedávno opravoval škrábanec a na vaně. Po téměř vytvrzení jsem ho seřízl ostrou čepelí a opravdu lak zůstal jen v té tenké rýze, nevytrhl se ani nepřečnívá až mě to překvapilo – normální lak by se takto dobře nechoval. Ale nevím jestli se dělá třeba v černé.

          0 0
          • La Piér  

            U tohodle bych se bál, že se časem a mechanickým namáháním lak uvolní a na těsnění nebo uvnitř nohy způsobí další poškození.

            Jak píšou další, zahladil bych případné vystupující ostré hrany a neřešil to.

            0 0
    • marapara  

      Ucházet vzduch nebude. JEdině pokud je tam nějaký ostrý výstupek, tak to může poškodit těsnění a tahat bordel dovnitř vidlice. Bude to chtit jemným pilníčkem obrousit tak, aby tam nebyl ostrý výstupek.

      0 0
    • migo  

      Na mtbr riesili uspesne podobne problemy zrazenim vycnievajucej hrany (ak tam je) ostrou hranou noza a potom vypnit hlbsi skrabanec lakom na nechty. :) A jemne prelestit/pre­brusit.

      0 0
    • vrabec_obecny  

      Díky moc za rady, trochu jste mne uklidnili :-) Lehce to zacistim a snad to bude ok!

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.