• jannk

    Chtěl jsem si experimentálně koupit nějaký 11sp řetěz z aliexpressu … ale nenašel jsem tam žádný, který by vypadal aspoň trochu důvěryhodně a byl levnější než v ČR. Dívám se dobře? Brzdových destiček je tam takových dost (a některé jsou na gravelu i jetelné)

    0 0
    • tromboonen  

      Co na Ali vypadá dobře, kvalitně a levně může být fake nebo kopie a navíc takové věci jako řetěz… to nedává smysl tam kupovat, i kdyby se ukázalo, že to kvalitné je i jinak než vzhledem (často bývá problém s materiálem, vypdá dobře a je stejný nebo podobný jako originál na dobrým řetězu tady, ale má nedostatešné klíčové vlastnosti jako odolnost a výdrž, nebo prevenci rzi atd. Plus i kdyby to náhodou vyšlo i provozně napoprvé nebo napodesáté, tak další kousek ze stejného zdroje nebo stejné značky už zase bude kdoví jakej, loterie. Dává smysl tak u utilitárních řetězů na fixku nebo tak, a po doporučení, ale sportovní terchnickej a normálně používanej spíš ne, nemá to cenu a stejně bys neušetřil tolik.

      Ali má smysl na jiné věci, bejvá obvykle rozuměno normálními bikery co nejsou KuciDH, na tyhle co maj bejt spolehlivý jen čistě jako hraní,což je k ničemu a za chvíli bude u nás stejně clo a DPH nebo doprava odtamtud jinak, takže ooět jen na vybrané a pokud možno doporučené místním odborníkem bikerem (co znáš a je poblíž Tebe myslím), ne nutně z bf, jinak i na základě infoirmací z netu nebo z Ali nebo od výrobce/prodejce nevíš nic velkýho a i poto po doporučení je to ta loterie.

      0 0
    • Nutribird  

      Ahoj, brzdové desky jsou OK, ale řetězy nebrat. Zkusil jsem KMC 10. Cena byla dobrá, přišel v obyčejném sáčku, jenom s nalepeným štítkem a byl dobrý. Vydržel klasických 1500 km jako origo a tak jsem vzal další dva. Přišli v pěkné origo krabičce a vydrželi každý do 500 km.

      0 0
    • jardalee  

      ted uz tam cenove taky nic nevidim ,ja bral z ebaye ,nakej noname 10sp retez ,nakonec to byl kmc ,a stal asi 200kc a mel sem to na 9sp system ,ale kolik vydrzel nevim ,nejak sem to moc neresil a dokud to normalne radilo tak sem jezdil ,no a pak sem bral 8sp shimano cerno zlatej ,ten prisel v krabicce made in japan :) a kdyz sem to podrobneji zkoumal tak to byla naka stara serie co uz se nevyrabi ,naky skladovy zasoby a ten byl moc peknej a stal 85kc :) ale taky uz sem ho nikde nevidel

      0 0
      • jannk  

        ok, diky, na retezy kaslu. Ale konecne jsem si objednal to plastove kolecko/drzak retezu, kde se retez povesi, kdyz vyhodis zadni kolo abys mohl tocit pedaly : https://ae01.alicdn.com/…_640x640.jpg :)

        0 0
        • jardalee  

          no tak sem se nakonec proklikal k tomu prodejci a ma tam 11sp za slusnou cenuale samozrejme nevim co prijde :) aha ted koukam tam bude problem s postovnym tak nic :)

          0 0
          • jannk  

            jo jo – tech $14 uz zase neni rozdil oproti tomu, co se da koupit u nas. A navic PC1130 mi prijde trochu blato, ona i ta HG-701 neni zase o tolik drazsi.

            0 0
        • tromboonen  

          Za kolik, stejné a lépe vypadající je i u nás za slušný prachy myslím, jestli jsem teda svý nedostal z číny, už je to pár let a funguje i vypadá super.

          0 0
          • jannk  

            $2.40 nebo tak nejak … v podstate jsem na to nahodou narazil pri hledani neceho uplne jineho, tak jsem to prihodil do kosiku.

            0 0
            • tromboonen  

              Jasně, já myslím podobně skončil s tím co mám, akorát už si nepamatuju jestli u nás v CZ, v DE, nebo v Číně, každopádně všude i u soudruhů v elektronickém obchodě (ne Ali), ne osobně nebo cílemě, onine jako , barvy podobné, tvary hezčí (techničtější) a za podobnou cenu nebo míň…

              Mám tenhle, ale teda rozhodně za míň než CZK 150, takže možná to zahraničí. každopádně super model, vypadá a vydrží a funguje, hlubší držák

              0 0
    • RaBL  

      Zkusím oživit téma – vzhledem k aktuálnímu nedostatku a zdražení se rozhlížím po Ali. Sháním náhradu za 12s Sram NX nebo GX v rozumné ceně. Zaujalo mě tohle: VG Sports Bicycle Chain 12 Speed

      Máte někdo aktuální zkušenost?

      0 0
      • Cavendish  

        Řetěz z Číny za 700? To je blbost.....a jestli ti to chytí celníci, tak se ti ten krám celkem prodraží

        0 2
        • RaBL  

          DPH je v ceně a clo se neplatí. Ale na to jsem se neptal.

          2 0
          • Cavendish  

            Jenže to by sis musel nechat poslat ze skladu v EU a to nikde není skladem. Takže z Číny a tam platíš oboje. Navíc je to VG řetězech dost článků a videí. Jsou už jako nové tak natažené, že jsou vlastně nepoužitelné.

            0 2
            • RaBL  

              OK. Tou poslední větou jsi měl začít. Díky.

              Btw. v tom zbytku nemáš pravdu, ale na to jsem se neptal, takže se s tebou nechci dohadovat.

              0 0
              • HUHY  

                Zdravím, dovolím si poopravit názor na řetězy z Ali. Já je nakupoval opakovaně ,tedy do doby než zavedli nová pravidla

                ke clu, a nějak jsem si nevšiml, že bych měl se řetězy ať silničními, či na MTB nějaký problém. Řazení fungovalo, životnost také velmi slušná. A používal jsem značku jak uvádíš Ty, tak i jiné.

                0 0
                • RaBL  

                  A bral jsi přímo 12s řetězy?

                  0 0
                  • HUHY  

                    Tak bohužel, já mám zkušenosti jen pouze pro kazety 10 a 11. Ještě na doplnění, bral jsem i tzv. odlehčené a též nebyl

                    problém.

                    0 0
            • andy97  

              Není to pravda. Když je DPH (VAT) zahrnuta už v objednávce tak nic víc neplatíš.

              2 0
              • roud  

                Pokud ti to Česká pošta neprocli znovu :D proti tomu zatím neexistuje žádná obrana :/

                0 2
                • oddie  

                  Proti tomu existuje prevence – Ali Standard Shipping (i za příplatek), příp. Combined delivery. Tam je to riziko mnohem menší.

                  2 0
                  • andy97  

                    Přesně tak, vždy to chce dat ali shipping, Cainao tam je riziko. Zatím co mi přišlo cca 15ks objednávek po mě nikdo nic nechtěl. Radši si připlatím 1–2 dolary za dopravu a mít jistotu, že po mě nic pošta nebude chtít.

                    0 0
      • Cavendish  

        Můžeš si ho objednat z Decathlonu

        1 0
        • RaBL  

          to jsem fakt netušil, že to tam mají, díky

          0 0
          • Cavendish  

            Občas se tam dají sehnat dobrý věci. Teď sem tam kupoval Shimano SPD 520 za 670, což je teďka snová cena.

            Řetězy BTwin jsou třeba jen přebalené KMC.

            0 0
      • romanholy  

        Koupil jsem OG EVKIN 11sp., dorazil ze Španělska za 6 dnů, nic se nedoplácelo.

        0 0
    • jikre  

      beru YBN – 11 speed a po 900 km v zimě v pohodě.

      https://www.aliexpress.com/…7511322.html?…

      jen si neodpustím poznatek: špatně jsem umyl konzervační vosk a řetěz přeskakoval na posledních pastorcích.

      Už jsem nakupoval nové pastorky, měnil kazetu a nadával na zhoršující se kvalitu Sh SLX kazety – až jsem nakonec odhalil příčinu (nu, stačí tak málo…)

      0 0
      • Alojs01  

        Kupuju na 11s řetěz Force, stával cca 450. Nájezd na gravelu přes 4tis km. Jakýkoli předchozí Sram se nedostal přes 2200… Naštěstí jsem si koupil trochu zásobu, tak mám na 2 roky vystaráno :-).

        0 0
    • Fatalkrutorking  

      Musím se podělit o svojí zkušenost. Koupil jsem si 11sp řetěz z Ali. Měl to být model s označením CN-HG901 116link. Bylo mi jasné, že to není originál Shimano, ale věřil jsem, že ty dimenze budou sedět. Opak byl pravdou. Došli mi dva řetězy, který šli rovnou do šrotu. Už nikdy!

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.