• drunkqueen

    Zdravim. Nemam v planu se na kole zabit, ale narazil jsem na tyhle vidlice na ali a zajimal by me vas nazor. Hledal jsem ve foru podobnou diskusi, ale vzdycky slo spis o karbonove vidle nebo nejake low endy.

    Tady jsou odkazy.

    Manitou Marvel comp:

    https://m.aliexpress.com/…3561484.html#…

    Manitou M30:

    https://m.aliexpress.com/…1942943.html#…

    Vidlice maj celkem dobry feedback. Nekdo nejakou zkusenost? Je to origo nebo fake?

    0 0
    • Bombos3  

      Zkušenost sice nemám, ale osobně bych si kriticky důležité komponenty (vidlice, řídítka, rám, helma, …) z Aliexpressu určitě nekoupil. Navíc je potřeba k ceně připočíst DPH.

      Jinak pravděpodobnost koupit na Aliexpressu originál bych viděl cca stejnou jako být sražen z kola meteoritem.

      0 0
    •  

      Zas nebuď tak vyplašenej

      0 0
    • Mr.Bajk  

      Origo to určitě nebude. Takové značky se určitě nebudou s prominutím ***** na aliexpress a prasit si jméno. Na venek to možná vypadá fajn, ale vnitřnosti a funkčnost budou dost mizerné. Je potřeba si uvědomit, že lidé co tam píšou ty recenze, je píšou kladné, protože většinou nějaké dobré vidle nikdy neměli a přijde jim to jako super výrobek. Člověk co jezdí nebo jezdil kvalitní vidlice do tohohle nikdy nepůjde.

      0 0
      • Bombos3  

        +1

        0 0
      • Vilém  

        To jiste, stejne tak veci od shimana, z ali jsou vsechno fejky.

        Nevim proc by to mel prodavat vyrobce, proste to prodava nejaky obchodnik.

        0 0
        • gersa  

          Nicméně když k tomu připočte DPH a nulovou záruku,tak už výsledná cena taková hitparáda nebude

          0 0
          • Vilém  

            O tom zadna, jen jsem se vyjadroval k tem fejkum.

            Osobne bych tam vidlici nekoupil, nestoji to za ty komplikace, pripadne reseni servisu, neprenosnost zaruky atd.

            0 0
    • drunkqueen  

      Dik za poznatky. Kupovat to v planu samozrejme nemam, jen me zajimal nazor ostatnich.

      0 0
    • bezdratova.sprcha  

      Někteří by si měli uvědomit, že Alibaba je šestý největší prodejce na zeměkouli a prodejem faků by se tam určitě nedostali.

      Bude to origo s tím, že jsou to OEM díly buďto loňské, nebo starší, tj. nikdo už to na nové kola nemontuje.

      Vtipná je představa, že by někde něco prodával přímo výrobce. Už vidím jak děda Shimano ráno vstane a jde na Bazoš vyvěšovat inzeráty na jejich nové výrobky :D

      Problémy bývají spíš s levnými věcmi, jako jsou řetězy nebo kazety, které jdou velice snadno okopírovat.

      Na Ali hodně obchodníků prodává origo komponenty. Stačí si uvědomit kolik kol se v Číně vyrábí. Nutno počítat s vyšší poštovným a samozřejmě si k tomu připočíst DPH. Potom už ty ceny až tak super nejsou. A jak už jsem zmínil, se zárukou to bude taky ošemetné, případně minimálně zdlouhavé.

      Jinak hliníkové komponenty, ať už to jsou převodníky, kliky, řidítka, představce, sedlovky a podobné, bývají naprosto bezproblémové. Horší je to s karbonem a s ložiskama, které jsou prostě vyrobené levně a kvalitu si tam lze jen velice těžko uhlídat.

      Na Ali máš jako kupující nekompromisní ochranu. Pokud bude se zakoupeným zbožím cokoliv v nepořádku, dostaneš peníze zpátky, nebo se s prodejcem domluvíš na kompenzaci. Dokud na Ali nazadáš, že vše bylo v pořádku, prodejce tvoje peníze nedostane.

      0 0
      • Mr.Bajk  

        To že je to šestý největší prodejce neznamená, že tam není naprostá většina věcí fake. Dostali se tam objemem prodejů, právě oněch faků. Neříkám že to tam prodává přímo výrobce. Vtipné mi přijde spíš to, že si někdo myslím, že na Alim kupuje originál… Možná tak originální čínský zmetek. To, že se v té Číně vyrábí spousta věcí neznamená, že na Alim budou originály třeba i OEM verze. OJEB verze leda tak, vyrobené za co nejmenší náklady z co nejlevnějších materiálů v nějaké kopírce… Ale budiž, když se chce někdo dobrovolně nechat ojebat a věřit že má origo…

        0 0
        • milan.v  

          +1000

          0 0
        • bezdratova.sprcha  

          Ach ta Česká malomyslnost.

          0 0
          • Mr.Bajk  

            Tvl, ty musíš být hodně naivní… Nebo šetříš na kdejaké cypovině…

            0 0
            • bezdratova.sprcha  

              Jedna věc je to u věcí jako paměťové karty nabo flashky, kde je to otázka nelepení loga a potisknutí obalu. Případně již zmíněného řetězu, kde ti to v Číně kde kdo vyrobí pomalu na koleni. U mechanicky natolik složité věci jako je vzduchem pružící vidlice je to úsměvná představa.

              Aby si někdo dal tu práci a perfektně okopíroval vzduchovou vidlici nižší třidy a ještě k tomu od velmi málo používané značky, a následně ji prodával jako fake, to by musel být fakt hodně velký magor a je nulová šance, že by tam takový prodejce vydržel dva roky a vyřídil tisíce objednávek. Pokud by měli kapacitu vyrábět vzduchové vidlice, budou si je prodávat pod vlastní značkou, zrovna tak jako si na Ali pod vlastní značkou prodávají výrobci rámy a všechny jiné komponenty. Právě na tom se na Ali nejvíc drhne – na levných neznačkových věcech.

              Reálně se může stát, že si objednáš díl a oni ti pošlou něco trochu jiného, případně ti pošlou díl v upravené specifikaci. Například na fotce nebo v popisu bude verze 2016, ale oni pošlou starší (někdy vychcaně s novýma nálepkama). Zrovna tak může být problém u věcí, které mají po celém světě stejný název, ale vyrábí se v jiné specifikaci pro východní a západní trh. A někteří výrobci obecně upravují specifikace pro OEM věci.

              V každém případě, pokud tě něco takového potká, tak na to můžeš okamžitě otevřít spor. Lidi otvírají spory i kvůli špatným barvám nálepek na výrobku a dostávají peníze zpátky.

              0 0
              • Mr.Bajk  

                Jenže jim stačí okopirovat vzhled, dovnitř naperou sračky první třídy.

                Kdo se chce nechat dobrovolně ojebavat, tak ať. Tím končím svou účast v tomto vlákně… Zbytečně promrhany čas věnovaný lidské hlouposti

                0 0
                • bezdratova.sprcha  

                  Nerentabilní. Vyrobit vzduchovou vidlici je samo o sobě drahý proces. Natož tak ještě přesně kopírovat vzhled něčeho jiného.

                  0 0
      • gersa  

        Nekompromisní ochranu máš do chvíle potvrzení doručení nebo vypršení ochranné lhůty..... Pak máš prostě Smolíka a nemůžeš s tím prakticky nic

        Takže když koupíš něco na aliku a ono se ti to po měsíci poděla, máš pech a žádná ochrana od Aliexpressu ti nepomůže

        0 0
        • Mr.Bajk  

          Přesně

          0 0
        • bezdratova.sprcha  

          Absenci záruky jsem zmínil. Pokud by ti došla jiná než originální vidlice, zjistíš to hned po rozbalení.

          0 0
          • Mr.Bajk  

            Podle čeho? Design kopirujou pořád, to hlavní co dělá vidlici vidlicí je uvnitř…

            0 0
            • Vilém  

              Prijde mi, ze naprosto nepripoustis moznost, ze jsou to proste vidlice urcene pro vyrobce kol. Stejne tak jako se dostavaji do obehu v evrope.

              0 0
              • Mr.Bajk  

                Jelikož je tato možnost velice nepravděpodobná. Prošlo mi rukama hodně komponentů na kolo, které si lidi koupili na Alim, a věř mi, do originálů to mělo po stránce kvality a funkce hodně daleko. Ale na první pohled to vypadalo jako origo, to zas jo.

                0 0
                • Vilém  

                  Tak on je trochu rozdil treba riditka, nebo sedlovka, sedlo a vec jako odpruzena vidlice. Taky silne pochybuju, ze pokud by byla vec jak pises, tak by lidi psali pozitivni feedbacky.

                  0 0
                • bezdratova.sprcha  

                  „Prošlo mi rukama hodně komponentů na kolo, které si lidi koupili na Alim“

                  Příklad?

                  0 0
                  • Mr.Bajk  

                    No budiž, tak ještě jeden příspěvek do této šaškárny.

                    Spousty řídítek, nějaké sedlovky a sedla, pár rámů, pár typů ráfků, brzdové desky, nějaké kotouče (ty se ještě daly snést) a tři pevné vidlice, z toho dvě jsou už KO, naštěstí bez zranění.

                    Co k těm věcem říct, některé byly za pár šupů a i vzhledově byly nekvalitní, ale naopak některé byly docela hodně drahé, skoro za stejnou cenu jako originály tady u nás. Ty dražší byly po stránce vzhledu na pohled fakt fajn, ale ten materiál a ty vlastnosti, to člověk prostě nechce snad ani zadarmo…

                    Koupit si něco takového z Číny a ještě navíc z Aliho, třeba i za zlomek ceny originálu u nás, bez jakékoli záruky po potvrzení doručení, je prostě hloupé. A riskovat s takovým „originálem“ zdraví (své a případně cizí) je vyloženě stupidní…

                    0 0
            • bezdratova.sprcha  

              Na každé vidlici bude výrobní číslo, podle kterého půjde dohledat, ať už automaticky na stránkách výrobce nebo po mailové komunikaci, zda-li se jedná opravdu o jejich výrobek a řeknou ti i v jaké přesně konfiguraci byl vyroben. U třeba takových ořechů by to mohl být problém, ale u vidlic si myslím ti to zjistí max. během pár dní.

              0 0
      • marttoni  

        Jenže ty píšeš o Alibabě a tazatel o Aliexpressu. Každá platforma se zaměřuje na něco jiného. Na Alibabě se spíš domlouvají kšefty ve velkém a zadává poptávka na výrobu čehokoliv.

        0 0
        • bezdratova.sprcha  

          Máš recht. Já myslel že to je Alibaba jakože ta firma co všechny to kolosy vlastní, ne jenom samotný web.

          0 0
    • Gwaihir  

      Zdravím, sháním vidlici s rovným sloupkem, velikosti 27.5 – 100mm na juniorské kolo.

      U nás vůbec nic nemůžu najít, koukl jsem na aliexpress a našel toto:

      https://www.aliexpress.com/…8569823.html?…

      Kolo:

      https://www.scottmtb.cz/…spect-740-2/

      Celkem mi to přijde jako dobrý poměr cena výkon. současná vidlice má snad 3kg, pružinová a dost o ničem.

      Má někdo zkušenost s vidlicí z Aliexpresu? Klidně i něco málo připlatím (beztak budu asi platit DPH).

      Dík.

      0 0
        • MatS  

          A co náhradní díly až budeš dělat pravidelný servis? Na fóru píší toto:

          Replacement parts are available – but you have to buy another Bolany fork to get them. :-D

          Možná na nějaké děckokolo dobrý, kde bude nájezd nula celá prd. Ale na regulérní kolo bych to nechtěl. Leda by to byla kopie RS nebo SR vidle a díly byly identický. Zrovna vidle je díl, který potřebuje pravidelný servis.

          0 0
          • pepek  

            Potřebuješ jen gufera, ale věřím, že číňan má stejný rozměry, jak třeba RS. O-kroužky nakoupíš všude a jíný případný servis přesáhne cenu vidle.

            0 0
          • Gwaihir  

            Jde přesně o malý nájezd a o odlehčení kola. Jestli si pomůžu o 1kg, tak za 100$ je to fajn. Malej servis snad zvládnu a velkej uvidíme. Každopádně současná vidle má 6 let a nikdo na ni nesahl.

            Otázka: potřebuji koupit hlavové složení nebo pouze použiji stávající a někde seženu ježka? Vidlice a hlavové složení jsem nikdy nechápal, ale přijde mi, že to nemůže být tak složité. Jenom ještě nepoznám, jaké hlavko koupit a jak narazit ježka.

            0 0
          • Gwaihir  

            A díky oběma za ochotu.

            0 0
    • Gwaihir  

      Tak dnes dorazila, ale s vrypem :(

      Je to třeba nějak řešit?

      Dík.

      0 0
      • LM  

        Pokud bude povrchová úprava kluzáků stejně „kvalitní“ jako zde, tak to asi řešit nemusíš.

        Nebo to můžeš vzít někde do nehtového studia, ať ti to slečna opatrně zabrousí a zalakuje dohladka :-).

        0 0
      • kycis  

        Hele urcite bych dal na Ali dispute, ze to nebylo spravne zabaleno a doslo k poskozeni.

        0 0
        • Gwaihir  

          Zkusím.

          0 0
        • pocestny  

          @Gwaihir: Hele, tak na tom ujeď 40km, a dej dispute teprve potom. Když bude povrch v pohodě, budeš rozporovat jen ten malý vryp… A když nebude, napiš rozpor na větší vadu.

          0 0
          • Gwaihir  

            Taky řešení. Teď jen radu. Vidlici nasadím a pak zkrátím nebo raději dokoupit podložky a nezkracovat? Asi narazeni ježka a eventuálně zkrácení nechám na servis, když jsem to nikdy nedělal?

            0 0
            • pocestny  

              jestli zkracovat nebo ne tady nevyřešíš. se podívej kolik trubky čouhá ven, až to nainstaluješ (bez ježka!) na kolo. Tak si tam dej optimální množství podložek, označ fixem zbytek trubky, sundej z kola, a uřízni. pak natluč ježka. narazit ježka je poměrně snadné. Jak nainstalovat vidlici i ježka najdeš na youtube.

              0 0
          • Mustafa  

            Po zkrácení a zajetí budeš tvrdit, že tam ten vryp byl hned po vybalení? Možná to číňanovi bude jedno ale rozhodně bych na to nespoléhal.

            0 0
            • pocestny  

              čínanovi by poslal samozřejmě fotky z vybalení. ovšem pokud by chtěl prodejce vidli s vrypem poslat zpět …(nehledě na to, že málokdo chce něco posílat do číny, že), tak to by už s použitou vidlí nešlo. ani jedna varianta není ideální, ale tak to nejhorší, co se v důsledku může stát, je to, že přes dispute sleva nebude přiznána.

              0 0
              • Slavik  

                Nikdo z Ali nechce poslat zpět, protože poštovné je dražší než ta vidle :-)

                0 0
                • pocestny  

                  Ale právě proto, pokud chce s člověkem ten čínan *******, tak ti řekne, pošli to zpět, nebo ti nedám refund

                  0 0
                  • DaSnail  

                    Presne to sa mi stalo. Otvoril som dišputu a potom začal číňan škemrat nech ju zavrem. Fock jou, poslal som fotky Alíkovi a ten mi vrátil prachy.

                    0 0
      • pocestny  

        Hezká hmotnost, nechceš to rozebrat a zhodnotit i vnitřek? :-) Kdy to budeš testovat na bajku?

        0 0
        • Gwaihir  

          Do vnitřku se mi moc nechce, nevím, kolik je třeba oleje. Zvládl jsem zatím jen malý servis recona.

          0 0
          • LM  

            Asi bych se začal bát, v komentářích tam je toto:

            To be honest that fork is popular here in the Philippines.. Popular for the stanchions being separated from the crown lol

            :-D

            0 0
          • pocestny  

            :-DDD to je boží týpek, viděl u lidí vidli s červenýma nohama „to chci… tak jsem to hledal…“ ..... nálepka „Rebound“ nahoře u nastavení tlumení (jinak žádné nastavení reboundu tam prý není)

            později „no grease, who needs it? grease costs money…“ a o minutu později „I don't think this is going to have any oil in it… yep… no oil“

            0 0
        • Concorde  

          Měl jsem to na „servisu“ Je to vlastne vzduchova vidlice srovnatelna treba se Suntour XCT. Nesel bych do toho za zadnou cenu, rekl bych ze je to snad i nebezpecne (nejak jim nevysel top cap zavit, matice lockoutu sla vykvedlat rukou – predstava ze je podobne udelana i vzduchova cast, to bude chtit vozit balisticke bryle)

          0 0
    • Gwaihir  

      Ještě si hraju s tou vidlicí Bolany. Potřeboval bych pochopit, proč se fouká do stejné nohy shora a i zdola. A pokud mám nafouknout na váhu jezdce dle tabulky (upravím dle sagu) na třeba 60 psi. Je tím myšleno 60 psi shora a 60 zdola?

      0 0
      • tompca  

        Najdi si tady v historii něco o foukání Reby dual Air, princip bude stejný. Místo negativní pružiny máš vzduchovou komoru (spodní ventilek). Tlaky by měly být cca. stejné, jestliže je v negativní komoře větší tlak než v pozitivní, tak se Ti sníží zdvih, ale vidlice bude citlivější.

        0 0
      • tompca  

        Najdi si tady v historii něco o foukání Reby dual Air, princip bude stejný. Místo negativní pružiny máš vzduchovou komoru (spodní ventilek). Tlaky by měly být cca. stejné, jestliže je v negativní komoře větší tlak než v pozitivní, tak se Ti sníží zdvih, ale vidlice bude citlivější.

        0 0
      • LM  

        Asi tam nebude přepouštěcí kanálek mezi pozitivkou a negativkou na vyrovnání tlaku (SoloAir), tak musíš nafoukat obě komory zvlášť (DualAir). Má to výhodu, že nemusíš mít úplně stejný tlak v obou komorách. Když třeba nafoukáš negativku malinko víc, tak by to mohlo být citlivější.

        0 0
      • Gwaihir  

        Dík oběma.

        0 0
    • Gwaihir  

      Možná se raději zeptám zde, ať se neopakuju.

      Instalace vidlice Bolany.

      Dnes mi přišlo hlavové složení :

      https://m.aliexpress.com/…4218791.html?…

      Ale nějak mi to nepasuje. Znamená to, že mám misky původního hlavka nalisovane do rámu a potřebuju je vyměnit?

      Asi to skončí v servise, ale hrozně rád bych věděl, co s tím.

      Nebo mám něco špatně? Snad to bude z fotek poznat.

      1. Dělený kroužek nasazený na vidlici
      2. Pohled zespoda do rámu
      3. To samé, ale vloženo ložisko
      4. To samé s položenou asi spodní miskou a ta tam asi logicky nepasuje, ale rozměrově mimo snad není.
      5. a 6. Spodní miska s loziskem
      6. Horní miska s ložiskem krytkou, gumovou zaslepku a ježka mám taky, ale jinde.

      Dík.

      0 0
      • Gwaihir  

        Fotky se prehazely, čísla nesedí. Sorry.

        0 0
      • Vilém  

        To si jako koupis hlavko, ale chces pouzit puodni misky?

        Ten problem je tedy v cem?

        0 0
      • oddie  

        Moc nechápu, co s tím chceš dělat, ale to nové hlávko je semiintegrované, takže pokud jej chceš dávat na starší rám, pochopitelně z něj musíš nejdřív vyrazit ty staré misky.

        0 0
        • Gwaihir  

          Přesně to je můj problém, jsem úplný amatér a nejsem si jistý, že tam ty misky jsou a nevím, jak je vyrazit a nové nainstalovat. Ani nevím, jestli je to dobrý nápad to udělat nebo jestli mám nechat to staré hlávko a sundat jen tu podložku že staré vidlice. Dík.

          0 0
          • Slavik  

            Šroubovákem

            0 0
          • pocestny  

            Vždyť ten den, jak ses ptal na hlávko, jsem ti psal, že máš použít stávající hlavko, pokud s ním nic není, a koupit si za 15 Kč ježka. Ale ty už jsi měl objednaný ten cane creek z Ali nebo jak to bylo. Fajn. Je to pěkně červené, proč ne. Za předpokladu, že staré hlavko není zničené, tak sundej ten kroužek ze staré vidly a máš to hotové. To nové hlavko můžeš prodat.

            Vytlouct misky hlavka z rámu: kupodivu opět na to existuje návod na Youtube (nemáš-li kus trubky, použij dláto, šroubovák, cokoliv) Ale než to začneš dělat, tak zkus udělat 2 věci: 1) ověř, že jsi koupil správné hlavko. 2) podívej se na video, jak nainstalovat hlavko.

            0 0
            • Vilém  

              Nj, ale sundat konus z vidlice je neresitelny problem.

              0 0
            • Gwaihir  

              Jj, měl jsem ho už objednané. A je pěkné, bude se tam hodit k té červené vidlici. Ten kroužek že staré vidlice mi pořád nejde sundat. Asi když to nejde silou, je třeba to zkusit větší silou. Donesu si na to staré šroubováky a snad to půjde. Jinak Ježek byl součástí nové vidlice i hlávka. Potřeboval jsem si ujasnit hlavně jak se ty části jmenují a co je nebo není součástí rámu. Dík.

              0 0
              • LM  

                Neměl bys jednodušší na tu Bolany objednat ještě jeden „kroužek“, ať to nemusíš s té staré vidlice sundávat?

                Třeba tam tu starou ještě budeš vracet.

                0 0
                • Gwaihir  

                  Asi jo, ale co je to za „kroužek“?

                  0 0
                  • Gwaihir  

                    Není to ten bottom stop viz obrázek?

                    0 0
                    • LM  

                      Je, takže bys ho měl mít u toho nového hlávka.

                      0 0
                      • Gwaihir  

                        O kousek výš ho mám na fotce číslo 2. Je řízlej, takže se nasazuje úplně v pohodě. Dík.

                        0 0
      • Gwaihir  

        Tak vyřešeno, nechal jsem to tentokrát na servis. Příště to třeba zvládnu sám :)

        Díky všem.

        0 0
    • Gwaihir  

      No tak vidle se moc neosvědčila. Ztrácí tlak po cca 10km. Můžu s tím něco udělat? Asi rozebrat, že?

      A zahodit :D

      0 0
      • Smazaný účet  

        Reklamovat :)

        2 0
      • oddie  

        Rozebrat a podívat se na těsnění. Jsem docela zvědavej, co uvnitř najdeš, tak to pak vyfoť.

        1 0
      • Gwaihir  

        https://www.youtube.com/watch?…

        Moc servisovatelné to nebude :( Jedině to můžu namazat, ale to asi moc nepomůže :(

        0 0
        • Georrge  

          Vzduchova patrona jde rozebrat, takze zmerit tesneni a pokud je to +/- standard, tak vymenit.

          1 0
          • Gwaihir  

            Ok, zkusím, jestli to zvládnu a zbytek mi snad někdo poradí…

            0 0
            • DDDD  

              Servis, vhledem k tomu, jak se tu ptáš, tak bych ti rozborku nedoporučil :)

              3 0
              • Gwaihir  

                Zas o moc horší to být nemůže a učit se na levným je lepší než na drahým 

                0 0
                • Georrge  

                  Jen to rozdělání vzduchové patrony bude horší. Z videa je vidět, že víčko drží fest. Je potřeba mít vložku do svěráku s přesným průměrem.

                  1 0
                  • Gwaihir  

                    No to nemám, ale třeba bude problém jinde.

                    0 0
                    • kubad  

                      A kde jinde když ti uchází vzduch z patrony?

                      0 0
                      • Gwaihir  

                        Ještě to mohlo být rukama dcery ;)

                        0 1
                        • Slavik  

                          Měl jsem ji vyhlídnutou pro syna. Furt mi vrtala hlavou cena. Zvolil jsem RS Reba. Prohnul jsem se a syn nemá problém a já taky ne. Druhýmu jsem koupil 26 epixon.

                          Dcera za to fakt nemůže :-)

                          1 0
                          • Gwaihir  

                            Mě přijde jen líto dát třeba desítku za vidlici do kola s neboostovym rá­mem.

                            0 0
                            • Slavik  

                              .

                              0 0
                            • oddie  

                              Nedávno byla ve výprodeji 27,5 Reba asi za 5,5tis, např. Byl tu tip přímo v diskuzi. Když člověk kouká, najde.

                              1 0
                    • pepek  

                      Po shlédnutí videa je ti snad jasné, že i kdybys vyřešil únik vzduchu, tak ta vidle je nepoužitelná.

                      0 0
                    • Georrge  

                      A jak se ta ztráta tlaku projevuje? Uchází ti jen z pozitivky, nebo jen z negativky, nebo z obou komor? Jak ti vidlice ztrácí tlak, tak je jen měkčí, nebo i ztrácí zdvih?

                      0 0
                      • Gwaihir  

                        Měla to dcera na cyklovodaku. Nějak jsem polaboroval s tlaky a po cca 10km se vidlice propadla a už se nevedla. Holce je 15, tak nevím, jak to pumpovala, ale v pozitivce byl tlak nula a v negativce asi 70 psi. Když se dá moc tlaku do negativky, tak se to při jízdě zasune a už nevysune. Když uberu tlak v té negativní (dole), tak najednou vyskočí nahoru, tak jak bych to čekal.

                        0 0
                        • Georrge  

                          Tak to utíká buď ventilkem, nebo to utíká přes pístek z pozitivky do negativky. Jako první bych šel po ventilku, ten je snadné oservisovat a aspoň budeš mít jasno.

                          Jinak pokud bylo v pozitivce 0 a v negativce 70, tak to možná pístek nebude, protože pokud je vadné těsnění pístku, tak by se měly tlaky +/- srovnat a vidle by měla být zanořená… si myslím.

                          0 0
                          • Lišák  

                            Vyměnil bych ventilek a když bude venku, tak tam stříkačkou dát cca 2–3 ml hustého (převodového) o­leje.

                            1 0
                            • pepek  

                              Nemusí hned měnit, napřed naslinit a když nebublá, tak je ok. Jestli je to tam nasucho, jak ve videu, tak to asi přefouklo dolů.

                              0 0
                        • Gwaihir  

                          Zkusil jsem to vyfotit.

                          0 0
                          • Georrge  

                            Jo, tak tohle vypadá spíš na těsnění pístku. Ale jak píše Lišák, vyměň ventilek a cákni tam trochu hustého oleje, možná se to chytne.

                            0 0
        • MatS  

          No ty vogo. To je vidle na jedno použití. Tam skoro nic není. Co ventilek? Namazat taky někdy pomůže, těsnění lépe přilne a drží tlak.

          1 0
      • Gwaihir  

        Tak sundal jsem úspěšně spodní nohy. Trochu vazeliny tam je, olej žádný.

        0 0
        • Gwaihir  

          Vzduchová patrona, ale co s tím?

          0 0
          • Gwaihir  

            Vyčistit, sram butter na integrované gufera? Složit a striknout trochu oleje, ale kam? Ke vzduchové patroně?

            0 0
            • kubad  

              do vzduchové patrony, přes vložku ventilku (tu vyšroubuješ)

              0 0
              • Gwaihir  

                Shora I zespodu?

                0 0
                • pepek  

                  Stačí shora. Pak to trochu napumpuj, trochu to rozcvičuj a nech to přes noc. Nemusíš to zase celý skládat. Když uteče, tak je to těsnění na pístu, když neuteče, tak to poskládáš potom.

                  1 0
                  • Gwaihir  

                    Už jsem to složil, testovat budu někdy v budoucnu. Díky všem.

                    0 0
              • Gwaihir  

                Úplně suché…

                0 0
              • Gwaihir  

                Patrona je taková odřená…

                0 0
            • Lišák  

              Tenhle olej bude na pístek moc řídký. Brzo ze „prošoupe“ do negativky. Dej tam převoďák.

              1 0
          • Gwaihir  

            … Kuličky jsem ztratil, takže lockout nefunguje :(

            0 0
            • DDDD  

              Takže kromě ftipné sérii tady na BF se nic nevyřešilo. Moje rada stále aktuální, dej to do servisu :)

              1 0
              • Gwaihir  

                To pořád můžu, otázkou zůstává, jestli je to řešitelné a není levnější rovnou sehnat něco normálního.

                Ale rád jsem pobavil

                1 0
                • kubad  

                  Vevnitř patrony jsou 2 těsnění buď pomůže výměna nebo ne :) pak je to neřešitelné

                  1 0
                  • Gwaihir  

                    Na rozebrání patrony nemám nářadí, alespoň se nebojím rozebrat vidlici. Takže když tak servis nebo novou patrony? 

                    0 0
                    • Smazaný účet  

                      A bude ta nova patrona funkční dele jak mesic?

                      Ja nevím to je takový samo doma produkt. Opět se potvrzuje ze nakupovat na AliExpress je nesmysl. Nic z toho nefunguje a záruka 0

                      3 0
                • tigermoth  

                  Kdybys ji chtěl někomu darovat, hlásím se, bral bych ji na své nehumánní experimenty.

                  0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.