• suez

    Ahoj. Dnes jsem menil retez na svem kole Orbea Oiz M30 (2019) – celopero 1X12 sram X0 sada.

    Novy retez mam Sram GX 12×speed 126 clanku. Jenze jakmile jsem ho zkusil nasadit, tak jsem zjistil, ze je moc dlouhy. Tak jsem ho porovnal se starym a ejhle starsi ma o 10 clanku mene… Je pravda, ze predni prevodnik je meneny z 34T na 32T. To delal predchozi majitel. Je to duvod, tak kratkeho retezu. Ze 126 clanku na 116 clanku?? Je to v poradku? Jinak kolo na starem retezu prehazovalo v pohode. Na novem to trosku skace na 2 pastorkach, ale to predpokladam, ze si sedne.

    Diky za reakce.

    0 0
    • Johny.Merida  

      O délce řetězu tady toho bylo napsáno dost a dost. Pokud byl původní v poho a byl dlouhý podle návodu výrobce, tak nový zkrať podle starého a je to. Stačí pohledat, nebo prostě opásat převodník a velký pastorek, přidat články dle výrobce a tradá, jezdit.

      0 0
    • kubad  

      nový řetěz musí pasovat na XXL rámy a třeba na 38z převodník, proto se prodává dostatečně dlouhý – tolik k vcelku naivnímu dotazu

      větší problém je to skákání, to si možná sedne, ale další řetěz už počítej i s kazetou, asi měníš pozdě řetěz – po kolika km?

      0 0
      • suez  

        A to jsem prave potreboval vedet. Tak diky za info, nevedel jsem, ze to prodavaji s rezervou :)

        Na predchozim kole jsem toto neresil 2X11 Shimano, tam jsem daval retez takovy jaky mi dodali. Nic jsem nezkracoval.

        Jinak co se tyce kazety, tak je velice nepravdepodobne, ze je spatna, kdyz je kolo r. v. 2019 a ma nalitane tak max 1500+ km. Retez jsem prave menil podle merky, kdyz uz zapadla na 3 dilek ze 4, coz by melo byt jeste OK.

        0 0
        • kubad  

          mělo by to být OK ale nerozumím teda tomu proč skáče

          0 0
        • Nutribird  

          No hlavně ten řetěz nezkracuj na délku toho starého, ale na stejný počet článků. Poněvadž ten starý je vytahaný. Pořádně zkontroluj jestli si nový řetěz protáhl správně kladkama hazky.

          0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.