FOX 34 Performance - remote lockout

8 nepřečtených
  • marty_6

    Ahoj, mám dotaz ohledně vidlice FOX 34 Performance s patronou grip a nastavení remote lockoutu. Mám Orbeu Oiz H10 s touto vidlicí a bojuju s nastavením ovládání zamykání vidlice. Nejde mi nastavit tak, aby šlo vidlici úplně uzamknout dálkovým ovládáním. při přesunu páčky z pozice „otevřeno“ do pozice „medium“ viditelně ztuhne tlumič i vidlice, ale při přesunu páčky do pozice „zamčeno“ se zamkne pouze tlumič, ale vidlice už ne. Vidlice jde zamknout pouze přímo na korunce. Až teď zpětně jsem se dočetl na stránkách Foxu, že vidlice s patronou grip jsou vhodné pro ovládání typu push-to-lock, zatímco ovládání Orbey je koncipováno jako push-to-unlock. Nějak mě nenapadlo si tohle zjišťovat před koupí. S kolem jsem jinak maximálně spokojen. Nemáte někdo tip, jak to nastavit, aby to fungovalo i v tomto případě? Nebo mám prostě smůlu? Za každou radu budu vděčný. Díky moc, Martin

    0 0
    • novas752  

      Vidlice i tlumič je samozřejmě push to lock. Kdyby byla vidlice opačně, tak by byla zamčená když by byl tlumič otevřený a naopak. Tipoval bych to na nedostatečné napnutí lanka ovládání k vidlici – když ovládání úplně otevřeš a chceš znova zavřít, koukni se, jestli se kolečko na korunce vidlice začne otáčet hned jakmile začneš pohybovat s páčkou.

      0 0
    • Chlebovnik  

      Musíš nejdřív nastavit páčku na LOCK, zatočit kolečkem na vidlici až na doraz, a až potom zaaretovat lanko červíkem na korunce. Ideální jsou na to 3 ruce, ale při troše šikovnosti se to dá i se dvěma.

      0 0
      • plzakj  

        Jo. Na YT jsou na to videa. Kdyz neni dostatecne predepnuta pruzina, tak se to projevuje presne takto.

        0 0
        • marty_6  

          diky za reakce. mate na mysli asi tahle videa, ne? https://www.youtube.com/watch?…

          problem je v tom, ze tohle je system push to lock, tedy vlastne zamceni tahem…ja mam ale push to unlock, tedy otevreni tahem a zamceni „tlakem“ na bovden…a tam se mi to predepnuti nejak nepodarilo…no a nebo mam proste jenom leve ruce :-)

          0 0
        • marty_6  

          nebo to jde udelat presne naopak? tedy packu do pozice otevreno, korunku vidlice do pozice otevreno az „na doraz“ a predepnuti timhle smerem?

          nemam s tim zkusenosti a nerad bych si to rozhodil jeste vic nez to ted je…

          0 0
          • iggi  

            Musíš to proste logicky urobiť :) V jednej pozícii správne zaaretovať a máš.

            0 0
    • Johny_r  

      Já mám teda od Foxe Rhythm 32 a tam je push-unlock. Tí pádem zamčený je to v momentě, kdy je lanko bez tahu. Cvaknu páčku do zamčený polohy a lanko napnu tak, aby bylo akorát napnutý, ale netahalo za kolečko na korunce. Po stisku se vidle odemkne. Pokud máš stejně jako já dvoupolohovou vidli a třípolohovou páčku (Squidlock), tak to chce trochu laborování. K pootevření vidlice u mě stačí opravdu malinkej pohyb (pár mm). To jde doladit šroubkem na squidlocku (trochu povolit). Pokud to nestačí, tak trochu povolit celý lanko tak, aby se při pohybu páčky nejdřív napnulo a pak o malinko hnulo ovládacím kolečkem. Domáčknutí do druhý polohy už je dlouhý dost a vidli to v pohodě otevře do plna.

      Na druhou stranu, z mojí zkušenosti je přivřená vidle skoro zbytečná a spíš mi vyhovuje, když se vidle otevře už v první poloze úplně, zatímco zadek je přitlumenej a ve druhý poloze se otevře obojí úplně.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.