• pz-km

    jaky mate nazor na ramy teto konstrukce? a dela neco podobneho jeste nekdo jiny nez orbea?

    bohuzel zada se ozyvaji vic a vic a tak proste nakonec do fs ramu budu muset investovat. uvazuji o necem ne moc houpavem, s malym zdvihem, ale zaroven dobre pohlcujici drobne a caste razy/vibrace do tela – a hlavne, musi to byt konstruovano na metrak zive vahy a hrube zachazeni…

    ta orbea se mi celkem konstrukcne libi, ale cena je dost nekrestanska…

    0 0
    • Jenda  

      no ta nejlevnejsi verze je za 12kkc i s tlumicem to mi prijde celkem unosny. Konstrukce je to ala Cannondale Scalpel akorat misto karbonovy planzety to ma cep. Podobnou konstrukci ma jeste nekolik dalsich firem ale z hlavy nevim. Mam ale obavy ze zadny nizkozdvihovy ful neni konstruovanej na vyssi hmotnosti. Proste si myslim, ze kdo dneska ma fula s 80mm tak chrti a vyrobce tak nejak u nej asi predpoklada i chrti postavu? ja spis nad nim dlouhodobe uvazuju pro pritelkyni ale porad nevim jestli na jejich 1000 rocne to neni zbytecny

      0 0
    • chico*  

      Hele,bohuzel jsem na tom nejezdil, ale uvazoval jsem o koupi a tak jsem to aspon dost ocumoval.Ten oiz ma myslim v bytelnosti ramu scalpela co dohanet. Nejkritictejsi je spoj hor.ram.trubky a sedlove a sedlova v miste navarky na tlumic.Oiz tam nema na rozdil od Scalpela vyztuhu a prej to tam praska.Myslim,ze v Cechach se orbey dost precenujou.

      0 0
    • MlokCZ  

      Já bych osobně do takového rámu nešel. Funčně to není v ničem lepší než klasičtěji přepákovaný horstlink a jen je tlumič na blbém místě na ráně bordelu (tohle je ještě horší než mám u Sterea a nejde tam tak snadno dát malý blatníček).

      Vybíral bych raději něco ve stylu Cube AMS Pro nebo Canyon XC nebo nějaký vpp kolem 100mm zdvihu.

      0 0
      • kubad  

        neopren – jediná možnost

        0 0
        • MlokCZ  

          Jasně, ale neopren také není úplně ideální řešení. U Sterea třeba ten miniblatníček při neextrémních podmínkách (tzn. když není jako teď bahna kopce) stačí v pohodě i bez neoprénu.

          0 0
      • chico*  

        To jako jooo,ale existuje orbea blatnicek primo na to delanej.

        0 0
      • navikin  

        Já o tom kdysi uvažoval – má to jednu výhodu = můžeš tam mít dva košíky na bidony (nevím jak v „S“

        0 0
    • cekanka  

      Co třeba Merida LRS? Taky to moc nepruží:) a zdvih 95 by tež stačil ne? Problém bude, že merida má pověst (a nejen pověst, důkazů je dost: www.bike-forum.cz/…se_biky.html?… nebo www.bike-forum.cz/…se_biky.html?…) značky, která nic nevydrží a často se láme nebo praská.

      0 0
      • cekanka  

        jinak ja proti meridě vůbec nic nemám, kámoš má starou kalahari a dělá na ní fakt kraviny a drží jako prase

        0 0
      • pz-km  

        o meride uvazuju, protoze to zpracovani a cena orbei je tragicka… ale po pravde – nepotrebuju vzadu moc, staci aby to pobralo rychle a efektivne vibrace a male caste razy. a celokarbon je porad preci jen trochu malo. prioritou je proto pro me kompozitove spodni rameno a tlumic, jelikoz radeji se chci pri malem zdvihu vyhnout klasickym cepum (muj osobni nazor)

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.