• Nikdo_CZ

    Koupil jsem ženě kolo. Teď staré 3 týdny. Převody 8×3. Talíř stabilně daný na dvojce a vzadu již při zařazení 4 a níž, řetěz padá na talíři z dvojky na jedničku. (První týden od koupě) Šel jsem k prodejci pro radu a on ujel 20 metrů a opraveno. Upravil to na lanku u řidítek. Odjel jsem a bohužel, padání řetězu teď od trojky pořád padalo. Na druhý příjezd do prodejny, kolo vzali na servis a začali testovat. A řetěz opravdu padal. První jejich slova byla, že jsem spadnul a ze jsem ohnul přehazku. Pak ale zjistili, že přehazka je v pořádku. Ať dělali, co dělali, řetěz pořád padal. Navrhli mi, že vymění osku u pedálů, že je delší, tudíž je talíř příliš v pravo a že ji vymění za kratší. Souhlasil jsem a po 4 dnech jsem si opravené kolo vyzvednul. Řetěz opravdu přestal padat. ALE! Později jsem zjistil, že pokud protočím pedály dozadu, řetěz opět spadne. Pokud třeba stojím před rozjetím na zemi a protočím pedály o půl otáčky, řetěz padá. Jdu opět do prodejny a reakce prodejce je, že on má také kolo a za 100 tisíc a že též, pokud by točil řetěz dozadu, že by řetěz padal. Volal šéfovi a navrhli mi, že vymění celý střed i se šlapátky za Shimano, ale, že budu muset připlatit. Že oni zaplatí polovičku a já 250Kč. Tak jsem nesměle navrhl odstoupení od smlouvy a vracení peněz a dočkal se odpovědi, že by mi výrobce reklamaci neuznal. A teď babo raď. Co dělat? :( OMLUVA ZA DLOUHÝ TEXT.

    0 0
    • adam1  

      Co to je za kolo?

      Odkaz hoď

      0 0
    • Nikdo_CZ  

      https://www.bikekram.eu/kola/?…

      KROSS LEA 6.0 2020

      0 0
      • duri80  

        Předělat na 1*11 a je to vyřešeno. Přesmykač je něco jako parní stroj.

        0 0
        • Markony  

          Skvěla rada nad zlato,součástky skoro za polovinu ceny kola .

          0 0
          • duri80  

            Samo, že to byl fór a fungovat by to mělo. Na druhou stranu, kupovat v dnešní době kolo s 3*8? Proč? Ještě sem neviděl babu, která by byla schopna šlapat 42/11. Z té rychlosti by si ucvrnkla…

            0 0
      • adam1  

        To může být i např.krivý rám?Ať zkusí to samé jiné kolo z prodejny ?Padat by to nemělo ,to jsou kecy “kolo za 100k ..bla,bla:(

        Jestli nebudou ochotní tak napiš přímo do PL

        https://www.kross.pl/cz/firma

        0 0
    • Nikdo_CZ  

      Díky, napíšu jim.

      0 0
    • novas752  

      3×8 a řetěz na trvalo na prostřednim převodníku… jo, to má smysl…

      0 0
      • Nikdo_CZ  

        Tím slovem: stabilně, jsem měl na mysli, při jaké poloze řetěz padá.

        0 0
    • oddie  

      A co žena provedla, že dostala něco takového? To je dost krutý trest…

      0 0
    • Barak  

      Byt na tvém místě, zkusil bych to hrát na 3 reklamace se stejnou vadou, odstoupení od smlouvy a vrácení peněz. Pak bych zajásal, jakou jsem měl kliku, ze jsem dostal ponauceni, ktere me nic nestalo, nejake prachy pritlacil a koupil lepsi kolo u jiného prodejce.

      Jestli se ti ale tohle podaří… těžko říct.

      0 0
      • gersa  

        To je nej řešení jak z problému ven,ale výsledek nejistý

        Jestli to prodejci výrobce uzná ne bo ne není tvoje starost, to je jejich boj. Každopádně dělat by to nemělo a jak se s tím vypořádají je na nich

        0 0
      • MartyM  

        To je slusny plan. Jestli to kupoval primo v bikekramu jak posilal ten odkaz, tak to jsou slusni fiskusove. Kdysi jsem mel zajimavou zkusenost, od te doby se obloukem vyhybam. A z toho co napsal zakladatel v prvnim prispevku by to tak jejich pristupu odpovidalo, byt moje zkusenost je uz hooodne fousata… 

        0 0
    • designer  

      Navrhni mu, že si zajdeš do servisu jinde, kde ti to seřídí a prodejce ti proplatí servis. Vzhledem k informacím, které jsi poskytl (téměř nic podstatného jsi vlastně nenapsal, jen plky okolo) ani nelze říct, co máš za problém, přitom se pravděpodobně bude jednat o úkon na 5 minut.

      Takže nafoť přesmykač zboku při zařazeném prostřením talíři, ať je vidět výška přesmykače vůči převodníku. Pak vyfoť zvrchu zařazený střední převodník a střední převod na kazetě (ano, máš 8 pastorků, takže budeš mít asi problém :-D ) – bude vidět jestli je správná řetězová linka, nebo jestli nedali dlouhou osu. A ještě přehazovačku zezadu, jestli není křivá (to by na řazení na převodníku nemělo mít vliv, ale pro jistotu)

      0 0
      • Barak  

        Pak mu ale mohou argumentovat, že se v tom hrabal bůhví kdo a neuznat záruku.

        0 0
        • designer  

          Přečti si ještě jednou první větu. Stačí první dvě slova.

          0 0
          • Barak  

            Prostě kolo je v záruce a jakýmkoliv jiným postupem než v rámci reklamace si snižuje šance na úspěch. Navrhne mu to, co pises a co dal? Jiný servis zjistí, že je tam neco zbastlene od prodejce a jak se pak bude domáhat nápravy?

            0 0
            • designer  

              Naopak cizí servis mu upřímně řekne co je špatně. Nehledej problémy tam, kde nejsou. Ještě se nezeptal a už víš, že to bude problém.

              0 0
      • oddie  

        Křivá přehazka může dělat to shazování při protočení dozadu.

        0 0
        • Nikdo_CZ  

          Křivou přehazku by snad poznali. Jen je šílené to jejich tvrzeni, že padaní řetězu při otáčení dozadu je normální a v pořádku.

          0 0
      • Nikdo_CZ  

        Jak vybude čas fotky pořídím.

        0 0
    • Mustafa  

      Odlišný názor než ostatní – pardon. Domluvil bych se s nimi na tom, co se bude dít v případě, kdy ani ten upgrade za 250,– nepomůže a v případě, že by navrhli něco akceptovatelného, tak bych jim těch 250,– dal. Je-li to jediná vada na kole, tak se to v rámci cenové kategorie imho dá pokládat za úspěch. Vrátí-li Ti peníze, předpokládám, že bys zakoupil jinde podobné kolo a pravděpodobnost, že budeš řešit jiný problém je celkem vysoká.

      Otázkou zůstává, co vlastně chtějí měnit. Chápu to tak, že už jednou měnili osu, nějaké chyby ve středovém složení by si při výměně pravděpodobně všimli, tak se domnívám, že to problém pravděpodobně stejně nevyřeší. Kolo je evidentně sračka, v případě kdy už z výroby má nevhodně navrženou řetězovou linku, tak že padá řetěz na systému 3×8, který je z dnešního pohledu velmi robusní.

      0 0
    • Smazaný účet  

      „Dámské horské kolo Kross Lea 6.0 29“ – model 2020 patří mezi kvalitní dámská horská kola s výbornou výbavou." ach ten popis …

      podobny blabol ako o padajucom retezi u kola za 100k.

      Drzim palce s reklamaci. Osobne by kludne suhlasil s vymenou stredu …pripadne vymenu za nove kolo

      0 0
      • Jakobo  

        Hodne tady vidim haty na osazeni, kvalitu. Ja nevim, ale co do funkce i nejlevnejsi Shimano je bezproblemove. Jediny rozdil je casto hmotnost a odezva razeni, ale funkcne je to vsechno dost dobre. A zvlast system 3×8. Take to kolo je v zasade osazene slusne a cena odpovida. Ze je tam pruzinovka a kliky bez vymennych prevodniku je standard. Tady bych skutecne problem nehledal.

        Pokud neco nefunguje jak ma tak problem bude v nastaveni, nebo je neco zohle – zadni stavba, hak prehazovacky apod. Je tez mozne, ze je pouzita spatna osa. Podle typu klik bych vyhledal spravnou delku – zrejme to ma byt 4hran bud 113 nebo 122.5 mm. Zkontrolovat, ze ma osa onu delku. Take by slo otocit kolo v zadni stavbe a priblizne zjistit, jestli je v obou pripadech kolo uprostred a neni zohly ram.

        Tocit dozadu muzes jak chces a nic padat nesmi. Padani pri toceni dozadu je az vychytavka systemu 1×.

        Chtelo by to videt nebo nechat zkontrolovat nekym, kdo tomu skutecne rozumi. Takhle na dalku bych ale odhadl krivou patku hazky, ze jim kolo na prodejne nebo pri doprave kraplo a patka se zohnula.

        0 0
        • Jakobo  

          Jeste me napada, ze problem muze byt v orechu. Zrejme tam budou nejake noname naby a orech muze pridrhavat nebo mit jako novy vetsi odpor. Pokud tocis klikama rychle dozadu, provesuje se nahore retaz a raminko prehazovacky se natahuje smerem k prevodnikum nebo se kazeta toci pekne? Pokud se orech netoci hladce tak to krome jineho take zpusobuje padani. Pokud je to skutecne tim cekal bych, ze to casem vymizi.

          0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.