• Romanmat

    Ahoj, mám v plánu koupit RB CRR 290 pravděpodobně ve specifikaci TEAM. Kolo je standardně nabízeno na kolech REMERX RX 2027 s náboji SHIMANO DEORE.

    Otázka zní: vyplatí se připlatit si za náboj REMERX RX 2027 Lite s XT náboji, nebo dokonce WTB KOM i23 s NOVATEC D791SB-15 vepředu a NOVATEC D462SB-X12 vzadu? Nebo jsou lepší další varianty, jako domluvit se na neosazování kol a dát tam MAVIC CROSSMAX INTL 29 MODEL 2018 ( https://www.cyklobazar.cz/…9-model-2018 ) nebo Black Jack Ready 23 + Novatec D791SB /D792SB ( https://www.cyklobazar.cz/…pim-1690g-29 ) nebo nechat ty Remerx RX 2027 nechat zaplést na Novatecu. Co je podle vás nejlepší řešení, DEORE nábojům bych se chtěl vyhnout a radši bych NOVATEC, ale nabídka na MAVIC CROSSMAX mi příjde taky zajímavá.

    0 0
    • Pikaču  

      Za me WTB KoM i23+ Novatec. Me jsou lepsi nez DT swiss od nich se kterýma mam spis problemy. Vaha stejna a orech pekne hlasitý.

      0 0
    • Romanmat  

      Čau, takže momentálně se má věc takto. V RB mi sdělili, že Novatec náboje vyměnili za Shimano z důvodu velké nekvality. Prý praskaly ořechy, osy i těla nábojů a tak dávají Shimano, kde je kvalita ověřená. Náboje co dávají na ty KOM ráfky jsou podle Novatecu nějaká lepší kvalita. Další věc je, že někdy v dubnu by měla být i varianta bez kol, přičemž by byl nějaký odpočet za ty Remerx ráfky. Takže teď řeším jestli vzít Remerx a XT náboje nebo riskovat Novatec a KOM i23. KOM ráfky jsou prý měkké a nic nevydrží, ale je to opravdu tak? A bude Novatec praskat i při mojí hmotnosti 70 kg? Každopádně s KOM ráfky je cena nějakých 34 500, pokud bych počkal a koupil bez kol a pak koupil třeba ty Black Jack zapletené kola nebo ty Mavic Crossmax, tak se dostanu na podobných cca 35 000. Když vezmu Deore XT + RX 2027 Lite, tak jsem na 32 500. Ještě mně taky zajímá, jestli není šířka ráfku RX 2027 těch 27 mm až moc a není to zbytečné. Přece jenom je to enduro ráfek. Díky za komentáře.

      0 0
      • Hnoj  

        Za mě Novatec s KOMem. A nebo klidně i s Remerxem, kdyby ti to napletli.

        0 0
    • Markony  

      Tenhle problém měli s Novatec už v roce 2013 chvíli sem na tom jezdí a pak vyměnil za naby DT 350 a ráfky Remex Grand Rock ,u nového RB vyřešil nechal zaplést naby DT 350 v zádu ocel ořech a ráfky DT545 d a je klid. Tet se nato divám s koly Kola REMERX RX 2027 to bude v klidu nic bych neřešil .

      0 0
      • Romanmat  

        Takže Deore XT budu v pohodě? Žádný problém s kónusama? Říkám si, jestli to není pro mě moc šíroký, 27 mm vnitřkem.

        0 0
    • TJK  

      aktualne maji na superstaru velmi zajimave akce

      0 0
    • Markony  

      Neřešit jezdit , Deore XT sazka na jistou .

      0 0
      • Hnoj  

        Na jistotu toho, že ten náboj se rozpadne…

        0 0
        • Romanmat  

          dobře, ale existuje jiná alternativa v celkové ceně do 32 – 33 000? Já o žádné nevím. Novatec s KOM i23 vyjde na 35000

          0 0
          • Hnoj  

            Tak buď dáš teď 3K navíc a nebo pak 7K za celý nový kola. Seš dospělej, rozmysli se sám.

            0 0
          • vpa007  

            Hele, Hnoj má pravdu. Za mě nad tím moc špekuluješ, evidentně máš dost času ;-).

            Každopádně má zkušenost:

            • RB IQ jsem koupil s RB kolama Novatec + Kom i23. Kola jsou to krásný a celkem lehký. Po roce (?) začal blbout ořech, vysypaly se nějaký praporky, pak se celý ořech po rozborce/sborce uvolňoval, až to skončilo ohlou kazetou (tady trochu chyba mechoše). PH mi vyměnil ložiska, ale když sem mu řekl, že zadní kolo stejně chci přeplést na DT 350, tak mi to jen schválil, že DT je o parník dál.
            • Kolo sem nechal přeplést na kombinaci DT350 + Kom i23, po 1/2r jsem trochu načechral ráfek na zadním kole… takže jsem objednal DT Swiss XM401 a zadní kolo opět přepletl i včetně nových špic. Od té doby bez chyby. Nakonec jsem nechal srovnat ráfek a do něj znovu napletl Novatec + Kom. Celý příběh tady u RB IQ275. A ty záplety jsem teď posunul na kolo svý bohyně.

            .

            Co z toho vyplývá?

            1. Moc to řešíš. Klidně bych vzal Shimano XT s Remerxem. Bude to odolný a plně funkční řešení.
            2. Pokud máš love navíc (což nemáš, když takhle dumáš, a není to špatně), tak bych vyrobil kola na nábojích DT 350. Je to leta ověřená robustní konstrukce, navíc paráda z pohledu kompatibility, když změníš pohon, jen vyškubneš ořech a koupíš jinej. Což v době laborování s pohonem není od věci (Shimano / Sram / MicroSpline)

            .

            Tak odvahu a štěstí ;-)

            0 0
    • Mr.Dawe  

      WTB KoM i23+ Novatec

      0 0
    • scota  

      RB zkutečně před cca 0,5 rokem nabízeli kola DT Swiss. Co se týká problémům s Novatec, tak v mém případě byl problém s ořechem. Ráfky Remerx Ok, ale s nábojem byl také lehký problém, ale největší problém je s přístupem Remerx ke koncovým zákazníkům v případě nějaké závady a reklamace. Konusy jsou po dobrém seřízení v pohodě.

      0 0
    • černápole  

      vybavuju si, když jsem byl na prodejně rb už na vrbovce, plácnu cca 8 let zpátky, tak p.h. zrovna vyřizoval telefonát s tím, že shimano náboje už nedělají, že se neosvědčilo a že preferují novatec

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.