• Smazaný účet

    Zdravím. Zvažuji, že bych si jednou pořídil tohle kolo a jaksi nemám jasno v tom, jakou velikost rámu na mojí výšku 182, délka nohou cca 80. Tyhle moje blbé rozměry mě řadí mezi velikost M/L.

    Předem díky za jakékoli rady.

    0 0
    • palo7  

      Říkám to nerad, ale buď pořádně vyzkoušet Lko (třeba ti to nějak pod koule vyjde) a nebo kouknout k jinému výrobci. Na 80cm máš problém u Lka s horní rámovkou a Mko ti bude určitě krátký. Potřebuješ delší, ale dost nízký rám

      0 0
    • jesperx  

      Zdravím, já mám 176 cm a rám M a přijde mi,že je to vysloveně na hraně.Samozřejmě tam máš další proměnné, ale asi bych být Tebou zvolil L..Jinak jestli jsi z Prahy nebo okolí není nic snažšího než zajet přímo do jejich centra;-)

      0 0
      • ˘Ö˘ Krab  

        Nohy 80 na 182 jsou extrémně krátké, i Ty, se 176 cm, budeš mít takřka určitě o pár centimetrů delší. A to je ten problém, potřebuje kolo nízké a dlouhé, nejsnáze vybere z opravdu závodních geometrií. L na něj bude vysoké, bez rezervy v rozkroku. Na cyklostezky v pořádku, na terén k ničemu.

        0 0
    • Deathwing  

      Mám L s nohou 84 (178) se to dá, ale není to na blbnutí v terénu, vystoupit si v díře/z kopce by šlo blbě (ještě jsem se nepraštil, ale žádný extra místo tam nemám). S 80cm bude nad rámem sotva místo na obkročení těsně u sedla a na rovině, natož při jízdě.

      Takže kvůli noze určitě M (a nejlíp S) a pokud by bylo moc krátký tak leda jinou značku nebo rám na míru.

      0 0
      • ˘Ö˘ Krab  

        A jsme u toho, jak a co jezdí. Pokud rychlé a málo technické tratě, tak klidně M s delším představcem. Není to sice moderní, ale na první generaci CRR275 takový setup fungoval až překvapivě dobře.

        0 0
        • Smazaný účet  
          • 1

          A pokud by to nešlo ani se stovkovým představcem, tak bych se poohlédnul jinde. Případně se u RB zeptal na custom geometrii. Ale zadarmo to nebude..

          0 0
    • Smazaný účet  

      Díky všem za rady. Já moc na blbnutí v terénu nejsem… Ze cca 60% jezdím asfalt (často kopce), zbytek v přírodě po různých lesních stezkách apod.

      To RB mě hlavně zaujalo robustní stavbou, tím že má pevné osy, že nemá ve středu pressfit a taky tím, že je to RB, kde bych neměl mít problém s případnou reklamací. Navíc Jezdkovice nejsou až tak daleko, takže se tam někdy zřejmě podívám.

      Trochu mě zaujal rovněž Bandit 290… myslíte, že na druh mého ježdění by byl vhodný a nebo bych se měl raději podívat po nějakém jiném HT, který by splňoval to, co chci?

      0 0
      • Pikaču  

        Pokud chces robustnost tak jsi na spravny adrese. Na mych drivejsich 108 kg a nynejsich 94 kg je robustny a pevny az az.

        Bandit na asfalt a turistiku neni. Az budes v RB projed si vsechno. Od velikosti az po ruzne modely. Bud si to zamilujes nebo ne. Takhle je to o nicemu koumat po internetu. Stejnak ti realita ukaze jestli ti to kolo sedne.

        0 0
      • ˘Ö˘ Krab  

        Pošli mi, jak máš nastaveno současné kolo, já Ti to nakreslím na rám RB CRR a řeknu Ti, jak dlouhý představec bys musel mít, aby byl posed stejný.

        Zajímají mě tato čísla:

        1) vysunutí sedla – měřeno od osy klik nahoru v ose sedlové trubky po horní plochu sedla

        2) posunutí sedla – jak daleko dozadu za osou klik je svislice spuštěná ze špičky sedla

        3) dosah na řídítka – jak daleko je nejbližší bod řídítek (u představce) od špičky sedla

        4) drop řídítek – jak hluboko máš řídítka pod plochou sedla

        K tomu je dobré napsat, jak máš aktuálně řídítka široká, mírným rozšířením (i nemírným) se dá pocitová délka rámu lehce zvýšit.

        Tato měření se Ti každopádně vyplatí tak jako tak, podle nich si potom nastavíš hned napoprvé nové kolo k obrazu svému. Resp. k tomu donutíš prodejce – občas bývá potřeba vyměnit sedlovku kvůli offsetu zámku či délce nebo dát jiný představec, při prodeji bývá celkem hladká dohoda, později je to dražší. Dobrý prodejce Ti kolo opravdu nastaví na milimetr podle Tvého přání.

        0 0
        • Smazaný účet  

          Takže:

          1: 74cm

          2: 7cm

          3: 51cm

          4: tady to je kupodivu ve stejné výšce. tj. 103cm… asi trochu divné, co? Říditka jsou široká 720mm a mírně prohnutá nahoru (nevím jak to napsat lépe).

          Jinak kolo mám tohle https://www.ghost-bikes.com/…e/kato-7-al/ zde asi v polovině stránky jsou rozměry rámu ve velikosti M, 29 palcová kola

          0 0
          • Smazaný účet  

            Znovu jsem si proměřil délku nohou, až po třísla mají délku 85cm.

            0 0
            • palo7  

              Pak Lko je úplný ideál

              0 0
              • Smazaný účet  

                Mám změřených přesně 74 cm od středu klid po vršek sedla, 178 cm výšku a mám po konzultaci s p.Heiníkem L, který mi sedí přesně. Samozřejmě po odeslání více různých měření. Taky jsem nevěděl jestli M nebo L. Ale pokud máš možnost tam zajet, asi to bude lepší.

                0 0
          • ˘Ö˘ Krab  

            Máš sedlo celkem dost dozadu, ale když Ti to vyhovuje … doporučil bych zkusit se posunout se sedlem o centimetr dopředu a pak možná bude potřeba ještě sedlo i adekvátně o 0,5–1 cm vysunout výš.

            Na RB CRR290 velikosti L Ti to při současném nastavení posedu 74/7/51/0 vyjde takto: abys měl rodla v rovině se sedlem, tak musíš nad hlavovku dostat představec osou do výšky 50 mm, tzn. dát pod něj 30 mm podložek. A představec potřebuješ dlouhý teoreticky 42,5 mm / +6°, v praxi 40 mm/+6° (nebo třeba 45 mm/0°na 33 mm podložek vyjde jen o nějaké milimetry delší). K podložkám se počítá všechno nad hlavovou trubkou, tedy i krycí podložka hlavového složení.

            0 0
      • rb  

        Na to bacha,v Jezdko­vicích testovací kola nejsou,nebo aspoň nebyly.

        Byl jsem tam v prosinci aniž bych se zeptal a nemněli mi co pučit na projetí.

        Takže pokud chceš zkoušet,radši napřed zavolej a zeptej se.

        0 0
        • Pikaču  

          Jezdekovice ukazuje na netu ze tam kola jsou. Ale zavolat je jistota.

          0 0
        • beranek666  

          V jezdkovicích testovací kola samozřejmě jsou.

          0 0
        • lrotrekl79  

          Testoval jsem tam bez ohlášení, když jsem jel kolem někdy v polovině března. Nebyl problém.

          0 0
    • beranek666  

      Na 176cm vozim M, ale je dost krátké a radši jsem měl vzít L.

      0 0
    • medvedvhimalaich  

      178cm nohy 82 a spokojenost s RB Crr290 L

      0 0
    • maajkee  

      184cm, 84cm nohy a eLko bylo naprosto ideál.

      0 0
    • vpa007  

      186cm, 87cm nohy, RB IQ 275 XL naprostej ideál ;-)

      0 0
      • ˘Ö˘ Krab  

        Jo, to bude ideál, nemáš nohy moc dlouhé, takže Ti vychází i rozumný představec při stále ještě pohodlném posedu.

        Mám 185/90 a CRR275 XL (2015+) s krátkým představcem vyhovující. Ale starší XL (do 2015) by bylo ještě lepší.

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.