Rám 21,5 palců alias postava 183 cm.

35 nepřečtených
  • Mirek.111

Nazdar bajkeři, mám dotaz. CHci se zeptat jestli kolo s 21,5 palcovým rámem bude vyhovující k mé 183 cm vysoké postavě. Nebo je příliš velký. Prosím o jakou koliv radu, jestli se to dá nějak řešit třěba jen snížit sedlovku a představec. Do nynějška sedlám kolo s 19,5 rámem.

0 0
    • zbartos  

Mám taky 183 cm a občas seberu synovi jeho 21" kolo. Dá se na tom jezdit (samozřejmě, když si snížím sedlovku), ale asi by mi pomohlo, kdybych si ještě vyměnil jeho cca 12 cm dlouhý představec za kratší. Každopádně na svém 18,5" kole se cítím lépe.

0 0
    • JakeF  

Čím nižší rám, tím lepší, pokud sedí délka. Pokud by ti měl vyjít délkou 21.5" rám, podíval bych se po výrobci s delší geometrií.

0 0
      • hctr  

Kazdy ram jina geometrie, nejaka 19ctka muze byt stejna jako 21 jineho vyrobce takze tezko rict co ti sedne :)

0 0
    • Lister  

Ty musíš mít ukrutně dlouhé nohy.

0 0
    • maajkee  

Ne je to moc, najdi rám ve stejný velikosti, ale delší, po,ud ti tenhle příjde malý. Třeba rámy Trek jsou celkem dlouhý, v 19,5" mnohdy delší než nějaký 21,5"

0 0
    • Singlespeed  

Stačí nastavit výšku sedla podle kola s 19,5 palcovým rámem a dát představec odpovídající délky, aby byl posed shodný s menším kolem. Pak, samozřejmě, vůbec pocitově nepoznáš, že máš větší rám. Já jsem přesně tak vysoký jako ty a jezdím na 21,5 palcovém Supu a dokonce na 23 palcovém Sfinxu, který jsem zdědil po více než dvoumetrovém obrovi Zireckovi.

0 0
      • nox159  

ale on chce podle me kolo na jezdeni… ;-)

0 0
      • maajkee  

hehe, dobrej joke :)

0 0
      • jIrI___  

Sfinx byl kdysi můj sen, tenhle vypadá super.

0 0
      • BB  

to je nesmysl, musí to poznat, sice má stejný posed, ale úplně jiný rozvor kol, to znamená jiné rozložení váhy na přední a zadní kolo.

0 0
    • PjSky  

mam 20.5 a prijde mi to moozna o 0.5 delsi. Ale da se postrcit sedacka.

0 0
      • JakeF  

Co prosím se dá? :O Vyznělo to skoro jako bys dolaďoval délku předozadní polohou sedla…

0 0
    • roud  

Bude ti to velký :O(

0 0
    • BB  

i kdybys byl nějakej nekonfekční atyp, tak to kolo ti musí být velký´nevěř tomu, že to vyřeší zasunutá sedlovka a krátký představec. Pokud jsi to zatím nekoupil, tak určitě nekupuj,

0 0
      •  

Mám 183cm a jezdím 19,5. 21palců bych snesl,ale tato velikost je již méně obratnější než 19.5ka… Nejlépe vyzkoušet a musí sedět do ruky napoprvé :-) pak je to správná volba.

0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.