Ráfek - Mavic XC 717 Disc vs. NoTubes ZTR Olympic

13 nepřečtených
  • wbiker

Ahoj. Skládám přes zimu nový kola, náboje mám vybrané a objednané Novatec D711SB/D712SB, výplet nejspíš Ritchey 2–1,6–2. Váhám nad ráfkama.

Pro ZTR mluví podstatně lepší váha (350 vs. 400 g). Jejich výhoda v notubes provedení pro mě padá, protože jezdím a i nadále chci jezdit s dušema. Jde mi spíš o to, jak jsou na tom tyhle dva ráfky v porovnání s výdrží a tuhostí. Vzhledem k mému nájezdu chci, aby kola vydržely víc než dvě sezony.

Ročně najezdím tak 2,5 – 3 tisíce km, spíš XC, občas ostřejší sjezd. Pláště vozím Karmy 2.0, do budoucna bych koukal maximálně po 2.2.

Díky.

Anketa: Které ráfky?

0 0
    • JakeF  

Kolik tam chceš s dušema foukat tlak? Abys ten ráfek pak nezničil jenom tím, že to budeš vozit přefoukaný…

0 0
      • wbiker  

Běžně dávám rozptyl od 2,2 po 2,8, při silniční vyjíždcě 3 atmosféry.

0 0
        • kubad  

Olympic rafky se už 2 roky nevyrábí, nahradil je model Alpine.

pro tebe bych volil spíš Crest, po všech strankach lepší než 717

0 0
    • Lukulin  

Myslím že Olympic se dá ještě sehnat. Mám podobný záplet a spokojenost. Vážím cca 80kg.

0 0
    • scret  

v tomhle pripade bych asi doporucil 717ky… to jsou relativne drzaky a jsou levnejsi…

0 0
    • McBlacky  

praskly mi podélně oba -spíš únavou, ne prasením-, ale mavic vydržel víc.

jestli chceš vozit duše, tak Olympic nebo Alpine neber, tak je limit kolem 42psi to je vzadu na hraně.

0 0
      • wbiker  

Objednáno, odesláno, zaplaceno, předáno, snad brzy zapleteno.:-)

0 0
    • Davos000  

ty mavicy mám, ale najeto jen 5km, takže nemůžu hodnotit :) Jestli budeš chtít dávat NOTUBES, tak bez kompresoru to asi nepujde.

0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.