• snowflake

    Ahoj,

    mám ráfky Mavic XC-117, na kterých je uvedena max. šířka pláště 2.3. Chtěl bych přezout na pláště 2.35 (asi Maxxis Minion DH). Máte zkušenost, jestli by to ještě šlo? Má vůbec smysl přezouvat na 2.35 z 2.1, když chci změkčit jízdu na HT se zdvihem 100mm?

    Případně ocením tipy na co nejlepší univerzální plášť 2.35 s nejlepším poměrem ceny a kvality.

    Díky za rady .)

    0 0
    • Smazaný účet  

      to máš HT na freeride nebo xc?

      Na kolik ty pláště fokáš?

      Já mám na stejných ráfcích třeba Schwalbe Nobby Nic 2,25 a pohoda, ale mám fulla :)

      0 0
    • DaSnail  

      Minion 2.35 má na 23mm ráfku cca 52,5mm.

      na 17mm ráfku to asi bude ešte menej, žiadny velký balón nečakaj

      0 0
    • šlapatko  

      Má li ráfek 17mm, nedávej širší pláště než 2,25.Na ráfku jezdím schwalbe Rralph 2,25 a vše je ok.Na zimu jezdím přední plášť schwalbe RocketRon 2,4 a žvejká se.V zatáčkách a technickém terénu to není ono.Do sněhu je super a na žvejkání se dá zvyknout.Na léto nebrat.

      0 0
      • MlokCZ  

        Na 17mm ráfku už to není ono tak od 53mm reálné šířky pláště (konkrétně jsem nebyl na 17mm ráfku spokojený už s žádným dušovým Schwalbe právě téhle šířky; na 19mm ráfku to bylo výrazně lepší).

        0 0
        • šlapatko  

          Kdysi jsme to probírali.Schwalbe 2,25 ujdou, semtam v určitých situacích se žvejknou.Tlak kolem 25 psi.Schwalbeb RORO musím vozit na 30psi, jinak se žvejká dost.Ve sněhu je super, v hlubším sněhu vozím i pod 20psi.Na silniční přesun dofoukávám.V zimě jezdím pomalu, průměrky na rovinách bývají kolem 15km/h.Podle vrstvy a druhu sněhu.

          0 0
        • snowflake  

          Rozumím tomu dobře, že pokud má ten 2.35 minion na 17kovym ráfku reálných jen cca 52mm, doporučuješ mi ho (nebo jakýkoliv gumy do reál. šířky 53mm)?

          Nemám kolo teď u sebe, tak ani nevím, kolik mají ty originální Felty 2.1 reál. šířku. Tak jestli by nebyly nakonec podhuštěný lepší, než nutně víc nahuštěný širší Miniony a polepšil bych si. Každopádně mě celkem sere, že tam nemám aspoň ty 19kový ráfky.

          0 0
          • MlokCZ  

            Na reálných 52mm (což bylo ještě na o hodně širším ráfku, takže na užším to bude ještě o něco méně) to určitě už půjde rozumně.

            Jen aby ten původní 2,1 nakonec nebyl širší :-)

            0 0
            • snowflake  

              Tak tak :)). Zítra je přeměřím. Nepočítám ale, že by se i tak jednalo o nějakej technologickej zázrak (Felt TAR XC, 60TPI, 26×2.1).

              0 0
              • snowflake  

                Tak plášť Felt TAR XC 2.1 má na 17 ráfku skutečnou šířku 50 mm bez dezénu, 51 mm s dezénem.

                0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.