První cyclocrosska - Giant nebo Merida

15 nepřečtených
  • bumpy

    Zdravím a prosím o radu…chtěl bych si pořídít první cx kolo, tak kolem 20000,–. Zatím jsem narazil na:

    http://www.mojekolo.cz/…cross-3-disc

    a

    http://www.mojekolo.cz/…-giant-tcx-2

    Jaké byste si vybrali vy? Nebo máte tip na jinou značku? Předem díky.

    0 0
    • alinceb  

      Můj favorit je Mongoose Croix Elite …je na SRAMu, máš možnost upgradu na kotoučovky a cena je na úrovni toho Giantu…Ještě víc se mi líbil Genesis Croix de Fer , ale na EvansCycles už ho nemají…

      0 0
    • Marskatin  

      co třeba toto

      lepší výbava, karbon vidle

      0 0
      • Smazaný účet  

        Bylo by dobrý si na začátku ujasnit, zda kotouče nebo ne.

        Ten popis u CC3 mě pobavil: dokonale pohlcuje vibrace a dokonce i silnější otřesy od větších překážek – na takové krosce bych se rád projel :-)

        0 0
        • bumpy  

          Po pravdě je mi to vcelku jedno, jestli kotouče nebo ne. Spíš abych si nepořídil nějakej shit :) Nejlepší by bylo, kdyby někdo napsal svoje osobní zkušenosti. Na CC4 jsem se taky koukal, ale je tam problém, že jí sice mají na stránkách, ale na skladě asi 2010 nebude(tak jsem dopad s CC3 2010).

          0 0
          • Al Stra  

            otázka dostupnosti bude pro výběr tvého nového kola asi dosti podstatná

            0 0
          • destr  

            No 2010 už by nemělo být nic skladem, jenom co je kde po obchodech.

            0 0
          • tomekusti  

            Zase na druhou stranu, co vím, tak Merida když už něco nemá, tak to na stránkách označí. Se mrkni na jiné modely a uvidíš. Takže bych to zkusil. Ta CC4 má asi nejlepší osazení, takže pro mě by to byla asi jasná volba. Ostatně sám nad ní uvažuju.

            0 0
            • miťo  

              Přítelkyně má CC4 2010 na cantileverech, moc se mi líbí. Nová CC4 na kotoučích je divná, kotuče mají snad krok na véčka, zřejmě nepoužili road verzi, ráfky zapletli za každou cenu kotoučové, tedy těžké, trekingové, široké. Raději toho Gianta, časem koupit karbon přední vidli.

              P.S.: Mám kolo postavené na CC Team 2009, zdá se mi být lepší než moje předešlá CC4 2008.

              0 0
    • frdrx  

      Taky jsem vybíral cyklokrosku do dvaceti a po dlouhým vážení pro a proti různých Merid Cyclocross (největší proti bylo, že už jsem nesehnal loňskou CC3), Giantů TCX, Focusů AX (největší proti bylo, že mi slíbili dodání až v dubnu) a Kony Jake jsem nakonec koupil Giant TCX 2 2011, a už jezdím.

      Jsem naprosto spokojen a můžu doporučit všem. Kolo je lehké, rychlé a obratné, a cantileverové brzdy brzdí zcela dostatečně. Cyklokroska dělá totéž co můj horák, ale líp (asi MTB člověk). Hlavně ten rám je úplně parádní. Zbytek je hezky vyrovnaná sestava. Maximálně mi vyhovujou převody pro moje nezávodní ježdění všude možně. Rám má přípravu na blatníky i nosiče (i na vidlici).

      Jediná věc, která mi na TCX 2 vadila byly řadicí páky Sora (blbě se řadí ve spodní pozici). Ty mi ale prodejce za rozumný doplatek vyměnil za Tiagru a díky tomu, že mi dal příjemnou slevu (na letošní model!) jsem se i s výměnou duálů a nějakým příslušenstvím vešel do dvaceti tisíc (samotné kolo stálo 17700). Nechci dělat okatou reklamu, takže řeknu, že to jsou nějaké Bicykly na farmě v Praze nad Barranďákem.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.