• kroko

    Zdravím pánové či dámy, našla by se zde dobrá duše, která by mi pomohla s výběrem a zapletla nová kola? Samozřejmě za úplatu .) Jsem z Prerova, šlo by to řešit např. i poštou. Teď to hlavní, váha cca 110 kg, časem samozřejmě půjde váha dolů :-), výška 190 cm. Jezdím ročně cca 2000 km, převážně 70 % asfaltove cyklostezky, zbytek lesní cesty, polnacky, žádná divocina. Chci přejít na kotouče brzdy a moje staré rafky se nehodí prepletat (Alexrims ace-17). O brzdach uvazuju Deore m615. Ale o m447 taky se píše kladně. K tomu nutno podotknout, že uvažuji i o nové vidlici za mojí nevidlu Suntour XCM. Proto se ptám, jestli postaci např. Raidon či Rockshox 32 na to mě ježdění, protože nevím, o jak moc lepší je Epicon. Je ho taky hodně druhů od 4600 po 7000 Kč. Tolik se mi dávat nechce. S tím souvisí i další věc, a to rychloupinak nebo 9mm rychloupinak nebo 15mm osa? K ní je ale vidlice z těch dražších…K těm rafkum, byl mi doporučen Remerx Hurry (váha/cena/výkon), k tomu náboje Force na prumyslech, buď ty 4×1, nebo Force Team třeba. Otázka je, jestli na to mě ježdění nepostačí třeba obyčejný deore. A špice mi byly doporuceny 2mm. Pokud se zde najde dobrá duše, budu moc rád, byl bych rád i za poznámky k výběru oněch komponent, čím levnější to vyjde, tím lépe. Nepotřebuju extra drahé komponenty, které bych pak naplno nevyužil. Děkuji za pomoc.

    0 0
    • vp2  

      Jsem taky z Přerova a na zapletení doporučuji bikez.cz (zde uživatel hnoj). Doporučil mi záplety, udělal cenovou nabídku. Přední kolo už vozím cca 3 měsíce, teð jsem si nechal udělat i zadní. Takže ho kontaktuj, sděl mu své představy a rozpočet. Taky je nutné rozlousknout, zda 15mm osu nebo upínák. Já taky vyhazoval XCM a šel rovnou xo epicona.

      0 0
    • Patar  

      Neznáte Aleše Procházku?

      0 0
      • kroko  

        Neznám, měl bych?

        0 0
        • Tomahomo  

          Nevím co tím chtěl Patar říct, ale A.P. je majitel Šelasportu a organizátor Šely( šela – aleš).

          0 0
          • kroko  

            Jo, obchod znám, jen nevím, jak by reagovali, kdybych jim dotáhl svoje komponenty, co jsem koupil levněji přes eshop, že to chci dát dokupy, než u nich v prodejně.

            0 0
          • kroko  

            Je mi to vůči nim blbe, párkrát jsem tam byl na servis a přístup od nich vynikající.

            0 0
    • kroko  

      Byl bych rád, kdybyste se někdo vyjádřili i k těm výše uvedeným komponentum a pomohli se mi rozhodnout vzhledem k mým proporcim a oblasti jízdy, díky

      0 0
      • Lister  

        Brzdy Deore 615 jsou výborné, nic lepšího za ty peníze neseženeš, doporučuji minimálně dopředu 180mm kotouč – osobně bych dal i dozadu. Vidlici raději s pevnou osou 15mm, vybrané ráfky něco vydrží, 2mm dráty jsou na místě – tenčené vydrží stejně, ale při nízkém rozpočtu nemá cenu řešit váhovou úsporu u tenčených drátů.

        S jakýmkoliv nábojem jsem zatím neměl větší problém než po nějakých 5–10 tis km, mám jedny hodně staré Deore náby, které se stále točí i po 15 letech, u kónusových nábojů (což je třeba to Shimano) to chce ale pravidelný servis a hlavně si pohlídat aby nebyly přetažené.

        0 0
        • kroko  

          Díky moc, a co ta vidlice?

          0 0
          • Lister  

            Mně prošel rukama je laděný Epicon a to byla výborná vidlice, jinak z těch levných moc zkušenosti nemám. U tebe bych asi opravdu volil pevnou 15mm osu, protože tvoje váha jí musí dát zabrat a bude se zbytečně kroutit. Ale zálěží taky jestli máš klasický krk vidlice nebo konicky, protože některé kombinace pak vůbec nemusí být dostupné.

            0 0
            • kroko  

              Podle mě tam je rovný krk, je to starší kolo. Já se díval na ten tuning test, ale to jsou palky za vidle, za ty peníze by se dala třeba i koupit Rockshox Reba, ale říkám cenově jsem mimo, loni bych bral epicona, ale teď na tom kupkole jsou za něho mnohem větší palky. Proto mne zajímá, jestli je ten epicon na to me ježdění oproti raidonu či rockshoxu taková výrazná změna, že stojí za to. Popřípadě jsem ochotný s vidlici ještě počkat.

              0 0
              • Lister  

                Pro tebe ideálně tohle

                Změna proti nižším vidlicím, zvláště neladěným bude významná. Tenhle Epicon je sice starší, ale funkčně na tom bude lépe než většina konkurence. jestli seženeš za tyhle peníze Rebu, tak klidně vem ji.

                0 0
                • kroko  

                  Na ní jsem se taky díval, jen si nedokážu představit, že za jízdy zamykam tu vidlici z korunky. Nevím jaké máte zkušenosti s tímto.

                  0 0
                  • Lister  

                    Tak proč si nesedneš na kolo a nezkusíš to?

                    Já si zase naopak nedokážu představit, že bych měl mít na řidítkách další páčku. Zamykání na korunce je naprosto bezproblémový funkční systém.

                    0 0
                    • kroko  

                      Nemám to u koho zkusit, známí mají jen uzamykání packou…

                      0 0
    • Breakpain  

      Na co chces odpruzenou vidlici, vzhledem k tomu, ze travis 70% na silnici?

      0 0
      • kroko  

        Přesně na to, abych mohl jezdit zbytek po lese nebo polnackach.

        0 0
      • Lister  

        Tohle jsou zbytečně chlapácké řeči. Většina lidí tráví na horském kole aspoň 50% po silnici – ať už běžné komunikaci, lesní asfaltce nebo jinak zpevněné cestě.

        0 0
    • Hnoj  

      Ono to samozřejmě hodně stojí na rozpočtu…

      Náboje: Zadní Force team se 110kg určitě nelze, rupne mu osa, která je ALU. 4v1 je úplně v pohodě a za dobrý prachy. Předek bude třeba dovymyslet podle vidlice. Epicon s 15mm osou vyžaduje náboj, co je uvnitř „hladký“.

      Ráfky: Hurry je určitě dobrá volba, především vzhledem k ceně odolnosti. Pravděpodobně nejsmysluplnější výrobek firmy Remerx…

      0 0
      • kroko  

        Ahoj, díky za reakci. Už jsem ti chtěl napsat email, jestli máš čas. Vím, že vy stavbaři máte v tuto sezónu napilno a nevěděl jsem, jestli bys měl čas na „pouhé“ zapleteni kol.

        0 0
        • Lister  

          Nevidím Richardovi do skladu, ale myslím, že vyplétání kol je jedna z nejpodstatnějších částí jeho obživy. Určitě se nějak domluvíte. Pokud bych měl dát na nějaké doporučení, tak si nechám poradit od něj.

          0 0
      • Evilcleaner  

        epicony resp epixony s Qloc2 zvládnou už libovolný náboj, osa jde koupit i samostatně.

        *informace pro ostatní;)

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.