• baltazarek

    Dobrý den, rád bych si koupil novou přilbu. Rád bych koupil GIRO nebo BELL. Potřebuji velikost cca 54. Když jsem si zkoušel velikost M tak mi to bylo akorát ale upínací mechanismus byl uplně utažen. V obchodě mi bylo doporučeno že vzít spíše velikost S že tam budu mít větší možnost nastavení. Bohužel nikde v BRNE nemohu sehnat přilbu ve velikosti S skladem. Rád bych si koupil GIRO E2/Animas ale lépe mi na hlavě sedí HEX/XEN ale ty se mi moc nelíbí. A nebo bych si vzal BELL Sweep XC nebo Delirium. Poraďte prosím, přilbu bych měl rád sebou v sobotu na týdenním výletě.

    0 0
    • Lenka.05  

      Měla jsem stejný problém, vyzkoušela jsem asi 30 přileb různých výrobců…na malé hlavy se moc přileb nedělá. Já nakonec vybrala Uvex. Podle mých zkušeností by tam při koupi měla být rezerva, časem se upínací mechanismus vytahá a vymačká a pak je problém. Jinak na mojí palici sedly docela fajn ještě Catllike, chtěla jsem původně Cratoni, ale nikde jsem ji nesehnala na krámě na vyzkoušení.

      0 0
      • baltazarek  

        jasně s tím vytaháním mechanismu to bude asi pravda a pak by mi to na hlavě nedrželo, takže velikost M je pro mě asi k ničemu. Problém je ale ten že nevím kde tu přilbu sehnat. Nechci ji kupovat na netu, chci si ji vyzkoušel ale tak malé přilby nikde nemají. Proč mám jen tak malou hlavu :-(

        0 0
        • Andrea  

          Ted jsem resila to same, mam asi malou hlavu, nebo nevim, bezne helmy (M) jsou mi velke. Jedine Giro, ktere jsem nasla v male barve a sedlo perfektne je Atmos. Ale stoji 4500 Kc. Vcera jsem si koupila Uvexku FP1, ta je ve velikosti 50–55 a sedne super.Bell Sweep ma pritel a me se na ni nelibi, ze je hrozne hluboka, jde hodne pres oboci az na oci, takove helmy nemam rada, tak jsem ji ani nezkousela. Ta Uvexka je naopak spis melci.

          0 0
          • Lenka.05  

            Jj, od Gira mi sedly taky jen ty pekelně drahý modely:-) A Bellky mi přijdou fakt hluboké všechny-Sweep jsem původně chtěla, ale hlava mi i do nejmenší velikosti zapadla jak do škopku:-)))

            0 0
            • baltazarek  

              ahoj tak jsem vyzkoušel ještě 2 obchody. V jednom mají bell sweep ve velikosti S která by byla docela v pohodě, ale trošku mě tlačí nahoře na hlavě. Lépe mi sedí Delirium ale to se asi vyrábí pouze v univerzální velikosti. Nevíte jestli mají někde v Brně ještě nějaké S přilby ? A nebo mám raději počkat na modely 2008 ? Ze začátku by je měli mít.

              0 0
    • Petr 12  

      Moc ti asi neporadím,ale největší blbost je uspěchat nákupy,takže termínovat nákup přilby,s kterou bys ses potom trápil na kole několik let,to neberu.Těch výrobců přileb je tolik,že není možné si nevybrat.Na výlet bych si nějakou šunku půjčil a potom v klidu si koupit tu co by se ti líbila a hlavně padla.Já mám kulatou makovici,takže jsem měl taky problém něco sehnat a navíc jsem zasažen estetikou což je děsná nemoc.Po půlročním tápání a hledání jsem zakotvil u Kedky a teď budu kupovat už 4 ks/na kobylu/a jsem nadmíru spokojen.Má to velikou výhodu být u jednoho výrobce,protože ten ty velikosti nemění.Tretry SiDi si objednávám jedině po internetu,Kedky v Německu a vím,že mi to bude všechno sedět.Takže asi tak.

      0 0
      • baltazarek  

        no asi máte pravdu že nemá cenu to uspěchat. Ještě se dnes asi zajdu podívat po pár obchodech ale už tomu moc velkou naději nedávám. V obchodech tyto menší velikosti prostě nemají :-(

        0 0
        • medved.m  

          Zkusil jsi i hyper- (ba i giga- :-)shopy jako GIGASPORT nebo ten co je v OC FUTURUM nahore (nevim jak se jmenuje)? Ac tyhle „sportovni“ markety jsou mi jinak s hloubi duse odporne, zrovna nabidkou helm mne oba (hlavne ten ve Futuru) prekvapily. (I malych velikosti, ktere bych nasadil na hlavu vlastni ratolesti bez obav o jeji zivot i to, ze ji cyklistiku nadosmrti zhnusim – viz tesco-kakace za 200,– „pro ty, kteri nemaji radi sve deti“ :-(

          0 0
    • Jane  

      ještě můžeš vyzkoušet něco od Cratoni… Mám Cratoni Tremor Tribal a spokojenost. Upínací mechanismus na kolečko se mi zamlouvá více než u přileb typu Giro, Met. Vozím ji od roku 2004 a dosud žádný problém :) Přilba je lehká, odvětrání je řešeno velmi dobře a štítek ve výhledu nepřekáží a myslím, že by ho bylo možné i oddělat. Mám velikost S/M – ta je určena pro obvod hlavy 53–60 cm, zase bys tam měl mít prostor i na čepičku, pokud jezdíš v zimě. No měřím 164 cm, takže si nemyslím, že mám bůhvíjak velkou hlavu :) – výhodou by ale mohlo být to, že velký výběr Cratoni maj u šírera na Vídeňský

      0 0
      • Jane  

        upínací mechanismus – s ním manipuluju neustále, při sundávání povolím, po nasazení pěkně utáhnu – fakt bez problému, nemám pocit, že by něco vytahalo, navíc by neměl být problém sehnat náhradní :)

        0 0
    • baltazarek  

      Prosím vás, a jaké jsou ty přilby Cratoni ? Jsou v pohodě ? Já se vždy orientoval pouze na značku BELL nebo GIRO.

      0 0
      • rasto  

        jsem asi ročním vlastníkem cratoni zethos. cratoni jako taková je perfekní, přijde mi hodně odolná. proti jiným ve stejné cenové kategorii mají malinko vyšší váhu, což ale (pro mě) není na obtíž. až budu příště kupovat, jdu zase do cratonky.

        0 0
    • kámen úrazu1  

      Mám velikost hlavy 54.

      Ještě na začátku tohodle týdne jsem vozila Bell Aquila 54–61 cm, bylo to o fous. S přidáním vycpávky jsem nemusela mít kolečko regulace utáhlé pro nejmenší obvod hlavy.

      O víkendu jsem otestovala funkčnost přilby a byla donucena koupit novou. :-) Vyhrála Uvex, tuším že Boss cosi, model 2008. Velikost 54–60 cm, oproti Bellce je kulatá nejen při upínacím mechanismu, ale i designově, opticky mám v ní ještě menší hlavu než v Bellce. Padne mně ale výborně, tvar je podobný Aquile, ale je hlubší, což mně vyhovuje. A to hlavní… i když se uvádí, že je pro velikosti od 54 cm, zdaleka nemám upínací emchanismus úplně utažen, mám ještě velkou rezervu. Jediná nevýhoda, kterou jsem zatím vypozorovala, je v řemínkách. Přezka, která by měla být pod bradou, je u mé malé hlavy posunuta víc do boku. To z důvodu menší variablity nastavení řemínků u ucha, normálně to jde nastavit jen z jedný strany, druhá je víceméně fixní.

      0 0
      • baltazarek  

        ahoj všem, tak jsem asi vybral, Bell Delirium mi docela sedne i ve velikosti M když utahnu to kolečko tak to drží a když sundám přilbu tak tím kolečkem mohu ještě o 3 zoubky cvaknout a více to utáhnout. Včera jsem ji koupil přítelkyni, a dnes si ji vzal sebou do práce a sedí dobře. Myslíte že 3 zoubky rezerva mi bude stačit ? Jinak je tato přilba OK ? Dík moc všem.

        0 0
    • Motyll  

      Jen se k tomu tematu pripojim. Kamarad shani pro svoji dcerku „dospelackou“ prilbu pro obvod hlavy 48. Obesel jsem dva cykloshopy v okoli a nikde tak malou s „s dospelym designem“ nemeli. Pouze nejake berusky, kyticky atd. A to on nechce, respektive takovou ma. Vite nekdo o existenci tak male prilby?

      0 0
      • Jane  

        no tak asi nejakej model junior – tak malou dospelackou asi nesezene – neco dela Ked, ale nevim, kde to tady v CR sezenes na vyzkouseni Ked Alien Junior: www.finebike.cz/…2006-643.php

        0 0
        • Motyll  

          no to je presne ono… ten centimetr uz treba zkousne, nebo si vezme celenku :) diky za tip

          0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.