• vitouch

    ahoj. mám již zmíněný brzdy. Mám ale takovej problém. Strašně škrtaj kotouče a nějak se toho nemůžu zbavit. Navíc jsem byl v servisu a tam mi řekli, že nahoře na třmenech chybí jakýsi plíšek, ale sami nevěděli, zda je to tím, či není. Nevíte někdo, k čemu tam ten plíšek je a jestli je vůbec potřeba?

    0 0
    • mr.antik  

      pružinka která drží desky od sebe?

      0 0
    • Lister  

      no tak do takového servisu bych chtěl chodit :)

      můžou chybět dvě věci, jednak jak píše antik ta rozpěrná pružinka, která odtahuje desky od sebe. pokud by to byla ona tak buď od někoho nějakou sežeň nebo si kup náhradní desky a k nim ji dostaneš.

      Další věc která by mohla teoreticky vypadnout ja takový tvarovaný plíšek, který se opravdu zasovou do třměnu ale z druhé strany než desky. Do něj pak zapadne tvarování brzdových destiček.Upřímě vlastně ani nevým proč tam tenhle díl je :o) ale nějaký přesný důvod to určitě mít bude :o) Absence tohodle dílu by se už řešila hůře, jedině snad přes dovozce, ale tohle se jen tak neztratí :)

      0 0
    • RadaR  

      mám taky nové Juicy 7 a naprosto stejný problém, plíšky na třmeni mám. Už jsem je zkoušel seřídit, krasne vidim mezirky na obe strany stejne od kotouce k deskam, ale moc to nepomohlo, nedelají to v terénu, ale na asfaltu, jakoby se od vzorku rozvibrovaly kotouce a zacnou zadirat non stop, ne ze by si jen skrtly. Kotouce nejsou idealne rovne, jeste s tim zkusim polaborovat, ale pak uz nevim.

      0 0
      • sway  

        myslim, ze pokud mas hruby vzorek a asfalt taky neni 100% rovny, tak to kolo klidne muze vibrovat tak, ze to proste skrta. A zvlast pokud neni rovny kotouc

        0 0
      • Honza729  

        Ja jsem to ted resil s klukem ze servisu, laborovali jsme se vsim a nakonec nas napadlo vymenit plast za jeden uplne sjety.

        Vysledek ? Kotouce se samy srovnaly, desky taky :-)))) Cili ta uvaha, ze hruby vzorek rozvibruje kotouc je dle naseho „vyzkumu“ ta spravna…

        0 0
      • RadaR  

        tak vcera jsem steloval do pulnoci, pritahl kotouce, trmeny, znovu vymezil desticky a dnes jsem to v praci zabalil driv a byl to projet do Beskyd, cca. 25km v terénu, nebyl jediný problém se skrtnutim, na asfaltu to skrtlo jen jednou, po zmacknuti pak prestalo, jenze jsem jel po asfaltu tak 500m takze nic vypovidajiciho. Ale zda se ze to bude OK, asi potrebovaly jeste trochu zajet…

        0 0
    • kleinis  

      Mam stejnej problem s LXma (mel sem na to i thread) akorat me to skrka jenom pri rychlosti 30 – 31 a zkusil sem vsechno co mi tady radili a nic…takze good luck! Ale urcite to bude plastema, dal sem nato nanoraptory a je to lepsi sice ne buhvi co ale lepsi!;-)

      0 0
    • jfab  

      Ten pliesok je slepe crevo avid-ackych brzd. Pri brzdeni nezavadzia, ak tam nie je, nechyba. Ale urcite nema vplyv na suchanie kotuca o platnicky. Na jednych brzdach tie pliesky mam a na druhych su uz davno stratene.

      0 0
      • Honza729  

        Ten plisek je typicke „kurvítko“ dodavane vyrobci do vseho, co se ma pokazit, aby se uzivil servis.

        0 0
    • vitouch  

      btw, je to tenhle plíšek. ten jakoby rámeček

      0 0
    • Jumper_32  

      Zdar chlapi, schanim kotouc AVID Polygon 185mm – nemate radu, kde by se dal sehnat?? Nikde na netu jsem ho neneasel, jako nouzovku mam Roundagon (a to je fakt nouzovka, a jeste hnusna) – kazdy odkaz nekam do e-shopu uvitam.

      0 0
      • jirka88  

        využiju debatu na toto téma, měnil sem desky na avidech a ted tam ten plisek nemuzu dostat zpět, nevíte prosím jak na to?

        0 0
        • tomek  

          ony existují dva druhy destiček, jedny jsou skoro stejné, ale nemají vybrání právě na ten plíšek a ty druhé to vybrání mají. Třeba BBB si s tím plíškem moc nerozumí…

          0 0
          • jirka88  

            No jo ale jak ho tam dostat??desky mám shodné s originály..

            0 0
    • yago  

      ten pliesok je tam na ukotvenie brzdovych dosticiek,na funkciu to ma urcity vplyv, ja ked som servisoval brzdy som to tam zabudol dat a vysledok bol ten,ze platnicky pri stlacenej pake a pohybe kolesa vpred-vzad sa hybali v strmienku, teda pohyb bol v ramci toho „vybratia“ v strede platnicky, nasledne brzdny ucinok bol trochu „iny“…ale ako to tu niekto uz pisal,je to typicke kurvitko lebo ako nahradny diel to je tazke zohnat…a nielen to do avidov!!!

      0 0
      • Vlado Jekyll  

        ja som ten pliesok zohnal v exime, stal asi 100 Sk, mne zasa odislo tesnenie v pake a uz mi ho eximo zhana asi 2 mesiace :-(

        0 0
    • Stancek  

      Vyuziju thread… Zajizdim novy J7, nikdy jsem kotouce nemel, tak z toho mam divnej pocit. Ze zacatku to nebrzdilo nic moc, s tim jsem pocital, nemam na tom moc najeto .. cca 50 a po rovine, tady kopce moc nejsou, zadni vypada v pohode, ale predni je nejaka zvlastni, jak kdyby brzdnej ucinek pulzoval, v pace nic necitim, ale pri intenzivnim brzdeni jako by v nekterych mistech kotouce brzda brzdila vic, nebo min a tyhle pulzy jsou castejsi nez otacka kola… Napadlo me, jestli desticky nejdou moc nizko, ze by se chytaly o paprsky kotouce, ale kotouc je obrzdenej presne po brzdove plose… Sedne si to, nebo je nekde problem?

      0 0
      • marapara  

        Asi bych ještě počkal s nějakým předčasným závěrem, pokud jsi ujel teprv 50 km po rovině. Já když jsem je koupil, tak jsem je zajížděl asi 100 km v kopcích, než jsem dosáhl 100% brzdného účinku. To jsem dal pár techničtějších sjezdů, kde jsem musel být hodně na brzdách. Ze začátku mi vůbec nebrzdily. Ale už si nevzpomínám, jestli mi to dělalo to samý nebo ne. Ještě počkej, až se zajedou 100%.

        0 0
      • lubos  

        Juice 7 jsem zajel tim, ze jsem sjel asfaltovy kopec s prevyseni asi 250m, delka 2.5km a porad jsem mel trochu pribrzenej kotouc (predni). Stacilo to. Mozna neco s destickami .. stane se.

        0 0
      • spyder  

        Ja jsem se s tim setkal taky … to pulzování se objevuje při silnějším zabrždění, a jediné vysvětlení co mě napadá je nestejná výška aktivní brzdné plochy na kotouči a tím se měnící okamžitá velikost třecí plochy mezi kotoučem a deskama (myslim teda polygony Avid). Myslim si to hlavně díky frekvenci těch pulzů, kerá odpovídá počtu těch „vlnek“ na obvodu polygonálního kotouče

        0 0
        • steepe  

          taky jsem měl podobný problém u přední AJ7 od přítelkyně… Nechtělo si to sednout a pořád to škrkalo… Tak jsem jí to nechal zajet, ať si vše sedne, pak to nastavil znova a bylo po škrkání

          0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.