• krysarr

    Zdravim, asi po peti letech sem se konecne zmoh zase na jezdeni a na novej stroj, kolo je postaveny… brzdy byly naplneny uz od prodejce, jenze – nemam na to vercajk a zajima me, i po procteni navodu, jestli se to da nejak sestelovat aniz bych sahal na kapalinu. Jedna bere tak, ze drhne kotouc a druha naopak bere az u gripu a brzdi dost bidne. Na starym jsem mel Formuly B4, kde bylo stelovaci kolecko, neco jako maji Juicy 7. Musim nekam na kapalinu nebo sem jenom blbej a nerozumim navodu, ze mam nekde necim parkrat otocit? :-) Diks, krysarr

    0 0
    • jožin2  

      U tý, co drhne kotouč povol ty dva imbusáky na třmenu, malinko s ním zakvedlej, pak stiskni a nepusť páčku a imbusy znova dotáhni – mělo by to pomoct, někdy to musím opakovat, někdy to dokonce dělat tak, že koukám na destičky a vystřeďuju to zrakem. U tý druhý – asi v tom je vzduch nebo málo kapaliny? Zdar.

      0 0
    • friblos  

      jeste obcas pomaha vyndat kolo a nacpat mezi desticky sroubovak

      0 0
      • krysarr  

        Zkusim, akorat se obavam, ze to u hydrauliky nepujde, tak jsem to delaval u mechanik :-) Ale zkusim zitra po ranu, co to udela.

        0 0
        • Honza729  

          Pod packou je takovy maly imbus,ten by mel mit vliv na zdvih.

          0 0
          • kubad  

            tím se štěluje vzdálenost páky od řídítek, né zdvih, ale je pravda že posunutím páky se to trochu změní.

            0 0
            • Honza729  

              v kombinaci s povolenim imbusu na trmenu, jak o tom pise jozin, to pomuze. Mel jsem to same u meho kola. Sice to jsou Avid Three, ale petky jsou vpodstate totez.

              0 0
              • kubad  

                nějak mě to rozum nebere můžeš popsat trochu víc jaks to myslel? samozřejmě pokud je páka blízko řídítek jejím posunutím od řídítek se posune i bod kde zabírá, ale nemění se délka zdvihu ta zůstane pořád stejná. A tomu zbytku nerozumím vůbec co ti vyřeší povolení imbusu na třmenu když mu ta brzda blbě brzdí?

                0 0
                • Honza729  

                  No, ja jsem mel neco podobnyho, tak jsem nejdrive vystredil desky a pak doladil zdvih packy. Napsal jsem to trochu zmatene, to je fakt.....promin.

                  0 0
                  • kubad  

                    tak to pak jo. Ale bohužel zakladatel threadu má broblém že mu ta jedna brzda moc nebrzdí, a druhá má tak malou mezeru mezi destičkama že nejde seřídit. takže ta co má malou mezeru je asi moc naplněná upustit trochu kapaliny. Ta druhá pokud opravdu bere až u řídítek a nebrzdí jak má asi bude chtít znovu odvzdušnit, ale to posunutí páky může taky zkusit.

                    0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.