• bikerR

    Zdravím,

    přecházím na hydry a řeším tuhle brzdu.Vše mám, krom adaptérů (ty jsem taky sehnal), ovšem řeším problém se šroubky a podložkami.Šroubky na kupkole.cz maji taky, ale nevím jestli přijdou i s podložkami, popřípadě jestli není spojovací materiál už v balení k redukci, máte s tím nějaké zkušenosti? Popřípadě bych spojovací materiál poptával zde za nějaký rozumný „úplatek“ :)

    Redukce budu mít na obou brzdách (180mm kotouč).

    Na obrázku vyznačeno o které mi jde podložky :)

    Díky za rady a postřehy.

    0 0
    • Smazaný účet  

      srouby apodlozky jsou soucasti baleni. K avid brzdam sedi avid adaptery na avid 185mm kotouce. Pokud mas kotouce 180mm a nejake jine adaptery, tak mozna budes potrebovat pridat nejakou podlozku, nebo neco trochu ubrousit…to jenom abys vedel:)

      Jestli budes hydry teprve kupovat, tak bych se radeji poozhlidnul po shimano brzdach (nove SLX)…s avidama byva trochu problem se servisem(asi zalezi na rukach servisaka)…

      0 0
      • bikerR  

        Díky za radu(y), ještě čekam na kola (ty přijdou přístí tyden), kotouc a zadní adaptér naštěstí dostanu jako bonus (Aligator 180mm).

        Co se týče hyder, sháním nějaké na kterých bych se naučil jezdit(oproti véčkam rozdíl), zase lepší Avid jak Tectro (co jsem tak vyposlouchal :) )

        Možná že se na 180mm vykašlu a půjdu do 160mm :)

        0 0
        • Smazaný účet  

          kup shimana…nejake „brzdy na litacku nez se s nima naucim jezdit“…co se chces ucit…nez kompromisy, tak nejit na pivo a prisetrit…u brzd se to docela hodi.

          0 0
          • bikerR  
            Obsah tohoto příspěvku je blokován zakladatelem diskuse.
            0 0
          • bikerR  

            To souhlasím, i když jsem na ty Avidy neslyšel ni zasadního proti.Ještě uvidím, kouknu na Shimana (ne zrovna na levne sady když už :) )

            Ale jinak díky za rady ;)

            0 0
            • Smazaný účet  

              slx 2012/2013 to jisti…

              0 0
            • Smazaný účet  

              Zadej si tady do vyhledávače Avid problém a potom Shimano problém a uvidíš :)

              Dával sem do Elixírů nový desky dopředu, vzadu už mám sjetý, ale co to bylo za zvuky, vibrace, úplně jsem se styděl…

              0 0
              • bikerR  

                Každá značka má své pro a proti, neříkám,ale zrovna na nejlepší a nejnovější brzdy nemám, přecházím z „Véček“ a i to je dost velká investice.

                No, uvidíme…

                0 0
                • Smazaný účet  

                  za kolik muzes mit ty avidy…

                  slx stoji 3300, deore 2200…

                  0 0
                  • bikerR  

                    Za pulku ceny „Deorek“

                    0 0
                    • Evilcleaner  

                      to nemělní nic na tom že to jsou brzdy na hovno. když nemáš na deore tak si kup alivka, nebo pro mě za mě klidně acery (m395), pořád lepší než tenhle obstarožní a problémový produkt avidu. z hovna bič neupleteš.

                      0 0
                      • Kosta  

                        v čem jsou nahovno? mám Avid J5 a když bych kupoval nové a měl mít zalevno 3, tak bych se na nějaké shimano vysral, vidíte to všichni moc černobíle.. brzdy jsou to ostré, brzdí v zimě v létě a navíc za dobré prachy… co se týče servisu, já jsem za 3 roky neodvzdušňoval, nevím, kde by měl být problém.

                        když jsem měl vytažené přední kolo, pístky jsem ven vypumpoval ta, že se dotýkaly, pak vrátil zpátky šroubovákem a brzda se nezavzdušnila… tak ho neděste a nenuťte ho do o hodně držších SLX nebo nějakých acer…

                        0 0
                        • Smazaný účet  

                          avidy jsou fajn, dokud fungujou (spravuju ctvery avidy)…shimana jsou blbovzdornejsi. Navic mi prijde zbytecne kupovat par let stare brzdy, kdyz muzu mit nove… nove shimana maji hezsi projev nez stare…

                          0 0
                          • Kosta  

                            tak nemusí to být J3, ale klidně nové Elixíry 1, bez nějakých bazmeků víceméně konstrukčně stejné jako E3, E5, a jsou to brzdy za 2000 s kotoučema, to je pořád, myslím, lepší než shimana, ty ve stejné kat. stojí stejně bez kotoučů…

                            0 0
                        • Evilcleaner  

                          ale prosímtě, kdyby mi rukama neprošlo tolik těch brzd, tak bych to nepsal. srovnávat J5 s J3 není na místě. J3 jsou mnohem horší jak chodem tak spolehlivostí. např není výjikou že se u J3 přidře píst v páce, o přidírajících pístcích a avidu tu psát už snad nemá smysl. avid nemá momentálně lepší než shimano v každé kategorii. radit mu elixiry které mají ještě menší mezeru mezi kotoučem a deskama, no panečku to bude ještě lepší. doporučuju ti někdy si zkusit shimano brzdy, napříč kategoriemi. myslím že budeš dost překvapen, že i ty nejlevnější brzdí velmi dobře. a nejduležitější věc na závěr – neserou se.

                          0 0
                          • StuntJ  

                            nesmysl J3 mám od roku 2008 a když se naučí člověk používat, tak bez jediné vady…

                            0 0
                            • bikerR  

                              Myslím že záleží jaky kus dostaneš, pokud máš třeba nějakou vadnou serii (stat se muze) tak ti to znechutí celou znacku Avid :)

                              Ja se na Juiciny docela těším, jsou to moje první hydry.Navíc za ně nedavam zase nějakou horentní sumu a vyměna za vyšší řadu už není takový problém ;) (když už jsem prvotní investici do kol dal :) )

                              0 0
    • BigKarel2  

      Mělo by to bejt u toho…jinak ti to musej dát zadara snad v každym cyklo servisu… sou to ormální půlkulatý podložky co sou třeba u špalíků na Véčka…

      0 0
    • bikerR  

      Nakonec adaptéry kupovat nebudu, zadní adaptér přikládaný k brzdám je na 160mm kotouč, a na přední vidlici na 160 mm nepotřebuju..…ale díky za rady ;)

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.