• muhaha

    Ahoj, jelikož většina příspěvků v historii je tak rok a víc stará, tak jsem se chtěl optat na novo,v případě novinek.

    Začal bych tachometrem.. V pohodě stačí, aby měl základní fce, dal se upevnit na představec, něco vydržel a hlavně, aby měl fci auto stop/start.

    To jsem si vybral cateye strada

    Pak bych chtěl koupit nějaké světla, mělo by být oddělovací, myslím tím i s objímkou, abych přední i zadní mohl šoupnout do brašny pod sedlo. Dost se mi líbí knog frog, ale 600kč za 2 malé blikátka,no nevím

    A třetí věc je výše uvedená brašna pod sedlo. Tam by mělo být kritérium to, že tam vecpu peněženku,klíče a mobil. Vše standartních rozměrů. Neměla by být nějaká extra velká, taky asi s reflexním páskem.V lepším připadě bych tam mohl umístit věci,+blikačky. Tohle je asi nejlepší si vyzkoušet někde v prodejně ,co?

    Díky za váš čas :)

    0 0
    • cagalam  

      muhaha

      0 0
    • roud  

      Se stradou určitě chybu neuděláš mám ji na dvou kolech a super :O)

      0 0
    • castro  

      strada je super, zadní blikačku vem Sigmu Smart, za ty prachy lepší neseženeš. S brašnou a přednim světlem ti neporadim:)

      0 0
    • keo  

      Pokud to máš jen na občasné dojetí po tmě,tak se mi osvědčily blikačky s přichycením gumkou,nezůstanou ti ani ty objímky na kole http://www.mojekolo.cz/…ikeguy-orion

      0 0
      • tonik666  

        Tyhle miniblikačky nejsou podle mě dost vidět. Vozím Blackburn Mars 3, je sice dražší, ale svítí opravdu dobře (5 LED), a je bytelná. Mám i několik jiných světel, ale skončil jsem u Marse, protože je z nich nejlepší. Ta Sigma, o které píše dole Dzordano Bruno je taky dobrá.

        Na podsedlovou brašnu bych se vykašlal a vozil věci v dresu/batohu.

        0 0
      • tonik666  

        Tyhle miniblikačky nejsou podle mě dost vidět. Vozím Blackburn Mars 3, je sice dražší, ale svítí opravdu dobře (5 LED), a je bytelná. Mám i několik jiných světel, ale skončil jsem u Marse, protože je z nich nejlepší. Ta Sigma, o které píše dole Dzordano Bruno je taky dobrá.

        Na podsedlovou brašnu bych se vykašlal a vozil věci v dresu/batohu.

        0 0
        • muhaha  

          Jakým způsobem jsou uchyceny?? To je normální sponka za dres/na batoh, nebo jak? A nabíjí se to tak,že ty baterky musím vytáhnout, nebo je to je to třeba jako akumulátor?

          0 0
          • tonik666  

            Je tam sponka na dres nebo batoh. Objímku nemám a nepoužívám, vozím ho na batohu. Taky dobře padne na koženej pásek kalhot, když jedu v džínách :)

            Funguje na 2 AAA baterie, a je šroubovací, takže nehrozí, že by se náhodou rozpadlo. Tudíž na výměnu baterek je nutno rozšroubovat.

            Můžu i vyfotit, pokud je zájem.

            0 0
        • jIrI___  

          Tak tak. Měl jsem tu na B-F vychvalovanou blikačku Smart a byly s ní jen problémy. Samovolně při otřesu přepínala režimy a vrchol byl, když se v terénu při jízdě rozpadla. Pořídil jsem si proto Mars 3.0 a kvalitou je oproti Smartu naprosto někde jinde.

          0 0
          • Chiron  

            Když sem naposledy vybíral blikačku, volil sem mezi Superflash (sice ne od Smartu, ale on je to furt jeden a ten samý paskvil, akorát s jiným logem), Mars 3.0 (ač nemá žádnou extra diodu, tak mezi obyčejnýma nemá ve svítivosti moc konkurenci) a nakonec sem do výběru zahrnul i Mars 4.0 i když ta cena zrovna lidová není. Nakonec sem vzal tu mars 4. Protože na superflash sem našel hodně stížností na netěsnost a popisované samovolné přepínání. A chtěl sem boční diody. Mars 3 je sice fajn, ale designově na 4 nemá a taky ve mě hlodal fakt, že 4 prostě bude svítit víc. A v těch ranních mlhách tady u nás se může hodit. Nakonec sem teda dal ty prachy za 4 a nelituju, i když peněženka krvácela. Kvalita zpracování je podle mě hodně dobrá, ostatně jako většina věcí od Blackburnu, tahle firma se mi začíná líbit čím dál víc. Naprosto luxusní držák, z dřívějška sem byl zvyklý na stahovací pásky co jednou člověk přitáhne a když by měnil kolo, tak může shánět nový. A najednou když s nějakou partií narychlo dojíždíme už za šera, tak po mě nikdo nechce abych to tahal a musím jezdit na konci :D

            No ale pokud bych kupoval na případné další kolo další blikačku, asi bych šáhnul po Mars 3. Přijatelnější cena, i když stovka sem nebo tam… je to asi o preferencích. No a hlavně mám dojem že bude bytelnější jak 4, i když na 4 si fakt stěžovat nemůžu.

            0 0
        • keo  

          Ta zadní je vidět velmi dobře má 4 ledky a svítí do úhlu 180 a tak je vidět i zboku,test zde http://cykl.cz/…02009_15.pdf

          0 0
    • StuntJ  

      lepší je skočit do nějakého cykloobchodňáku cykloworld apod. A tam si vybrat co padne do oka …

      0 0
    • Dzordano_Bruno1  

      Tachometr doporučím Cateye Enduro 8 s lepším kabelem,

      Vrašnu pod sedlo bych volil menší nenápadnou na klíšče a lepení. Vozil jsem velkou na věci, které jmenuješ a není to moc dobrý. Mobil jsem odřel od všech věcí, jak se to tam mrdlá. Proto už nikdy více.

      Rozhodně pumpičku do rámu pod bidon,

      Světla.. To je věc, kterou nevozím a jsem blbec! Nejsem schopný si je koupit, ale rozhodně bych nešetřil a vzal pořádný světla.

      Zadní: http://www.kupkolo.cz/…sh_2776.html

      Přední: http://www.kupkolo.cz/…-WW311.html

      Kamarád vozí i fosforový pásek na sedlovce, místo odrazek a je to ok. Ale to už je pak jen na jednotlivci:)

      0 0
      • StuntJ  

        já jsem taky vozil Cateye 8 se zesíleným kabelem ,ale vrátil jsem se ke klasice. Lépe se namotá na kolo a tolik nepřekáží

        0 0
        • Dzordano_Bruno1  

          Namotání na kolo je zprvu složitá věc, kabel se točí a kroutí jak chce, ale po čase si sedne a není problém:) Já jsem s ním max spokojen.

          Kolo jsem měl i s tachometrem na balkóně. Letošní zimu přežil parádně, proto se ho nebojím doporučit:)

          0 0
          • StuntJ  

            chápu :o), ale člověk by musel jezdit nějakým echt bordelem aby ten kabel porušil … A stejně, když se trhne, není problém ho vyměnit :o)

            0 0
            • Dzordano_Bruno1  

              Pokud je tachometr dobře připevněn, tak se neurve ani s tenoučkým drátkem. Tohle provedení se hodí, když člověk jede z kopce v lese na kvev a projíždí i nějaký keříky, tak aby mu to nruvalo drát.

              0 0
      • robin!1  

        Cateye Enduro 8 co se týče funkcí je celkem stačí, ale znovu bych si ho asi nekoupil, protože má příšerné tlačítka. Mám ho nový a jsem zvědavý zda to vůbec po roce bude fungovat ještě ty tlačítka. ps. na silničce mám Cateye Tomo asi 10let a ty tlačítka jsou pořád skoro stejná a výborně se to ovládá.

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.