• janchi

    Nazdar,

    už som si vybral bike ktorý idem kupovať bude to tento cube http://www.cube.eu/…metal-green/ myslím si že je to dobrý bike za tu cenu. Ak by ste k nemu mali nejaku výtku tak napíšte. A mám zopár otázok.

    Kedže toto budú vôbec moje prvé kotúče tak chcem vediet že či s týmito formulami su nejake známe problémy ako napr s hayesmi ryde.

    Ďalej ta vidla by mala byť asi top v tejto triede či? Je nejaké porovnanie s REBOU? A ešte že čo je to za značku sunringlé?

    A teraz k veci k prislusenstvu.

    S novým bikom chcem prejsť na SPD takže pýtam sa aké pedále a aké topánky. Určite chcem aby sa na nich dalo jazdiť aj bez tretier. Takze sa mi lubia a som ochotny za nich zaplatit ak je tomu odpovedajúca kvalita a výdrž http://www.kupkolo.cz/…5_89928.html ale o tej vydrži mi musíte napísat vy. Dalej computer aký. Páči sa mi táto sigma http://www.kupkolo.cz/…GA_2838.html ale mám takú otazku ma nejaký zmysel pri MTB kadenciomer? Tretry mi poraďte nie niečo drahe ale funkčné. Mám veľkosť 47.

    Vopred Vám ďakujem.

    0 0
    • xshreck  

      na takové kolo bych si XTR pedály za tak šílenou cenu asi nedal.

      0 0
    • miki  

      kadence se většinou jezdí jen na silnici.

      0 0
    • jIrI___  

      Snímání kadence jsem měl, ale po měsíci jsem ho sundal, protože na MTB je to totálně zbytečná věc. Na silničce by možná využití našla, jinak fakt ne.

      0 0
      • janchi  

        Dik za rady asi by som zobral ten kadenciometer ale keď hovoríte že je to blbosť tak to nechám tak. Asi je to len ďaľšia vec čo sa dá ulomiť že?

        No tie pedale su drahe ale ak by mi vydržali 5 rokov tak ich zoberem myslite že vydržia? A ináč tá sigma je v pohode či?

        A ešte čo si myslíte o tom biku a brzdách. A aká je tá značka sunringlé?

        Prosím poraďte idem si prvy krát kupovať takto drahý bike.

        0 0
        • Shadow.1  

          kolik stojí?

          0 0
        • jonti  

          Ty pedaly bych bral klasicke spd, neco jako 540. Tech nekolik km na tom bez problemu bez treter dojedes, a prakticky neni problem si ty tretry vzit vzdy.

          0 0
      • Shadow.1  

        já kadenci na MTB mám a hojně jí využívám, ale jen proto, že nemám sólo silničku. V terénu je ti kadence na nic, ale když si chceš na MTB dát švih jen na asfaltu, tak to smysl rozhodně má.

        0 0
        • janchi  

          No tak to si mi teraz dal cerva do hlavy lebo pravda je iny bike nemam ani mat nebudem tak teraz mi povedzte co.

          0 0
          • Shadow.1  

            no hele, taky jsem měl nejdříve bezdrát, ale šílená zkušenost, takže jsem koupil drát s kadencí a super cena. Ciclosport CM 2.2 asi 450 kc a kadence kit asi 350 kc, trochu nepoměr, ale neřeším, takže za méně než polovinu ceny máš bezproblémový tacháč s kadencí a když přerveš drát, tak koupíš nový kadence kit. Ale když to rozumně přiděláš, tak nic přervat nemůžeš, max přeseknout, když se rozsekáš.

            Když jedu jen po asfaltu, tak si hlídám hlavně tempo a na to je kadence dobrá. když jedeš les a terén, tak ti je samozřejmě kadence k ničemu. Otázka je, k čemu kolo máš. Já s ním jezdím 28 km do práce a kadence se mi hodí, když jedu do terénu, tak mě tento údaj nezajímá… Pro trénink je to ale dobré… i když určitě ne nezbytné.

            0 0
          • Rychlej turista  

            Nebrat, nevyužiješ to. Je to jen další zbytečný krám na kole a pokud tato funkce na měřáku nejde vypnout, tak i přepínání navíc.

            0 0
            • jIrI___  

              Souhlas. A pokud už se chce člověk na tom asfaltu nějak hlídat, tak tepák bude myslím vhodnější.

              0 0
          • lens  

            najezdím ročně cca13–15000km jen na mtb. mam sigmu topline bc 1009 za 435kč a stači mě přemyšlej kolik najezdíš za rok a na co ti budou tak drahy věci.

            0 0
    • lynxx  

      Time Z Control nebo Crank Brothers Mallet C

      0 0
      • janchi  

        Dakujem za rady tu kadenciu nebude treba. Mate niekto tu sigmu? Alebo mi poradte este nieco ine s vyskomerom a dobre by bolo aj pripojenie k PC.

        Dalej tie CB Mallety su dost drahe a tie druhe neviem kde zohnat. Viem malledy su za rovnaku cenu ako XTRka ale na ne mozem mat nie az taku malu zlavu.

        A co hovorite na ten bike? Da sa do tejto ceny zohnat nieco lepsie?

        0 0
        • jIrI___  

          Sigmě bych se vyhnul, spousta lidí s nimi má jen potíže. Tachometry jsou spolehlivé třeba od Cateye, ale ten zas tuším nemá v nabídce nic s výškoměrem. Určitě nešlápneš vedle s nějakým Polarem, (např. CS 500 , ale ostatní určitě poradí nějakou altrenativu, v tomhle se já vůbec neorientuju), ten má všechno co potřebuješ a nějaké stížnosti na kvalitu jsem snad ještě neslyšel, ale zas to nejsou úplně nejlevnější hračky.

          Pedály bych dal klasické, bez ohrádky. Nevím, jak často a jak daleko na nich plánuješ jezdit bez treter, ale já na klasickým M520 jezdil 7 km na brigádu a kamarád na nich objel v klasických teniskách 60 km maraton, protože si zapomněl tretry :)

          0 0
          • janchi  

            Di kza radu ale ten polar je akosi cenovo dost mimo. Viac ako dvojnasobok ceny sigmy. Tie pedale viem tatko ma SPDcka a mal som pozicany bike od bratranca a ano da sa to ale ako nudzovka raz som sa na tom pekne vysekal. Uvidim za kolko mi u nas ponuknu XTRka a mallety a vyberiem podla ceny.

            A este ste mi neodpovedali na tie kolesa (znacku ringle) a celkovo ci sa ten bike oplati za necelych 1200e.

            0 0
        • lynxx  

          http://www.chainreactioncycles.com/Models.aspx…

          http://www.chainreactioncycles.com/Models.aspx…

          Já to budu kupovat tady (až přijde čas). A bude to CB Mallet.

          jIrI___mu pak můžu prodat s nějakou pěknou slevou ty CB Candy, kterými je osazeno kolo, které zamýšlím koupit ;-)

          0 0
    • jackasss1  

      Ahoj,

      takže k Formulam – kamarád je má Lapierrovi a je s něma moc spokojený (najěžděno 4000km a měnil akorát destičky, jinak bez závad), pokud můžu srovnávat, tak s mýma XTčkama bych asi už šáhnul po těch Formulach.

      SPDčka – Shimana 520 – jasná volba … cena skvělá a já ty svoje vozím už čtvrtým rokem a bez problémů

      Tachometr – mám Sigmu MHR 2006 DTS a osobně bych už asi bezdrátový tachometr nechtěl (Je možné, že je to jenom u Sigem), ale problém s vypadáváním signálu, u moře navlhlý vysílač a tím pádem nefunkční, musíš ve vysílači měnit baterku. Osobně pokud budu kupovat nový, tak asi šáhnu po VDO.

      Vidlice – tam bych neřešil nic

      Boty – to záleží na tom, jestli chceš spíše trekové boty nebo spíš takové ty lakýrkové silniční. Já osobně vozím Scotty a už 6 rokem, takže asi zase šáhnu znova po Scottech.

      0 0
      • janchi  

        Diky konečne mi niekto povedal niečo zmysluplne. Takže VDO som akurat pozeral. Boty pozriem v nejakom obchode take čo mi sadnu a budú za priatelnu cenu.

        No ale jedine co sa mi zda vo VDOcku je MC1 a ten je v bezkablovom len s analogovym prenosom co sa mi dost nepaci varianta by bola drotovy co sa mi moc nezda tiez ta sigma ma ale nejaky novy digitalny prenos myslim ze by to malo byt bezproblemov.

        0 0
        • Jarque  

          Drát je jistota, nic neřešíš, neměníš baterky 3 do roka, váží méně, vyjma blbě namotané větve ti nic nemůže narušit signál…

          0 0
        • jackasss1  

          VDO MC 1.0 je drát, MC 1.0+ je bezdrát

          Drátový mají u nás za skvělou cenu:

          http://www.teamsport.cz/…-model-2010/

          0 0
          • janchi  

            Dobra cena ale uvidim mam dobry telefon s GPS a tam tracker takze mozn oenbude treba s nadmorskou vyskou bude stacit len to najjednoduchdie aby to ratalo kilometrea ukazovalo rychlost.

            0 0
      • Jarque  

        Se sigmou jsem měl také jenom samé problémy, 2 x computer BC906, vydržely mi max.rok, tepák onyx se taky po roce poroučel… Teď mám VDO a už rok zatím drží. Pedály bych neřešil- M520, ohrádkové nevím, neporadím. Boty bych asi nekupoval přes net, chce si je vyzkoušet, každý výrobce má jinou formu.

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.