• IQ75

    Poraďte mi prosím. Mám přilbu bez síťky, ale často mě trápí různý drobný hmyz v přilbě, kerý mě tam šimrá a svědí a musím kvůli tomu stavět (možná jsem měkota). Mám velmi krátce střižené vlasy (stejně jich moc nemám), moji přátelé s delšími vlasy podobný problém nemají, bohužel vlasů asi víc mít nebudu. Máte někdo podobnou zkušenost a případně ověřené řešení. Nevím jestli síťka v přilbě pomůže, jestli to není jen marketingový tah. Také nevím jestli nedojde k výrazně horšímu odvětrání.

    0 0
    • děd (ek)  

      Mám BELL Slant bez a MANGO SAS System se síťkou. Rozdíly v odvětrání nepoznám, ale když jsem jel s BELLkou a rojili se mravenci, měl jsem jich „pod čepicí“ pár desítek. Závěr – síťku jednoznačně doporučuji.

      2 0
    • chupas  

      ja doporucuju samodomo. vozim nakej patek a funkce 100% a na jakekoliv helme

      0 0
    • Vevoda  

      Ručně udělaná sítka, nobo voz potící šátek pod helmu.

      0 1
    • Genarito  

      stačí šátek… U lidí bez vlasů nebo s hodně krátkými vlasy skoro nutnost… A nebude ti stékat pot do obličeje :o)

      0 1
    • Martin  

      Hůř přilba se síťkou určitě nevětrá. Je to stejný.

      0 0
    • Darius  

      Koukni na Uvex. Vetrani horsi urcite neni.

      0 0
      • fousac  

        nevim jak ostatni, ale supersonic ma docela hrubej rastr sitky, takze maly breberky stejne projdou…

        ale jako sitkou se tak jako tak nic nezkazi…

        0 0
        • Darius  

          jasne, rastr je krubsi, ale to bych prave bral jako vyhodu… dobre vetrani, vosu zastavi, nejmensi musky nevadi

          0 0
        • motylekmodry  

          uvex supersonic 07 mam, je skvela. nemam co vytknout. zadny hmyz se mi do vlasu zatim nikdy nedostal. nepocitam li polehavani v trave :o)))

          1 0
    • Páník  

      ja vozim satek (i kvuli potu) a je to dobre, ale kdyz clovek do prilby chytne vosu,satek moc nepomuze. Sitka je dobra vec, nechapu, ze ji nekteri vyrobci takrka nepouzivaji

      0 0
    • Honza z H  

      Po čerstvé zkušenosti s vosou, bych síťku aji uvítal, možná si tam nějakou nalepím, jestli objíždíš hnojiště, tak jedině přilbu se síťkou, rozdíl ve větrání bude asi zanedbatelný.

      0 0
    • gobike  

      Pokud nechces menit helmu, tak si tam nejakou sitku vlep, staci trocha sikovnosti :)

      0 0
    • Treker  

      Určitě síťku…nechápu proč od toho výrobci ustupují…takový sršeň pod helmou.....Kolikrát jsem jí vděčil za klidnější jízdu.

      0 0
      • Janes  

        Dávám hlas pro síťku, loni mě vosa žahla do podobně vlasově vybavené hlavy a jako alergik jsem byl moc rád, že to bylo skoro u domova, jinak nevím.Nějak se mi ale nedaří teď sehnat nějakou helmu se síťkou, co by mi sedla, tak sem tu největší díru zamáz samolepkou a hledám dál. Největší blbost, co jsem zatím potkal byla přilba se síťkou, která ležela přímo na hlavě, to by se vosa nasmála.

        0 0
    • petrun  

      Síťka je pro slabé povahy. Navíc skutečně větrá jen ta přilba která klade vzduchu do cesty nejmenší překážky. Několikrát jsem projel včelím rojem, což byl otáčející se útvar tvořený včelami ve tvaru tornáda o průměru 10–20 metrů. Nikdy jsem nedostal jediné žihadlo, přesto že jich vždy několik prolétlo přilbou! Daleko víc se bojím že včelu nebo vosu vdechnu.

      0 0
      • nooski  

        Hehe nemám síťku ale žihadlo jsem už taky do palice dostal, zasraná vosa, jsem tu svini zadupal kufrem do asfaltu:)

        0 0
      • ptak1000  

        Pro slabé povahy??? Jestli že je někdo alergik, tak to přece neznamená, že má slabou povahu. Síťka to je jeden ze spůsobů, jak eliminovat OBROVSKÝ problém. Nebo jsem to špatně pochopil?

        0 0
    • IQ75  

      Všem moc děkuji za odpovědi. Vosu jsem sice kupodivu z přilby nevyháněl, ale zvolím síťku a pořídím si i ten šátek.

      0 0
    • Radez  

      Zkusím vzkřísit toto vlákno, abych zbytečně nezakládal nový, když se to týká tohoto tématu.

      Nemáte nějaký doporučení na helmu se síťkou proti hmyzu? (ideálně něco, co se označuje jako silniční helma nebo prostě helma, kde jde sundat ten plastovej štítek, kterej sem vždycky z helem sundal)

      Troch to zkoumám a je to dost bída. Možná ABUS a jen UVEX?

      Nechci do helmy rozhodně nic implantovat, že bych si síťku dělal doma nebo tak něco.

      Už před lety jsem řešil obdobný problém, ne že bych měl na hlavě z jízdy hmyzáky, ale x krát mně tam vlítla včera a pobodala mi hlavu a pak jsem byl několik dní nateklej.

      Dřív jsem to zkoumal a měl jsem touhu mít v helmě vyměnitelnou síťku, která bude na těch polstrováních na sucháču, pak jsem pořídil UVEX,kde je ta síťka už přímo v těch větracích dírách a je to top. Čili odpadla další věc, která by zvlášť v horku byla v dotyku mozkovny.

      V nejhorším možným případě bych pořídil identickou – teda pokud bych ju někde schrastil – co mám současně a zase sundal ten dementní štítek z toho.

      0 0
      • Fofrník  

        Řešil jsem tady shodné téma před cca měsícem.

        Viz tady: https://www.bike-forum.cz/…s-zkusenosti

        Průzkumem trhu jsem zjistil, že trend je opačný. Co nejvíce větracích otvorů v přilbách a absentující síťka proti hmyzu.

        Nakonec jsem to vyřešil tak, že jsem koupil Abus Aventor Quin, což je teda hodně „děravá“ přilba a dokoupil jsem letní čepičku pod přilbu. Sedí skvěle, parádní příjemný materiál, asi budeme kamarádi veliký.

        Odkaz na čepičku: https://www.bike-discount.de/…erziehmuetze

        0 0
        • Radez  

          Díky za reakci. Nějakou alternativu s čepkou vůbec nezvažuju. V létě nankedlubně pod tím nechci nic vozit. Sem rád že existuje nějakej týden v roce kdy nemusím mít pod helmou šátek nebo čelenku.

          0 0
          • Fofrník  

            To chápu, měl jsem to stejně. A mám to stejně. Vojenský střih, s počínajícím „cédéčkem“ nahoře na hlavě, takže cokoliv okřídlenýho pod helmou okamžitě cítím. Tu čepičku mi poradil zkušený otitulovaný bajker, takže ta zkouška, jestli to bude fungovat, mi za těch 10–15 €uro stojí. A až teď jsem zjistil, že najednou vidím v TV i kolem sebe, co lidí tu čapku používá.

            0 0
      • nomecz  

        Ekoi sitky ma, kupoval sem narychlo ve Francii AR13 kdyz sem zapomel svou helmu doma a nakonec ji vozim radeji jak puvodni POC.vetra luxusne a sedi taky

        0 0
        • Radez  

          Koukám na ni, ale tam je ta síť přímo na hlavě nikoliv v dírách ne?

          Ale, co je výše odkaz do podobného vlákna tam je nějaký ABUS a to vypadá, že by mohlo odpovídat.

          0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.