• martic
    Zdravím všechny bikery(-ky).

    Jak řešíte situaci v běžném provozu, když někoho relativně pomalejšího dojedete, či naopak někdo dohání nebo dokonce předjede vás. Necháte si to líbit? Myslíte si, že předjíždění mezi cyklisty je srabárna, a raději se snažíte prohodit pár slov nebo se v tom vyžíváte a jakmile je někdo před vámi, musíte mu ukázat záda? Přeci jen je to mnohem osobnější záležitost než v autě. Samozřejmě se musí nechat tyky fakt, že je rozdíl jet právě 50.km nebo být teprve 100m od baráku.

    příklad:

    Je podzim, stmívá se. Jedu z chalupy po prázdné silničce domů, moc to neženu, poslouchám rádio a žeru tatranku, když v tom mě v tichosti předjede týpek na nějakém silničním biku. V tu chvíli mě to nějak dožralo. Nedá mi to, přidávám a jedu tak, aby světla svítila pod něj na cestu. Jedeme do kopečka docela rychle až ke křižovatce na stopku. Podřadím si, a když zjišťuju, že míří taky doleva, dělám myšku a jsem před ním. Zrychluju do mírného stoupání. Problém je, že se mi s tou tatrankou špatně dýchá, moje kolo váží skoro 20kg a navíc mi zrovna nejde zařadit 3 vpředu (prasklé lanko). Jedu na plnej vix, ale ten typ mě dohání a chce si na mě podruhé smlsnout. Blížíme se k odbočce a on mi už skoro fuňí na rameno. Cítím, že by si mě tady na rovince v pohodě dal. Jenže to přece nemohu dovolit, to bych už snad musel s kolem do smrti lézt kanálama. Abych tomu předešel, raději jsem to ohnul na polňačku a domů dojel jinudy. Tohle všechno se událo asi na necelém kilometru, byl to ale velice emotivní zážitek, na který vzpomínám rád.

     

    Jaké máte zážitky vy a jak často podobně závodíte? 

    0 0
    • přišlapávač  

      je mi uplně jedno kdo jak jede a to co popisuješ, tomu se musím jen smát :-) znám ješitný dědky, který když je předjede slečna tak se za ni pověsej a funěj jí za zádama, ona to nesnáší tak zastaví a pouští je dopředu… ja tohle taky nemusim jedu si svý tempo.

      0 0
    • kubad  

      narvu mu pumpičku do předního kola hajzlovy nemá mě předjíždět :-)

      jinak řešíš pěknou pičov… a´t si jezdí každý jak chce ne???

      0 0
    • Vilém  

      Vzdy me pobavi, kdyz predjedu nejakeho stejne uvazujiciho cyklistu, jako ty, nebo naopak on predjede me:) nechtel bych mit takove starosti.

      0 0
    • Krys  

      Hm, to fakt existujú takýto ľudia?

      0 0
      • Tomahomo  

        Nevím jestli se vyskytuje i tady, ale na cyklodiskuzi je zářným příkladem nick lovec.bebecek.

        0 0
      • vena kolista  

        pánove no a co tak ma sotěživýho ducha .ja taky rad občas někomu natrhnu pr-el.neni na tom nic špatnýho musi to ale bejt podobnej kolař a mit třeba i podobný km. pak je to přece to pravé.

        0 0
        • horvas  

          jo,takže když někoho dojedeš,kývneš,zep­táš se kolik má ujeto a když máte skoro stejně,začneš závodit…no to jsou věci…:)))

          0 0
    • gard  

      Když už někoho dojedu, tak mu aspoň kývnu na pozdrav a pokračuji si dál svým tempem. Jak se s tím vyrovná on je mi jedno. Když někdo předjede mě, a není to zrovna krásná slečna, nechávám ho svému osudu. Slečny se snažím dojet a komunikovat, což většinou vzdávám, když mi tepy vyskočí nad 190 :-)

      0 0
      • BlickM  

        a tep ti vyskočí ze slečny? :-D

        0 0
        • drtyc  

          jako z radosti, ze ji dojel nebo ze stresu z komunikace s neznamou osobou? ;-)

          0 0
        • gard  

          Většinou mě předjíždí do kopce a tam mám výrazný váhový handicap, takže mi pomalinku mizí v dálce. Když už nějakou dojedu, na tepy nehledím :-)

          0 0
    • Schoscha  

      Jedu si svoje tempo.Občas někoho předjedu, občas někdo předjede mě.

      0 0
    • Tomcat  

      Docela te lituju co mas nutkani resit.

      0 0
    • KRAJIC  

      Já to řeším tak, že se v klidu nechám předjet a pak se za bombarďákem vezu v závětří až pokud mi to dvoupřevodník a 2,3 pláště dovolí. Je pravda, že některé superčuráky to strašně sere a někteří monstrsuperčuráci jsou schopni i zašlajfovat, abys do nich najel.

      0 0
      • BFG  

        Tohle je dobré řešení. Na háku se vždy jede lépe a hodně lidí to asi nemá rádo, tak se snaží ujet, jenže na to nemají a pak odpadnou a nezbývá, než je předjet a zamávat :-) Já jsem kliďas, neštve mě skoro nic, ale soutěživého ducha mám a když mě někdo předjede a mám na to, snažím se ho minimálně držet :-)))

        0 0
    • Biker jak Pes  

      Zrovna včera se mi stala zajímavá věc. Vracel jsem se z tréninku. Rychlost lehce nad 30 a předjíždím nějakého chlápka asi nad 40 s mírnou nadváhou na kole starém asi 20 let. Takový štamgast, který asi jel do hospody. :) Po asi kilometru najednou za sebou slyším šílený rachot, tak se otočím, a borec se přes mě přehnal ani nevím jak. :D Funěl jak lokomotiva, bylo to trochu do kopce, ale tempo jsem jel pořád stejné. Tak jsem ho nechal jet. Ale po chvíli mu došlo, tak jsem mu to zase „nandal“. :D Když jsem ho opět předjel, pořád funěl. Podíval jsem se na něj, že mu řeknu něco ve stylu, ať ještě popojede, ale vykašlal jsem se na něj, když jsem viděl tu krev v očích a kyselinu mléčnou tekoucí i z úst. :)

      Kdyby to byl nějaký mladý týpek, tak mi to je jedno, ale u takového chlapa a ještě k tomu na nejvfrekventovanjší silnici v okolí Opavy. To musel mít fakt v hlavě nasrané… :P

      0 0
      • tomaschek  

        Úplně stejná zkušenost předevčírem! Po oddělení od kámoše – po 60 km v kopcích a velmi ostrém tempu – vyjíždím únavu na posledních 10 km k mému domu. V mírném, nepříliš dlouhém kopci sotva patnáctkou předjíždím chlápka na trekingovém kole, který šlape vestoje asi 7 km/h a kymácí se ze strany na stranu. Minu ho bez jakékoliv nutnosti zrychlení a dál pokračuju odpočinkovým tempem do kopce.

        Na vrcholu kopce slyším za sebou rachot nepromazaného stroje a funícího chlápka, který se mě i v následném sjez­du drží zuby nechty a pak mě vítězoslavně předjíždí. Schovám se do háku (bez nutnosti zrychlovat) a před blížící se křižovatkou přemýšlím, co asi udělá v následném dlouhém kopci. Naštěstí odbočuje jinam.

        Buď to je nemocné ego, nebo možná nějaký nepodmíněný stádový reflex, jako mají třeba koně. Ti se taky drží vedoucího koně, i když třeba shodí jezdce a nikdo je už nepobízí.

        Nejhůře to snášejí borci na silničce, když je předjíždí biker. Teď jsme s kamarádem dojeli v prudkém kopci jednoho, kterému evidentně chyběla malá placka. Bylo nám ho tak líto, že jsme se poslušně zařadili a kopec vyjeli v polovičním tempu za ním. Pak odbočil jinam a uchoval si čest. :-))

        0 0
    • Pebe  

      mě přijde divný, že ti při prasklym lanku drží řetěz na prostřední placce ;-)

      jinak je mi to jedno…

      0 0
      • Evilcleaner  

        mohl  mít zašroubovaný dolní doraz aby mu to drželo na prostřední placce

        0 0
      • martic  

        Potěšilo mně, že tady lidi přemýšlí.

        Měl jsem tam myslím klacek- nebo tak to alespoň obvykle (asi 3× v životě) řeším. :-)

        0 0
    • Tomínos  

      A co teprve když jedu, v klídku, borec mě v potu tváře a celej fialovej jak se okolo mě snaží zadržet dech, předjede a po 20 metrech mu dojde :-) Já si pak říkám, tak ***** co, to teď jako musím zvolnit aby si nepřipadal, že mu něco vracím, nebo co mám dělat? Přijet k němu a říct ten protivítr co ti fouká , to je ale svině že? (Předjede mě hodně lidí, ale většinou to jsou proti mě nadupanci, který si mě dají s přehledem, ale takovýho typa jsem teď nedávno doopravdy potkal :-))

      0 0
      • Smazaný účet  

        jo, to se mi stává taky – jedu si svoje tempo a někoho předjedu. Ten to neskousne, děsně mi nastoupí a ujede. Já dál šlapu svoje tempo, on je kyselej tak nemůže a já ho zas v poklidu předjedu…víc jak 3× to nikdo nezkoušel :-)

        Ale když mě předjede někdo o něco málo rychlejší, pozdravím a kousek se svezu…jako tuhle ve Španělsku,kdy jsem jel asi 20km za slovenskou triatlonovou repre – jeli cca 40km/h (rovina), chrti

        BTW když jedu na silničce a někdo se za mě pověsí, tak ho rád popotáhnu, ale když jedu na biku a pověsí se za mě beze slova silničář (už se mi to párkrát stalo) jezdím přes díry a neukazuju je…

        0 0
    • mastihuba  

      u cizích mi je to fuk, ale když se ke mně přidá někdo známej a pak mi z vyjížky dělá peklo rychlejší jízdou než snesu, tak to mne fakt dost s..re.

      0 0
    • jan 2  

      Tak pozor to je dobré téma. Já když někoho uvidím na vrchu v horách, tak tma před očima a dokud ho nedám, nepředjedu a nestratím se mu z dohledu nepovolím ani kdybych měl zdechnout. Prostě nevím je to něják ve mně a vždycky to dělám úplně stejně.

      Brácha když jede se mnou tak říká a pojedeme normálně, ale když někdo jede před náma tak už ho perem ať je kopec sebevětší a pak z toho máme doma radost jak malé děcka :).

       
      0 0
      • kolda  

        chápu :) tady jsou vsichni klidasi, jezdi svoje tempo a nikdy se nenechaji strhnout a pritom to 90% lidi hroti…

        kdyz vyjizdim na bajka s jednim hodne dobrym kamaradem, tak jde v kopci pratelstvi stranou :))

        0 0
        • jan 2  

          :) já jsem úplně stejnej. Kvůli tomu se mnou nikdo kromě bratra nechce jezdit.

          0 0
      • jan 2  

        To jsem jednou jel na Vidly přes Šumnou a ve stoupání do Spálené chaty ( jedno z nejlepčích ) přede mnou kolo, hodil jsem těžší převod a mažu, chlapa jsem vzal ale coto další, tak ho beru taky a další, to už začínám hodně funět ale předjíždím ho taky a na vrchu na rovince před dalším stoupáním naštěstí stál zbytek skupinky nějakého cyklovýletu. ještě že nejeli jinak by to byla moje smrt. ten den už jsem ale na Vysoký vodopád nepokračoval, mazal jsem z Vidlí dom :).

        0 0
    • brozis  

      jak kdy… někdy se cítím pod psa a to mě může předjetstará bába a bude mi to jedno. Jindy zas se snažím na to šlápnout, ale určitě ne tak aby mi za rohem došlo :-))

      Loni jsem se zrovna vracel z práce a z náplavky u Palačáku až do Modřanské rokle, jsme jeli pěkně svižně, chvíli ve předu jeden pak zas druhý… paráda

      0 0
    • drtyc  

      Kdyz je to poloprazdny to okoli, tak tim fakt netrpim ukazovat nekomu zada. Asi to bude tim, ze jezdim ucelove nekam se dopravit nebo na kochacku.

      Ale teda ukazovat zada byva nutnost na cyklo-inline-stezce ve spicce. Tam pokud chces jet rychleji, tak musis do toho poradne slapnout, aby ti ta 50m mezera v protismeru stacila na predjeti, tak kdyz do toho dupnes, tak proc by pak clovek hned chodil na brzdy nebo vypadaval z tempa, kdyz uz nahodou pred nim neni dalsi kolona… Ale byt takovy tentononc a nechat se predjet a pak zase predjet… leda ciste nahodne neumyslne, pokud to intervalove vyjde tak, ze se vystridaji kolony a mezery tak, ze se navzajem s nekym predjedu, protoze mam mezeru a rychlost zatim co se rozjizdi a pak neco dojedu a je to naopak…

      Ale resit nekdy takovou kravinu, jako je zavodeni po predjeti… ale na dalnici tuhle na Kromeriz nekdy v patek pozde v noci si to jedu 110, ze malem chrapu a nikde nikdo az na jednoho zajice – najednou zablikani dalkovejma pak se pomalicku vyveze doleva jede vedle me – prohlidnu si sportak o tridu a pul vejs a lup tam dalkovy a za 3 vteriny jsem nevidel ani zadni svetla. Tejden nebo dva na to ve zpravach byl ten cannonball. Takze mozna na tom neco bude u nekterych vybranych lidi…

       
      0 0
      • HockeyBiker  

        To už teda radši jedu na silnici než na cyklo online stezce která je tak plná zmatenejch lidí a navíc ty na ně houkneš a oni neví kam maj uhnout a rychle ani jet nemužeš jinak bys nekoho sejmul…nehledě na to že početnou částí uživatelů sou i maminky s kočárkama ať už na inlinech nebo bez a když jedou vedle sebe dvě eště ktomu…to pak je něco tam jezdit…

        0 0
        • hribik A1  

          to hej, len keby tak jedina alternativa nebola stvorprudovka s 5 semaformi (hlavny tah mestom)

          0 0
    • Featherbed  

      Dneska se mi to stalo podobně :-) jel jsem do kopc, na křižovatce se loučili nějací dva dědci, tak jsem toho jednoho předjel… on, stejně ješitně jako někteří tady, do toho dupnul a dýchal mi na záda… já po šedesátikilome­trovém výletu jsem moc neměl chuť závodit, tak jsem dal znamení rukou, při kterym jsem ho málem tou rukou sundal z kola :-D zahnul na polňačku a počkal až dědek ujede :-)

      0 0
    • prvniodkonce  

      Často se mi stává, že někoho dojedu a on se mě snaží viset. Já se většinou snažím jet pořád svoje tempo. Nejhorší jsou mladí fraganti kousek před barákem co se mnou chtějí závodit když mám v nohách třeba 130km na bajku…

      0 0
      • drtyc  

        o viseni ani slovo. to praktikuji taky pokud je protivitr nebo pokud se mi uz hodne moc nechce a nekdo podobne rychlej me predjede a ma jen o lehce vyssi tempo, tak se zahaknu.

        0 0
        • novcze  

          přesně tak to dělám taky, pokuď mě dojede někdo s trochu výšším tempem tak se zaháknu . . . jednou jsem se takhle zahákl do kopce a borec ve předu se ptá: „závodíme?“, já na to: „ne, já se vezu“, pak jsem ho před vrcholem předjel a ujel mu :))

          0 0
    • Dubys  

      Parádně vylíčená storka … proč asi jezdíme všichni po závodech … asi abysme si jezdili svoje tempo, kochali se přírodou a hlavně neřešili ostatní:).

      0 0
    • sagista  

      este me nikdo nepredjel, ne kecam jednou dvakrat max trikrat se me to stalo. a uz se tesim az se tak stane zas, suprtupr zabavicka:)) az se zpravim z dnesniho preletu riditek budu muset zchladit ego na nakym mini zavodiku:)oni mi to ukazou jaxeto slape

      0 0
    • kámen úrazu1  

      Tohle nedělám ani na závodech, i tam si jedu svoje. Natož při vyjížďkách a trénincích. Ono se mě to ani netýká, pravidelně jezdící chlapi jsou mnohem rychlejší a baby nepotkávám. Zrychlím jedině za špatný viditelnosti, když se za mě snaží zavěsit ňákej strejda jedoucí z hospody v tmavým oblečení, bez světel a reflexek, kterýho jsem nechtěně předjela. Když se nezadaří, zastavím a nechám mu pársetmetrový náskok, ať ho zase hned nedojedu. 

      0 0
      • zdenek  

        Přesně tak, taky se nenechám vyvést z tempa. Ani když někoho dojíždím, ani když někdo dojíždí mne.

        Zrovna o víkendu mi to jeden borec natřel. O pár km dál jsem ho pohodlně dojel a byl tak odepsanej, že se mnou ani neudržel tempo.

        0 0
    • Medunka  

      mohla bych vykládat, psát romány na toto téma :-) Ale jsem líná. Ale mohu konstatovat, že je to mužská ješitnost: pokud se dostanu před ně, tak se prostě musí zlikvidovat jen aby mi nemuseli koukat na zadek (asi není na co koukat :-)) Nejsem žádná chrtka, ale na obyčejné mužské, co vyjedou jednou za čas, stačím a to se fakt pak bavím :-)

      0 0
      • Tomínos  

        Mně by určitě nevadilo jet za tebou :-) Sice tě neznám, ale pevně věřím tomu, že tvoje předjetí by pro mě byl vrcholně estetický zážitek :-)

        0 0
      • novcze  

        chichi tak to asi záleží na typu chlapa, já např. rád jezdím za holkama, jednou jsem takhle natrefil na jednu co neměla klasické cyklo kalhoty ale jen elasťáky a přejížděla nerovnosti ze sedla :)) . . . ovšem to jsou vždy jen momenty, protože je většinou rychle dojedu/předjedu ani si nevzpomínám, že bych za nějakou jel delší dobu

        0 0
      • jan 2  

        Takhle jsem s jednou holkou závodil na pásmo Orlíka, nechal jsem ji vyhrát :), navrchu čekala, tam jsem ji vystřihl poklonu a to bylo úsměvů, takže nevím, mužská nebo ženská ješitnost :)

        0 0
      • heretik  

        No, řekl bych, že odsoudit to šmahem jako mužskou ješitnost je příliš zbrklé.

        1. Jak je vidět ze založení tohohle vlákna, jsou cyklisti, kteří berou předjetí jako výzvu obecně, ať je předjede chlap nebo ženská.
        2. Když předjedeš ženskou, tak máš pocit, že ta se nesnaží tě uviset/vrátit ti to?

        Ale zase, věřím, že je spousta takovejch, co by si fakt radši ukousali ruku, než se nechali předjet od baby, ale nemusí to tak bejt vždy. Třeba mě vůbec nevadí, jet chvíli za holkou :-)

        A ač se tady kdekdo kasá, že svý tempo nemění, z vlastní zkušenosti vím, že během delší vyjížďky (či závodu) prostě nejedu rovnoměrně… chvíli se flákám, když si potřebuju trochu orazit, a pak zas můžu zrychlit… takže se mi zcela běžně stává, že někoho předjedu, po čase dojedu skupinku, v háku si vydechnu a pak klidně vyrazím dopředu, často se chytí. Stejně jako dokážu na vyjížďce přibrzdit, když si chci prohlídnout hezkou cyklistku, dokážu zase přidat, když mě někdo předjede. No a pokud je to holka? Tohle se mi mimo závody ještě nestalo, ale pokud mám síly, rád zkusím vydržet, a třeba pomoct. Já obvykle o nic nejedu, ona možná o bednu.

        Velmi živě si pamatuju jednu tragikomickou situaci ze Salzky… dojíždím do kopce nějakou skupinku, a když přijedu blíž, tak vidím, že vepředu jede holka, za ní v závěsu několik chlapů. Drželi se za ní i po rovině a v klesání, kdy by se aspoň střídání hodilo. No a pak okolo přejela další holka (taky se svou skupinkou ;-)) a tihleti se zavěsili za ní a zdrhli.

        0 0
        • Medunka  

          v mém případě, co jsem zažila, bych řekla, že je to mužská ješitnost. Ječňák tomu říká: Na Medunku se vždy někdo chytne"

          K bodu 2 – ženskou sem ještě při vyjížďce nepotkala aby jela stejným směrem a kdybych potkala, tak pokecám, zjistím vše potřebné, domluvím společnou akci a vyměním kontakty :-) Při závodě je to jiné, to člověk předjíždí a snaží se setřást – ale to je normální. Zakladatel nepsal nic o závodech :-)

          Ten poslední odstavec je pravdivý a o to víc plačtivý. Prostě tomu tak je. Ale existují vyjímky, například biker Mlch, který mě před pár týdny začal sám od sebe tahat po rovinkách a na kopci počkal – s tím se člověk setká málokdy.

          0 0
          • heretik  

            Taky jsem při psaní bodu dvě měl na jazyku (nebo klávesnici? ;-P) cosi o tom, že dvě cyklistky jedoucí (samostatně) v jeden čas stejným směrem, je asi stejně pravděpodobný scénář jak ty dvě bomby v letadle… ale pak jsem si to odpustil.

            (pro ty, kdo to neznají, nejlepší prevence proti bombovému útoku na váš let je vzít si vlastní bombu, protože pravděpodobnost, že budou v letadle dvě bomby, je asi jedna ku dvaceti milionům)

            0 0
    • Memphis22  

      já si už ani nepamatuju, kdy naposledy mě někdo předjel, je to ale zčásti tim, že po středohoří moc takových nejezdí… je to škoda. co se ale týče visacích dědků, tak mam spoustu špatných zkušeností… ale předjíždět mě baví, je to hra… 8-)

      0 0
    • Smazaný účet  

      zrovna teď o víkendu se mi stalo něco podobného,

      měl jsem už v nohách pár kiláků a tak jsem to vzal nejrychlejší cestou domů po cyklostezce, foukal vítr do zad tak jsem valil kolem 30 dojel jsem kluka s šikovnou holkou na krosech, chvíli jsem se na ně pověsil, jenže jak jsem je chtěl předjet tak týpek mě uviděl, zrychlil právě na mých 30, holka samozřejmě za ním, no a já jsem už neměl sílu je předjet tak sem si jel svoje tempo, ale chudáka ho muselo pěkně ***** že jsem jel za jeho holkou, protože on se ohlížel co 10 metrů jestli jsem už neodpadl :)

      0 0
      • drtyc  

        A byl to princ Dansky a nejradsi by vyrkl otazku s tvoji lebkou v ruce?

        0 0
    • Misiak  

      zrovna dnes cestou na kolibu som nadsvetelnou rychlostou 10km/h +/- obehol otca na krose so synom na nejakom detskom bicygliku ked prave pauzovali a po par sekundach pocujem urputne detske funenie a sramot toho bicyglika. chalanisko krpate sa drzalo peknych par minut a potom som uz len zacul „ja sa uz nehram“. na to ze mohol mat 12 rokov +/- mu to islo celkom dobre, az mi to zacalo byt divne ze este staci :) to zas ja som slusne dostaval zabrat, predsalen 3tia jazda tento rok a hned taky zahul na kolibu (tusim sa tade jazdi uphill)…

      este predtym ma obehol nejaky postarsi pan v tricku a trenirkach na krose, ale to som absolutne neriesil, sak naco aj. jednak by som mu pokazil radost a jednak by som mu aj tak nestacil :D

      nech si kazdy jazdi jak chce, trebars aj ritou napred.

      0 0
    • hribik A1  

      najradsej mam okolo seba volnu cestu, a tak, ked sa predomnou dlhsie drzi niekto s podobnou rychlostou, zvyknem ho predbehnut, udrzat trochu zvysenu rychlost a zaradit sa az o kus dalej pred neho, ale kvoli tomu, aby som stale nemusel davat bacha, co spravi. pokial medzitym on zrychli, predbehne ma naspat a zmizne v dialke, je mi to jedno. nebudem predsa letet jak debil a nemat z vyletu nic len kvoli tomu, aby som si dokazal, ze som rychlejsi nez niekto iny…

      0 0
    • drtyc  

      mozna by si to zaslouzilo vlastni vlakno… kdo vi, ale treba tu ten jeden oceneny toho klidne necham ujet ;-)

      0 0
    • kali222  

      šudlám si to svý.zbytek světa mě může políbt řiť.nebudu kuli nikomu zrychlovat.eše bych si zničil účes!

      :D

      mimo…kdysi byl takovej clanek v cykloservisu „vlajici tricko“ : )

      0 0
    • pajan  

      Já teda při švihu jen předjíždim… Si řikám, že jsou asi všeci pomalí bo já nevim… Když jedu na singlu a někdo je rychlejší (bo tech. zdatnější) tak ho vpoho pustim… Pokud mě někdo na „širší“ cestě předjede snažim se ho předjet a to co nejrychleji ;-)

       

      Asi 2× za posledních 14dní mě předjeli v Podolí na cyklostezce asi 35km/h typani na platformách a to mě rozsekalo a nenechal jsem si to líbít… :-D Jsem v tomhle hroznej :-D

      0 0
      • pajan  

        Teda ještě dolnim (aby mě tady zase někdo nesepsul) předjíždim kdym mám naprostou jistotu, že je za mnou a proti volno :-) + mu dám vědět, že předjíždim… abych v tom udělal jasno :-)

        0 0
      • Smazaný účet  

        jo, to sem koukal, jak jste v pondělí chrtili…objevil se kopec a hned šup dopředu…a nemám to pak dávat do souvislosti s těmi defekty, že ne? :-)

        0 0
        • pajan  

          Tak Viktor tomu dával na zadek víc :-D Já se snažil přežít :-D Navíc tady mi nevadí, že mě někdo předjede :-) Na špici mě to moc nebaví :-D

          Já jsem měl jen jeden náhodou, hele :-) :-D

          0 0
          • Smazaný účet  

            jestli Viktor je ten s brejličkama, tak to je děsnej chrt…ničil nás až do Prahy – vždycky jsme ho s vypětím sil dojeli, načež on se ohlédl, zatočil nohama, rozjel to aspoň na 40km/h a byl zas o 200m před náma :-) Druhej Meduza…

            0 0
      • JSt  

        Já teda při švihu jen předjíždim… Asi 2× za posledních 14dní mě předjeli v Podolí na cyklostezce asi 35km/h typani na platformách

        :-D

        0 0
    • fousek  

      Hehe, ted pred Sazavou sem si jel pro olej do auta, cesta je po rovince, takze jen tak lehce vytocit nohy. V Jincich chytnu traktor (staryho Zetora proste max. speed 25km/h) a nejakyho silnicare, za Jincema traktor oba predjizdime a silnicar nic moc, tak si rikam ze ho preci nebudu predjizdet, tak jedu v haku a silnicar plynule pridava az jedu za nim celou cestu na 180 tepu (to se mi na silnicce snad jeste nepovedlo) cca 40km/h proti vetru, vubec nechapu, nakonec uhnul, takze sem to moh potom rozdejchat. By me zajimalo jestli potom taky zvolnil, nebo proste takhle jel normalne (obcas jel ze sedla a docela se na tom kroutil, navic v jedny zatace vyjel do protismeru)

      0 0
    • daymaker  

      Není to sice o předjíždění, ale byla to prča… Vyjeli jsem loni v létě na Lysou horu v Beskydech. Asi po 50km. Už jsme toho měli plné zuby, tak měl člověk takový dobrý pocit, že tam vydupal na biku. Jen co jsme sesedli a dali si jedno oslavné, tak nahoru dojel na staré ukrajině týpek cca 60 let. Držel se jednou rukou a v hubě žváro. Usměv zleva doprava… Dal si jedno a jel zase dolů. Pohled na nás s naším „supr“ vybavením musel být k popukání… V kole to prostě není… .-)

      0 0
      • Martin  

        hehe. v kole to fakt není. když buším na cesťáku Praděd, kromě těch ultraturistů v teplákách mě dá skoro každej :-)

        0 0
        • Smazaný účet  

          heh to bratránek dojel na pradědu zimovčáka na tom vysokým kole, že prej sotva mu stačil ale vyjel to s ním..

          0 0
      • bagr84  

        to musel byt dobrej matros :)

        0 0
      • Stancek  

        Nebyl to jenom nejakej mistni sprymar, co ma kolo schovany nekde tesne pod vrcholem a dela si soufky z tech co se tam s vyplaenym jazykem vyskrabou? Prijde mi docela neuverielny, ze by Lysa sla vyjet na 20kg siglu a navic ukrajina ma prevody docela tezky.

        0 0
      • Glob  

        Já tohle samé občas dělám na veteránu po Jizerkách, kolo předválečné a výbava taktéž. Projedu Jizerky, lidi se bavěj a smějou, sem tam předjedu pár hobíků a valím domů :o) Jen z kopce dolů je to pro kolo problém …bohužel.

        0 0
      • Glob  

        Já tohle samé občas dělám na veteránu po Jizerkách, kolo předválečné a výbava taktéž. Projedu Jizerky, lidi se bavěj a smějou, sem tam předjedu pár hobíků a valím domů :o) Jen z kopce dolů je to pro kolo problém …bohužel.

        0 0
    • chodec  

      fakt máš starosti na …

      … když mě někdo předjede, tak je to pro mě tak maximálně důvod se zamyslet, zda na kole nechrápu moc (když jedu sám, občas se zamyslím a tohle mě pomůže si vzpomenout, na čem to sedím a že bych měl krapet šlapat, pokud chci někam dojet), ale touhu předjíždět a myškovat rozhodně nemám…

      …jo když jsem už hodně vyšťavenej, tak toho občas využiju, abych se kousek svezl v háku – když se hnal dopředu sám, tak předpokládám, že nemá problém s tím, co se děje za ním. Ale těhle příležitostí je málo – po asfaltu moc nejezdím v terénu to nejde, a tak se se mi tohle poštěstí sem tam přípežitostně na cyklostezce cestou z rachoty …

      Jinak mě předjíždějící nechávají dokonale chladným (až na sem tam nějakou tu hezkou holku, ale obecně mám dojem, že cyklistky málo kdy předjíždějí – asi nějak nemají tu potřebu :-).

      0 0
    • popik  

      Jednou jsem jel z fotbalového turnaje úplně vyflusnutý…předjel mě borec, který byl asi o 20 kg těžší než já, na o třídu horším kole. Řešit věci co popisuješ, musel bych se zbláznit (ale je pravda, že jsem se snažil aspoň chvíli se ho držet)

      0 0
    • nooski  

      Pokud je nálada, tak to beru jako příjemné zpestření a snažím se taky předjet. Třeba se potom chytí, začnem se pravidleně střídat, dáme i do řeči a nakonec jak se naše cesty rozdělí si poděkujem za motivaci. Taky ve velkých stoupáních (třeba na Pustevny) takhle rád divočím, aspoň to pak člověk vyjede rychleji. Jednou jsem tam valil na biku a pod kopcem mě předjel druhý biker. Hned jsem se za ním pustil a tak rychle jsem ty Pustky nikdy nevyjel. Nahoře byl ale lepší a ujel mi asi o 50m. Nahoře, jen co jsem popadl dech, jsem mu poděkoval za motivaci a dali jsem se do řeči :-)

       

      Ovšem, pokud jedu na silničce a nějaký biker se chytne do závěsu, tak i kdybych měl vypustit svou duši, tak mu musím ujet. Jak popisuješ, že jsi nemohl jet na velkou placku na biku a přesto jsi silničáře stíhal (do mírného stoupání) tak to musel být nějaký mjagoš (nebo už toho měl v nohách moc). Na biku s bikovými převody se silniče dá stíhat jen v dlouhých kopcích a to je ještě bike v nevýhodě kvůli těžší konstrukci, odpružení a tlustým gumám.

       

      Ovšem loni jsem i na biku stíhal silničky. Ovšem úspěšnost nebyla ani 50%.

      0 0
    • Howgh  

      todle mě potkává hlavně někde na Ukrajině nebo v Rumunsku. Venkovan na plečce mě předjede, ohlídne se … pochválím ho, jakej je sportsmen … to mu udělá děsně dobře a často mě pozve na  sto gramov – teda  panáka kořalky.  V Maďarsku na východě mě opálil chlap se ženskou s robátkem v náručí na nosiči.

      0 0
    • vrabčo  

      :D tak to si vzdy spomeniem ako som sa po par desiatkach km v kopcoch este rozhodol navstivit babku, (Liptovsky Mikulas, Ziarska dolina, Bobrovecka vapenica, Bobrovec), z LM do doliny je to velmi mierny kopec asi 8km, idem si svoje tempo a par metrov predomnou v obci Ziar vidim ako sa otec chvasta na biku pred svojimi detmi. Proste robil na ceste kolieska dokonca zvladol i jazdu „bez ruk“. Stale som si siel svoje tempo, na ceste sa mu nejako vyhol a pokracoval dalej. Po par metroch pocujem za sebou skripot, vrzgot a funenie, chlap ma predbehne za hlasneho povzbudzovania deciek ale rozhodne sa ze mi to nestaci a pokracuje smerom do doliny s cielom natret mi to na plnej ciare. Po niekolkych minutach ho chudaka evidentne zacinam svojim tempom dobiehat, tak sa odhodlava k poslednemu pokusu, vstava zo sedla a dupe. Z casti sa mu to dari a v dvoch po sebe iducich zakrutach ho nakratko stracam z dohladu. Prechadzam prvou zakrutou, druhou … a zacinam sa neuveritelne smiat … chlap v lese ukryty v krickoch i s bikom, chudak lezal tam v trave a nebit toho funenia tak si ho snad ani nevsimnem :D Nedalo mi a zakrical som nan nieco v zmysle: „a čo huby, … rastú, rastú ?!“, odpoved som nedostal zato aspon to funenie sa stlmilo :DDD

      0 0
      • Tomínos  

        LOL

        0 0
      • Biker jak Pes  

        Dobře ty! :D

        0 0
      • Blade  

        :DDD

        0 0
      • Smazaný účet  

        :-)))

        no otec (když mu bylo 67) si vychutnal nějakou o dvě generace mladší partičku v Roztočáku – kousek nad Roztokama mu to děsně nandali, otec nic, šlapal si v klidu, má to najetý a ví, jak je ten kopec dlouhej. No a nahoře pod lesem jak se to za zatáčkou doleva zvedá do závěrečné fáze partička popadala dech…když jel kolem, jen hlesli „my netušili, že je to tak dlouhý!“ :-)

        0 0
        • Wojtek  

          dobrý :-D

          mě zase známý vyprávěl: jel sem takhle na silničce na kraji cesty,a předjelo mě auto a řeklbychnaschvál zaplo ostřikovače,já celej mokrej a nasranej sem šláp do pedálů,dojel ho ,a jak sem ho dojížděl,tak sem si už chystal kemr,a když už sem byl na ůrovni jeho předního okýnka,tak sem hlen vypustil na jeho okýnko

          0 0
          • Smazaný účet  

            :))))) superman

            0 0
          • martic  

            tak pro tyhle situace si asi musim sehnat na kolo raketový motor, abych mohl taky pohotově reagovat  ;-)   good superman

            0 0
          • Blade  

            Jestli po tomto vyprávění ten známý ještě dodal „dobrou noc, Wojtku“, tak to nebyla historka ze života, ale pohádka na dobrou noc ;-)

            0 0
          • přišlapávač  

            a pak ses probudil s rukou v nočníku, ty si ale komik

            0 0
          • Volf  

            Ty se znáš s Olkycem????

            0 0
          • bagr84  

            Me se stalo neco podobnyho, kopec z vev. bitysky smer prygl (Brnaci vedi) a kousek za tou benzinkou me strelil nejakej kreten z auta tou plastovou pistoli na kulicky doprdele. Asi nemusim zminovat jak to pres ty elastaky bolelo…

             

            Bohuzel nejsem tak drsnej jako ty, jediny na co sem se zmohl bylo zoufale zvolani „Ty pi** zas**** zku*****!!!“ (nebo neco v tom smyslu).

            0 0
            • Pavel  

              Jak se ty hvězdičky vyslovují?

              0 0
            • martic  

              Tady je vidět, k čemu je na kole dobré jezdit v manžestrákách – prostě klasika :-D

              Jinak zajímavá a jistě nepříjemná zkušenost. Docela tě lituju.

              0 0
    • pete_ax  

      hehe… obvykle to se mnou teda nic nedela, kdyz me nekdo predjede, ale zhruba pred tremi tydny me dostal typek v prestizkach. urcite ty botky znate (nosili je jiz nasi otcove). kdo zna cestu ze Hrenska do Decina podel praveho brehu Labe (normalne po silnici), tak vi, ze cesta to je velmi nenarocna, mirna tahla stoupani s obcasnymi opet velmi mirnymi sjezdy. to takhle v jednom tom mirnem stoupani me predjel chlapik na kole ala hypermarket. predjel celkem bleskove a jeste chvili se snazil, nicmene uspokojen tim, ze predjel sesticlenou skupinku pak jel 50 metru prede mnou. bylo by mi to fuk, ale proste ty jeho prestizky na me zapusobily jako cervena na byka. silacky jsem ho v mirnem sjezdu predjel a ujel :o)) jinak vazne predjizdeni neresim.

      0 0
    • Vhalasta  

      Nojo, závodil bych… Jenže se můžu jen zeptat s Kopeckým (?) :"Bože, když jsi mi vzal sílu, proč's mi nevzal taky chuť?

      0 0
    • Michell  

      Když někoho předjíždím, tak na něj na pozdrav písknu mojí dětskou pískací velrybou a to byste měli vidět, co to s lidma dělá. Jeden děda málem dostal infarkt, jak mě pak do kopce honil. A já z toho měl takovou prdel, že sem na něj vždycky trochu čekal, aby to nevzdal a makal dál.

       

      Tohle není **********, jak tu psal kubad, to je náhodou celkem seriózní téma, které oslovuje mnohé z nás. Byť vsadím své tretry, že spousta lidí to nepřizná a hraje si na kliďasy.

       

      Já osobně mám hecování na silnici rád. Líp se trénuje a nenudím se. Když člověk natrefí na stejného typa, tak to může být náramná zábava. Je třeba to brát sportoně a ne za tím hledat nějakou frustraci, nebo nenaplněné ambice. Trocha machrování v tom je, ale zase na druhou stranu spousta lidí tu machruje tím, že mákolo za Xsto tisíc a taky se nad tím nikdo nepohoršuje. Takže já se nepohoršuji na tímhle a prostě se bavím.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.