• Dorsiflex

    Ahoj, praskl mi rám Superior, sedlovka, těsně nad svarem kde nasedá horizontální trubka (prasklina asi 4cm). Neznáte někdo nějakou svařovnu u/v Prahy kde by mi to mohli dát, za rozumný peníz, do pořádku? A je šance že to bude držet? V jedné opravně kol mi řekli, že dural se prý nevaří, protože to stejně nedrží.

    Už to tu někdo před časem řešil a i snad vyřešil, ale nemohu to najít.

    Dík za každou radu!

    0 0
    • Patar  

      Kdyby to v té opravně uměli , netvrdili by nesmysly.

      0 0
    • LáďaH  

      Cyklo Adam v pražském Suchdolu.

      0 0
    • Bouba  

      Kolik vážíš a měříš? Já měl před třemi lety stejný problém na hliníkové Meride. Svařené to drželo jen chvilku protože tahle část rámu jed dost namáhaná, když dupeš do kopce alespoň u nás co měříme skoro 2 metry a vážíme skoro 100 kg. Řeknu ti i důvod proč ti to prasklo … teda proč to prasklo mě. Krátká sedlovka, moc vytažená z rámu, že jo? Já měl rám 22" a sedlovku jen 35 cm. Kdybych tam dal 40 cm tak se to nestalo. Pokud k rámu nemáš citovej vztak, nenech to svařovat nevydrží to … tedy pokud nevážíš 70 kg.

      0 0
      • Dorsiflex  

        Měřím 200cm a vážím asi 95kg. Sedlovku mám od koupi kola prodlouženou, protože jsem s tím počítal, takže tím to nebude. Vztah k němu ani tak nemám, ale to kolo už není jako celek v moc dobrém stavu a mně se do něj nechce sypat peníze. Můj cíl je, aby ještě tak rok vydrželo – pak se uvidí co dál.

        0 0
        • Bouba  

          Nabízím ti ten svůj rám, znovu svařený a doplněný o hliníkovou patku, která trochu více zpevňuje rámovou trubku. Nevím, jak dlouho ti vydrží, ale pár vyjížděk snad tahle vařená část přežije. Nic za ten rám nechci, dám ti ho jen za odvoz. Pracuju v Praze, takže stačí říci a já ho vezmu do práce a ty si pro něj můžeš přijet. Bikeři si musí pomáhat :-)

          0 0
          • Dorsiflex  

            V prvé řadě ti děkuji za tvojí velkorysou nabídku, ale zeptám se.. co je to za rám? Já mám hlavně 29er o velikosti 23.

            0 0
    • kravjec  

      to je dobrý „dural se prý nevaří“ a jak je ten rám asi vyrobený? Mají rovnou říct že to nedělají a né kecat hovadiny

      0 0
      • JSt  

        podle me je hovadina v tomto miste ram varit, protoze to opravdu stejne znovu ulitne. ;-)

        0 0
        • Patar  

          Juro , nemohu souhlasit. Vařili jsme nespočet takto prasklých rámů a mnohá tato kola se k nám vrací na sevis. Ani u jednoho se prasklina znovu neobjevila. Podmínkou převaření je dostaečná příprava pro tuto operaci a následná úprava po zavaření. Samotné svaření není opravou. Technologii nebudu zde zveřejňovat.

          0 0
          • Dorsiflex  

            Ahoj Patare, jestli tomu rozumím správně, tak bys to dokázal dát do kupy. Můžeš mi, prosím, napsat kolik by to tak (alespoň rámcově) mohlo stát a kde bych váš servis našel? Cenu počítejme nejen svaření rámu, ale i odstrojení kola.

            Klidně mi to pošli na mail, který mám v profilu.

            0 0
      • Hrabex1  

        jenze ram je vyrobeny ze zdravych trubek…

        0 0
    • Bouba  

      Jinak v tom obchodě ti to řekli dobře. Nevaří se to ne protože by to nešlo ale, protože se jedná o hodně exponované místo, kde to u nás těžších lidí zase praská. Věř mi, nevydrží ti to více jak 1.000 km. Navíc počítej, že si kolu budeš muset komplet odstrojit a zase složit. Pokud to nedokážeš nebo to nechceš dělat tak tě to bude stát cca 1.500 Kč. Svařování a lak pokud to seženeš za dobrou cenu tak min. 2.500 Kč. No a do dvou až tří měsíců ti to zase praskne. Dle mé zkušenosti to jsou zbytečně vyhozené peníze. Nicméně záleží na tobě. Pokud to dáš vařit, tak držím palce ať to co nejdéle vydrží.

      0 0
    • bikerenek  

      loni v létě mi taky praskl SUP (zadní vidlice) a zavařené to vydrželo pár set km a za to to nestojí… nakonec když jsem se podíval důkladně tak jsem našel ještě praskliny na spodní rámovce a u sedlové trubky. Radím ti: zbav se ho! :D

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.