Poznávací dovolená v Itálii - Kalábrie autem

5 nepřečtených
  • vasek80

    Chtěl bych vyrazit v srpnu nebo září na jih Itálie, Kalábrie. Nechci to absolvovat na jeden zátah a tak jsem uvažoval o rozdělení cesty.

    Cesta tam

    Západní čechy > Pompeje – někde poblíž Vesuvu si najít nocleh a prohlédnout si Pompeje, druhý den ráno odjezd směr Kalábrie

    Cesta zpět

    Kalábrie > Řím – ubytovat se někde u stanice metra Říma, v Římě jsem byl a učaroval mě a možná bych tam strávil 2 noci a pak zase návrat do Čech.

    Cestou tam a zpět bych možná ještě rád navštívil nějaká zajímavá místa Itálie (šikmá věž, Florencie, Benátky…) Máte někdo nějaké tipy na místa či ubytování?

    0 0
    • tromboonen  

      Letos jsme neco podobneho absolvovali po ceste na lod, kterou jsme objeli Liparske ostrovy…

      Cesta tam, odjezd cca 2 AM, zmatek, 8 lidi v aute z ruznych koutu republiky, v Italii statni svatek, zacpy od Bologni, my volove jeste jeli na odbocku na pobrezi u Neapole, protoze tam jsou vesnice v krateru sopky, byl to sopecny vylet.. byla tam nejaka pout nebo co, hodiny v zacpe… pak kolem pulnoci konecne dojeli do Pompeji, ale ty me dost zklamaly, to okolo, samej kemp, je to jak poutova atrakce… da se prezit, ale proste Vaclavak.. slysel jsem, ze Herkulaneum je lepsi, takove komornejsi a mozna i zajimavejsi..

      Po ceste v horach maj uplne prerusenou dalnici v obou smerech, objizdka po kozich stezkach na cca 2 hod, ale je to scenicky zajimavy..

      Kalábrie u pobrezi je docela nuda, co jsem mel moznost videt, jedina vyjimka je Tropea a pak ty ostrovy… maj tam strasne dobrou cervenou cibuli, mistni specialita, ale nevim, jestli je v lete sezona, plus vsechny produkty z ni, vcetne marmelady..

      Zpatky jsme jeli nonstop protoze spechali a to tu cestu udelalo snesitelnou (bylo dost lidi na stridani, pravda), unava mnohem mensi nez po ceste tam..

      Rim bych nechal na letadlo, zajizdet tam autem pruda a nechavat kdekoli v Italii auto s vecma je loterie.. a jestli po ceste nekam, zamysli se nad Toskanskem, jen tak to tam projet, pripadne se stavit v Sienne, ale zajimavejsi je jen tak jet krajinou a stavit se v nejake vesnicke tratorii na obed nebo veceri..

      0 0
      • vasek80  

        Jak je to s poplatkama za dálnice až na jih?

        0 0
        • tromboonen  

          nepamatuju presne, tusim neco jako 43 ecek jedna cesta?? Cast byla zadarmo jak tam kopali, parkrat jsme sjeli a najeli coz je drazsi.. spocitej si to tady: (jo a delaj rozdil mezi osobakem a autama, ktera maj nad predni napravou vyssi kapotu nez 1m, nevim teda, jak to ty automaticky budky poznavaj… ale rozdil neni narozdil od Slovinska velky)

          https://www.google.com/search?…

          0 0
    • Paua  

      Tak za prvé v srpnu mají taliáni dovolené, srpen nebrat! Za druhé proč se ***** takovou dálku vlastním autem, Wizzairem do Neapole a tam půjčit auto , noční Neapol je supr ceny příjemné, přespat v Pompejích , ráno Vesuv / myslím že je to ale ztráta času/ odpoledne Pompeje naprostá bomba, místo Vesuvu navštívit Herkuláneum. potom na jih do města Tropea . Doporučuji termín začátek října v době bluesového festivalu vstupné zdarma hraje se se v ulicích města. Minimum lidí na plážích , moře teplé, pohoda.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.