Poraďte pěknou trasu na vyjížďku - Lipno či Šumava

26 nepřečtených
  • chodec

    Chtěl bych poprosit, zda by někdo neporadil nějakou hezkou trasu tak na ±6 h včetně oběda – pohodovou, ale zajímavou a nenudnou vyjížďku v oblasti severozápadní části Lipna, či Volar či Modrava/Kvilda. Potřeboval bych, aby trasa splňovala pokud možno následující parametry podle důležitosti:

    1. Start a cíl v jednom místě (budeme tam autama jen na jeden den);
    2. Žádné frekventované silnice nebo jen kratinké přejezdy – většina nejlépe na polních a lesních cestách či lesních asfaltkách;
    3. Pokud možno nějaké zajímavé exteriéry a vyhlídky (nesnáším jet celý den schovaný mezi stromy);
    4. Aby to nebyla placka, ale na druhou stranu žádné stoupací extrémy (budou s námi dámy co zas tak moc nejezdí);
    5. Tak cca 50–80 km s nějakým hezkým místem na oběd někde vprostřed či ve druhé půli (větší štreky s ohledem na složení pelotonu nezvládneme);

    Jako bonusovou otázku přidávám možnost vyjádřit se k ježdění ve vojenském prostoru Boletice (u Krumlova) – prý jsou tam teď některé části zpřístupněny veřejnosti. Stojí to tam za to? Pamatuji si to tam ještě z vojny a nějak se mi vybavují jen placaté asfaltky namalované podle pravítka v hustých lesích :-( – má někdo jinou zkušenost – někdo ze spolujezdců to navrhl a nevím zda mám oponovat.

    0 0
    • cíca  

      Zkus www.lipno-info.cz. Máš tam tuhle mapku.Jeli jsme po fialové z Nové Pece přes Plešné, Holzschlag,Schö­neben. Pak po červené na Otov a Vítkův kámen a zpátky po žluté do Nové Pece. Je to paráda, hlavně ta rakouská část.Na Svatý Tomáš a Víkův kámen trochu kopeček, ale zvládá to i moje polovička.Můžeš zkusit i ty druhé trasy, ale tahle je asi nejlepší.Na Vítkově kameni udělali ze starého strážného hradu krásnou rozhlednu. Vidíš celé Lipno a když vám vyjde počasí i Alpy.Boletice se mi nelíbí, samý asfalt a skoro nikam nemůžeš. Nevim jak teď, ale o prázdninách tam pouštěli akorát pátek, sobota a neděle.Jsem z Č.Krumlova tak kdyby něco pošli e-mail.

      0 0
    • cíca  

      Ta mapka je ve formátu GIF a nechce mi to odejít

      0 0
      • chodec  

        Díky za info

        někdo další neměl by nějaký jiný nápad, aby bylo z čeko vybírat?

        dík

        0 0
    • Veeteck  

      Docela pekny je to kolem Schearzenberskyh kanalu, takova lehce zvlnena na rovina, dase jet docela palba. Kdyz bys vyjizdel ze Stozce, da se dojet za den i na Vitkuv kamen.

      0 0
    • eM  

      Doporučil bych jako základnu Frymburk. Pěkné trasy kolem Kramolína a dál směrem do vnitrozemí nebo přívozem přes Lipno, podél kanálu na „Moldaublick“ – rozhledna v rakousku s pěkným výhledem na celé Lipno – a pak třeba rakouskem přes Vítkův kámen zpátky. Na straně Frymburku už není CHKO což má velké výhody. Osobně vyzkoušeno. Informace třeba na: www.lipno.info nebo vyhledat Lipno servis

      0 0
    • Jirikus  

      Bydlím v Horní Plané, tak ti tady dám taky jednu trasičku. Z Horní Plané převozem, směren na přechod Zadní Zvonková, buď po asfaltu nebo, jak je nakresleno, lesní cestou a pak kolem Sch. kanálu, od přechodu po asfaltu na Moldaublick, je tam rozhledna, platí se nějaké euro, ale možná teď po sezóně už bez peněz, potom zpátky a po vrstevnici pod sjezdovky Hochfichtu, je tam víc cest, tak čím víc vpravo, tím víc nahoře, potom přes přechod 1/10 na Říjiště a odtamtud na Plešné jezero, potom na Jelení Vrchy a do Nové Pece potom po cyklostezce do HP. Jíst se dá na Jeleních vrších – nějaký bufet, v Nové Peci hospody a v HP hospody. Délku nevím, to si spočítej, vrcholy Moldaublick kolem 1000mnm, asfalt a plešné 900–1000mnm asfalt. převýšení není velké, hladina lipna je cca 750 mnm.

      0 0
      • Milenius  

        Jezdim do HP kazdy rok a trasy mam podobne, letos jsem to vzal i do nove otevreneho voj. prostoru Boletice a tam je to taky dost dobry, dokonce se mi zdalo, ze je tam vic kopcu, nez na druhe strane Lipna, kde se casto jezdi kolem kanalu, coz je vlastne po rovine, na Moldaublick to taky neni nic hroznyho, docela dobry je Tristolicnik z nemecky strany, v Nemecku je jen nevyhoda v tom, ze tech cest je tam strasne moc a blbe se tam orientuje, ale jinak tam clovek skoro nikoho nepotka, kdyby nekdo chtel, tak muzu poslat i zaznam tras z GPS

        0 0
        • cíca  

          Boletice jsou samý asfalt. Dobré akorát pro žiletky. Jak psal chodec, jsou mezi nimi i ženy tak bych s těmi kopci moc nepřeháněl.

          0 0
    • cíca  

      Ještě malá rada.Kup mapku, vyber sám a nech se překvapit.Cyklos­tezek je tam dost a myslim si ,že vyloženě špatná neni ani jedna. Kdyby jste náhodou jeli na Plešné jezero nechte kola u boudy toho strážce,a vylezte k pomníku Adalberta Stiftera. Nádherný výhled.

      0 0
      • chodec  

        Tak díky všem za rady, ale nakonec to vypadá, že tuhle vyjížďku vynechám – dnes mě docela hodně odrovnala nějaká choroba – z ničeho nic 39 teplota a zimnice jak trám – tenhle víkend asi propásnu. A to mělo být tak hezky :-((((

        0 0
    • Hombre  

      Jestli muzu, tak bych tu napsal par zazitku z techto mist pro pripadne dalsi zajemce, ted o vikendu jsme tam byli s partou na kolech. Ubytovani v Bele (penzion Mauritz moc pekny a stylovy) pred Novou peci, v sobotu jsme vyrazili prave podel toho kanalu do Zadni Zvonkove, pak pres hranice dal Rakouskem a opet pres hranice na rozcesti U Korandy, zamer byl dojet na Vitkuv kamen a udelat okruh, kvuli casove tisni jsme tam nejeli a zkratili si to z cesty na Pasecnou do kopce po asfaltu na cervenou znacku, pak po ni kolem Soviho vrchu na rozcesti Kyselov. Zklamanim byla nefunkcnost privozu v Dolni Vltavici(byl totiz zamer objednat tem, kteri nechteli dale odvoz zpet do Bele z druhe strany Lipna), takze s nama holky musely az na rozcesti pred Predni Zvonkovou. Cas letel a z puvodniho zameru vratit se zpet po cyklostezce 1033 seslo, proto jsme jeli zpet podel kanalu stejnou cestou do Bele. Kolem kanalu prakticky i pres Rakousku je to sama rovina, zpatky uz to proto bylo celkem jednotvarne. V nedeli jsme pak jeli na Plesne jezero, z Bele opet na rozcesti Raskov, tentokrat vsak na druhou stranu podel kanalu na Jeleni vrchy, tam velmi poutave vypraveni starsiho pana o historii kanalu, dale po modre na Hucinu a pak po zelene do kopce az k jezeru. Nazpatek zase k Jelenim vrchum, pak ale sjezd po asfaltu 1027 do Nove Pece a Bele. Celkove tedy pohodove jizdy, zvlast kolem kanalu, ale jinak i nejaky ten kopec. Celkove velka spokojenost s mistem, doporucuju. Prikladam panorama na Plesnem jezere, snad tu bude dobre videt.

      0 0
      • cíca  

        Jo převoz v Dolní Vltavici to je problém. On pan převozník Šoka je bývalý policajt a stále má uniformu v palici. Stále si dělá co chce :-)). Převoz ve Frymbuku je v pohodě. Má daný jízdní řád a jede na druhou stranu i prázdný.To ve Vltavici ne tam nám řekl, že pokud mu jedna cesta nehodí alespoň 5kilo tak nejede. Když jsme se ptali co ty auta na druhé straně , tak jen mávl rukou, že prý můžou dojet do Frymburka. Tímto čest jeho práci.

        0 0
    • XmIRA  

      Byl jsem tam ted dva weekendy za sebou. Pekna cesta je z Vyssiho Brodu kolem vodopadu sv. Wolfganga nahoru na Kaplicky (supr vyhled z byvaly pohranicnicky hlasky. A pak dolu na hraz Lipna (treba doresit – cesta prez certovo kopyto je kruta) a zpatky po levym brehu Vltavy. A nebo z Predni Vytone na Sv. Tomase a Vitkuv Hradek. No a konec koncu jak pisou i jini – vylety kolem Jelenich vrchu pri kanale jsou taky prima, ale my tam jezdime spis v zime na bezkach.

      0 0
    • frank1  

      Start v Horní Plané, přívozem na Zvonkovou, potom kolem kanálu směr Jelení Vrchy. Tam je expozice ke Schwarzenberzkému kanálu. Je tam i občerstvení u parkoviště. Můžeš mrknout na na portály plavebního kanálu. Dále pak na Hučinu a výjezd na Plešné jezero. Na jezeře můžeš zamknout kola a vystoupit ke Stifterovu památníku ( žulová jehla nad jezerní stěnou), je tam dobrý výhled. Z jezera to můžeš vzít na Nové údolí, kde je přechod pro pěší a cyklisty do Bavorska. Zpátky kolem Vltavy přes Stožec. Tam je hotel U pstruha, kde se dá něco pojíst a je tam informační středisko NP Šumava s expozicí. Dále přes Černý kříž kolem Vltavy do Nové Pece, kde je nějaká ta hospůdka a nad vlakovým nádražím Rybárna. Dál po cyklostezce do Horní Plané. Dobré je i dojet přímo do Nové Pece, je tam parkoviště za pár korun na den a vyrazit z Nové Pece výše uvedenou trasu.

      0 0
    • bop  

      nechci k Lipnu zakládat nové vlákno, tak použiju tohle letité. Tušíte, zda-li se na kole může po modré přes Mědvědí horu dolu k hrázi?

      Díky.

      0 0
      • notobi  

        ¨to pokud koukám dobře na mapu neni ještě Národní park takže bych to osobně na kole klidně zkusil

        0 0
      • Soreno  

        Ano dá jel jsem to asi před 4 roky ale v těhle místech se nám ztratila značka, je to když vjedeš na asfalt a pak by měla značka vést do lesa nicméně pustili jsme to lesem dolů a našli jinou cestu – bylo tam tenkrát něco pokáceno tak třeba kvůli tomu. :-)

        http://mapy.cz/…

        0 0
      • Smazaný účet  

        Ahoj, nejel si nahodou tu modrou pres Medvedi horu a Certovo kopyto k hrazi Lipna?

        Zajimalo by me jak je to sjizde, jestli je to jetelne nebo spis noseni atd.

        Diky za info…

        0 0
        • Soreno  

          Některý úseky dobrý a některý nosíš. Osobně mám rád terén, ale tohle bych už znovu nejel.

          0 0
        • MARIN  

          Ja to asi pred 4 rokama jel ale obracene od hraze nahoru a nic jsem teda nosit nemusel

          0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.