Zlíňáci - silničáři - poraďte prosím trasy

11 nepřečtených
  • mpdu

    Kolegové, budu trávit 10 dní ve Zlíně a okolí za účelem jakéhosi soukromého tréninkového soustředění a nejsem místní, takže Zlínsko na kole neznám. Můžete někdo prosím poradit nějaké silniční trasy v okolí Zlína? Směr je jedno (budu vždy vyjíždět z Březnice u Zlína), délka tak 80–160 km. Úplnou extra vrchařinu nemusím, běžné kopce OK, ale potřebuji i něco s rovinkama na trénink placatých kilometrů v tempu, které potřebuji najíždět do cyklistické části štafety v Moraviamanu.

    Díky za všechny tipy!

    0 0
    • DADMTB  

      Ahoj, tak pro mne je to trošku úsměvný dotaz, protože Na kole ze Zlína je to prakticky vždy do kopců:-). No Březnice je také v údolí, a je zde jen jeden směr – Březnice – Bohuslavice – Šarovy – Březolupy – Bílovice – Jarošov – Uh. Hradiště …no apotom třeba směr otrokovice a tam je právě možnost zkusit si ten okruh …pokud se nezmění:-)

      http://www.moraviaman.cz/…s/plan-trate

      http://www.mapy.cz/zemepisna…

      0 0
      • DADMTB  

        Jinak tento směr má cesta i nový povrch cca 3roky. Je fakt, že já jsem ortodoxní MTB, ale je tady jedna skupinka

        http://www.facebook.com/…26912009486/?…

        nevím zda odkaz bude funkční – pokud ne tak cyklotréningy zlín na facebook -u.

        Jezdívají pravidelně.

        0 0
      • mpdu  

        Okolí Zlína je kopcovité. Vím. Ale nějaké rovinky se snad přecijen najdou…

        Okruh si určitě zajedu, nicméně ho velmi dobře znám. Předloni jsem si ho dal jednou tréninkově a 4× v závodě, takže přesně vím, kde to zatáčí, stoupá i klesá :-)

        0 0
        • DADMTB  

          Jasné, jen opravdu rovinky směr UH a potom směr „dolů“ na jih:-)na Kyjov a dál nebo „nahoru“ směr Kroměříž a dál…jinak západně – jsou Chřiby a východně Vizovické vrchy, Hostýnské a níž Bílé Karpaty.

          Jako pokud by jsi chtěl MTB nasbíráš tady převýšení jako v Alpách:-) a mám tady okruhů na etapák:-)

          Ten odkaz na cesťáky mužeš zkusit, vím, že může přijít kdokoliv…jen rovinky moc nečekej, dávají hodně právě kopce, no někdy 50/50.

          0 0
    • DADMTB  

      Na rovinky musíš opravdu z Březnice směr Uh. Hradiště a potom třeba směr Otrokovice a Kroměříž a dál…jen fouká tady vždy proti:-) jak už to bývá.

      0 0
    • Jakobo  

      Presto ze pises, ze kopce nemusis, nemel bys vynechat kopce Barak a Petruvku, to jsou kopce :-) Takze treba Luhacovice, Petruvka, Loucka, pres Barak sjet do Vizovic a pak zpet do Zlina a pres Ateliery na druhou stranu do udoli. Nebo jak uz tu padlo od UH jet po 55 smer Slovensko – Straznice, na Breclav atd to je rovina.

      0 0
      • Smazaný účet  

        Bože, proč mu doporučuješ zrovna 55 ? Z UH do Hodonína a Břeclavi se dá dostat x způsoby, ale ty napíšeš zrovna ten nejnebezpečnější…

        K věci: Z UH nejlépe vyjet podél Moravy do Kostelan, přes řeku do Kunovic a pak podél trati do Veselí. Tam teda kousek využiješ 55, ale ve Vnorovech odbočit do strážnice. Ze Strážnice jet na Bzenec přívoz a z tama lesem do Rohatce. Pak do Hodonína a z tama do Břeclavi přes Moravskou n.v., Týnec, Tvrdonice. Vyložená placka je území pod Lanžhotem mezi Moravou a Dyjí, taky doporučuji.

        Ještě z UH do Hodonína jde jet tak, že v Ostrohu odbočíš na Blatnici, dále Louka, Lipov, Kněždub, Radějov, Strážnice… toto jezdím velmi rád. Ale z opačné strany, jsem Hodoňák :-)

        0 0
    • rbcrx9  

      Zlín – Slušovice – Všemina – Papradná – Trnava – Kašava – Troják – Tesák – Holešov a zpět.

      0 0
    • Johnnyxjr  

      Třeba tady na něco narazíš?

      http://www.cykloserver.cz/tipy-na-vylety/…

      0 0
    • milmat  

      Kde hledat roviny ti napsali ostatní (Napajedla, Otrokovice, Hulín, Holešov, Kroměříž, Přerov). Já bych doporučil si trasu naklikat na Strava.com. Uvidíš tam i výškový profil a hlavně trasy, kde se jezdí nejčastěji (heatmap). Já tam ale spíše jezdím právě kopce se startem z Vizovic: Hostýnské vrchy, Bílé Karpaty. Tam se dá na 100 km nasbírat i 2 km převýšení :-)

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.