• Smazaný účet

    Skládám kolo a potřebuji poradit s výběrem pohonu. Rád vyjedu kopec po svých nahoru ale zároveň bych chtěl, aby bylo kolo schopné jet i na rovince nějak rozumně. ( kopce jako rychleby a tak podobně). Četl jsem zde několik desítek témat, ale nenašel jsem nic co by odpovídalo na moji otázku… Zadní rozteč stavby mám 135mm, náboj novatec D362SB s ALU ořechem. Původně jsem zvažoval kazetu XT 11–36 s jednoplackou 32 zubů ale myslím, že 32z-36z je pro šlapání takových kopců docela málo. Napínák na kole mám. Koukal jsem po kazetách od SunRace (kompletních) 11–40/42z a to mi připadá s použitím 32/34 převodníku ideální. Nevím, jak by se ale dal pohon sestavit. Chci maximálně střední ramínko u přehazovačky. Zamlouvalo se mi použití hazky XT shadow + s řazením zee / přehazovačka zee fr verze (36t max ale někde jsem viděl i použití se 42 a fungovalo) s řazením zee nebo hazka sram x9 type 2 s nějakým x7/9 řazením… Taky bych nerad sestavil komplet, co mi urve patku přehazovačky při propružení (bylo by to na reignovi 2013).

    Jaké jsou možné kombinace pohonu s kazetami sunrace – kompatibilita shimano/sram, jaká vodítka lze použít při 40/42,zda má stejnou šířku jako klasická kazeta a vleze se tam,jaká délka řetězu????

    Nemůže dojít při použití velkých pastorků ikdyž jsou částečně na unašeči k poškození ořechu?

    A jaká je výdrž jednotlivých dílů při tak velkém křížení řetězu (pastorky, řetěz, převodník, hazka…)?

    0 0
    • Chlebovnik  

      Jestli budeš všechny komponenty (hazku, kazetu, řazení) teprve kupovat a neplánuješ použít nic ze stávajících komponentů, tak kup rovnou nové XT 1×11. Nejlepší řešení. Howgh.

      0 0
    • HarryTP  

      on ještě dneska někdo používá řetěz?

      0 0
    • Singlespeed  

      Jak píše Chlebovník. Pokud chceš být věrný Shimanu, tak ber:

      http://www.koloshop.cz/…zovacka.html

      http://www.koloshop.cz/…kazeta-.html

      http://www.koloshop.cz/…a-prava.html

      Vše bude pasovat a fungovat jak má. K tomu klidně nějaký 10-speed řetěz ve slevě a je to.

      0 0
    • Smazaný účet  

      A vejdu to normálně na výše uvedený náboj? Je tam 5 volných malých pastorků, nebude to na alu ořech dost overkill??? Je to takový rozdíl oproti 10sp? Máte někdo s touhle sadou zkušenosti? A co kliky, ty nemusí být 10s taky ty nové xt m8000???

      0 0
      • Singlespeed  

        nemusíš za každou otázkou dělat tři otazníky, jako by se ti klepala ruka, stačí v pohodě jeden.

        Vše bude pasovat, kazeta je k hliníkovému ořechu poměrně vlídná. Kliky můžou být bez problémů i 9-speed. Rozdíl proti ubastlenému megarange 10-speed je zásadní, o nějaké jiné levnější variantě se dnes nemá cenu ani bavit. Pokud chceš za každou cenu 10-speed sunrace kazetu, tak klidně ano, jedenáctou polohu řazení budeš blokovat šroubkem dorazu na přehazovačce.

        0 0
    • Smazaný účet  

      A jak se řeší převodník a podobně? Pokud bych použil napínák shaman drake, nebude tomu vadit popřípadě není třeba použít set bez napínáku s nw převodníkem? Snad jsou ty věty s jedním otazníkem vkusnější :D

      0 0
      • Singlespeed  

        S napínákem zkušenosti nemám.

        Pro běžné ježdění postačí NW převodník, pro tvrdší jezdění zapneš třecí brzdu na přehazovačce. Hliníkové NW jednoplacky nemají extra dlouhou životnost, ale taky nejsou moc drahé. Originální ocelový jednopřevodník Shimano je jiná liga.

        0 0
    • Smazaný účet  

      Super, přesvědčili jste mě, přecijen to není tak hrozná pálka a člověk tyhle věci nekupuje každej rok… :) až bude namontováno, dám nějaké reference pro ostatní

      0 0
    • Smazaný účet  

      Ještě jeden dotaz, zde na fóru jsem narazil pouze na jedno téma, kde dotazovaného odkazovali jinam a hledám už druhý den a stále nic. Možná pod špatnými hesly, nevím.

      Jde mi o to, že jsou dostupné pouze kliky XT M8000 – dvoupřevodníkové. Z pohledu to vypadá, že narrow wide zuby nemají, ani v popisu není uvedeno jinak. Jinde jsem viděl kliky s jedním NW převodníkem a to XTR – o 3 tisíce dražší, varianta XT vyprodaná. Má někdo zkušenosti s těmito dvoupřevodníkovými klikami po shození malého převodníku bez použití napínáku a opačně? Plánuji pohon pouze 1*11 32/34 * 11–42. díky

      0 0
      • Ajeto  

        Ahoj, buď NW nebo napínák. Doporučuji NW. Někdo vozí oboje. Singlespeed Ti to napsal přesně tak, jak jsem si to včera vykoumal pro sebe. Jenom jsem si nebyl jistý, zda lze použít 10 sp řetěz a kliky. Tímto Singlespeedovi děkuji za cennou radu.

        0 0
      • Singlespeed  

        Shimano jednoplacky NW zuby nemají, mají jen zuby bez náběhů, ale jejich nepadací funkce je při zapnuté brzdě naprosto spolehlivá. Dvojplacky mají zuby s náběhy, na kterých řetěz bez použití vodítka, napínáku nebo přesmyku tak dobře nedrží. Pokud máš nějaké starší trojplackové kliky s výměnnými převodníky, stačí převodníky sundat a místo prostředního namontovat NW. Jinak budeš muset počkat, až zase bude jednoplacka XT dostupná, nebo si počkat, jestli se příští rok neobjeví ještě levnější SLX jednoplacka, nebo můžeš koupit jednopřevodníkové kliky jiné značky než Shimano.

        0 0
    • Smazaný účet  

      Super, děkuji za rady. Snad to bude i někomu kdo má v tomhle nejasno pomocí.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.