• cyborg

    Ahoj,

    za měsíc se opět po roce chystám na týden ve Švýcarsku. Loni jsem tam byl 2× na pevňáku s obutím Tioga Yellow Kirin ve předu a Extreme XC vzadu… Pláště to celkem ustáli… jen jendou jsem píchnul a jedou cvakl duši. Ale co se týče především bržděni a držení stopy na šotolinových sjezdech tam bych chtěl přidat.

    Letos mám nový kolo Giant Trance 09 s továrním obutím Kenda Nevegal 2.1.. važím 80kg. A chtěl bych to do Alp přezout.

    Většinou jezdíme stylem lanovkou do 2500m a víc a pak třeba 40–60km dolů… Po cestě se střídají prakticky všechny možné povrchy od ostrých kamenů, dlouhé louky, šotolině, sem tam mokré kořeny až po asfalt… do kopce se jede jen vyjímečně…

    Chtěl bych se zetpat zda by mi někdo moh poradit s volbou vhodného obutí.

    Jestli tady již někde něco podobného je, tak s omlouvám opravdu sem to zkoušel najít…

    0 0
    • fousek  

      Nevagaly 2,35, ja sem ve Svajcu jezdil na Fat Albertech 2,35 a taky dobry bych rek.

      0 0
    • Maynard  

      2.5" minion butyl ST, sjezdovou duši, řádně podhustit a uvidíš, co se bude robit;)…

      0 0
      • BorisFR  

        Dobrá rada nad zlato. :) Fakt je, že tomu by nic neprovedl, ale předpokládám, že váha by se asi nelíbila.

        0 0
        • Maynard  

          marné, jak nechceš(nemáš) bezdušáky tak to holt váží…

          0 0
    • str8czek  

      Muddy Mary – Freeride

      http://www.cycleshop.cz/…reeride.html

      0 0
    • ravag3r  

      Doporučuju Tioga Factory DH 2.3 v drátu. Váha strašlivá (1200g), ale drží to fakt na všem, nedá se to propíchnout ani procvaknout ani proříznout a cena je moc pěkná:) Vozim je jako druhý obutí do bikeparků a tak:)

      0 0
    • Manas  

      Jezdim FR na Rubena Charybdis v 2.3 a jde to v pohode. Pichnul sem jednou ale nebyla to chyba jezdce – urval se ventilek.

      Jinak Hutchinson Barracuda 2.5, velka spokojenost – UST verze.

      0 0
    • fousek  

      Me se zda ze tady vsichni resej gumy na Freeride, coz je ok, ale ja sem se po Svycarsku podobnym stylem pohyboval, par lanovek a pak 40–80km jizda a rek bych ze freeridovy plaste na tohle nejsou uplne idealni, i ty Nevegaly nejsou na takovyhle akce moc jezdivy. Ja bych se nebal treba noby nicu v DD a 2,4 sirce.

      0 0
      • gazman  

        Tež bych to tak viděl,většina co tu poradili si asi nepřečetli úvodní přízpěvek.

        0 0
      • cyborg  

        hmm a jezdil si převážně z kopce ? Je sice pravda že se nějakýmu tomu šlapání nevyhnu, minimálně každý ráno je to 3km slušnýho stoupání po asfaltu k lanovce ale jinak z 90% opravdu budu jezdit z kopce.. a to tak že sice 40–60km ale výchozí bod 2500m a víc a dojezd dolů do Churu což je 600m.n.m

        Takže ideálně bych kombo… docela prasárny pláště dopředu… Možná i nějaký ten 2,5 Minion nebo Big Betty nebo něco podobnýho a dozadu asi něco jezdivějšího… Třeba Fat Albert 2,35

        Vaše názory pánové prosím :)

        0 0
        • gazman  

          Dej dopředu muddy myry v gouley glue směsi má jen kilo a je to dobré jak cyp.Dozadu moc na kamení nedoporučuji,viz zde

          0 0
        • Gomez35  

          Já bych dal Muddy Mary Freeride 2,35 (850g). Držej super a jedou stejně jako Fat Albert ve 2,4(750g)

          http://www.bike24.net/1.php…

          0 0
          • gazman  

            Freeride 2.35 a gouley glue, to se nevylučuje

            0 0
            • Gomez35  

              Gooey Gluey bych dal jenom dopředu.

              0 0
              • cyborg  

                tak objednáno :) na koloshop.cz za 1700,– oba dva

                Muddy Marry 2,5 GG předek

                Muddy Mary 2,35 triple na zadek

                díky moc, napíšu Vám potom dojmy :)

                0 0
                • pitos  

                  Jelikož zrovna potřebuji plášť na předek a Miniony F 2.5" ST už nemá ani dodavatel na skladě tak asi ty Muddy Mary testnu také.Jsou alespoň trošku lehčí tak snad to bude odolné, podrží a nesjede se to tak rychle jak gazmanovi:)

                  0 0
        • fousek  

          My jsme jeli prejezd z jednoho konce Svycarska na druhej, ale jeden den byl ciste placani se po bajk parku. Samo jestli budes treba na jednom miste a celej den se vozit lanovkou tak tam dej klidne tezky plaste. Ja sem to odjel na uz docela olitanejch Fat Albertech a myslim ze sem nemel zadnej defekt.

          0 0
      • Tomínos  

        Tak to bych do výběru zahrnul a fat alberty, příjdou mi nepatrně míň jezdivý, ale líp držící.

        0 0
    • Stingray  

      tak jsem nazul dopředu Maxxis Ardent 2,4 a je to špica. Dobře drží na šutrech a v bahně, trochu horší než MK 2,4 jsou na mokrých kořenech. A jako největší překvapení je jak jedou po asfaltu. Docela jsem nechápal. Jediný mínus vidím pořád v hmotnosti. Kdyby je dělali v kevlaru tak je to bomba a MK a NN bych už nechtěl nikdy vidět.

      0 0
      • baboon  

        Tak to jsi mě docela potěšil, přesně po takových pláštích pokukuju..Aby držely a taky aby jely po asfaltu, protože ať chci nebo ne, pořád po tom asfaltu občas musim..:( A jakou máš směs? A jak je to prosímtě s reálnou šířkou, jsou širší, než MK 2,4 (jestli jsou tím myšleny mountain kingy :)?

        0 0
        • Mr.Duck  

          Mi příde že takovej univerzál se bude hledat těžko ;( Aby to opravdu drželo, bude lepší měkká směs, a ta se ti bude na asfalt lepit jak kdybys jel takovym tim rozteklym letnim asfaltem ) Aspoň tak mi to přijde, mám Michelin HOT S – to je kolem 1kg, měkká směs, drží luxusně skoro na všem(ačkoliv nemám moc srovnání s jinejma „heavy duty“ pláštěma), ale na asfaltu to je jak jet a držet u toho brzdu – prostě se lepí, ale jakmile sjedeš z asfaltu, ať na hlínu, šotolinu, cokoliv, tak to letí ) Jediný kde mi přijde že to drží trochu míň je naprost vyprahlá hlína, takový ty bikrosky dirty a tak když je tejden jasno, 25°C a ani kapka nespadne )

          0 0
        • Stingray  

          mám směs 35 – 65 a šířka bajvoko je o chlup širší než Mkčko(MKing) :-) P.S. mám ho jen na předku

          0 0
    • HKou  

      Na zimu používám skládací Nevegaly 2.35 Stick-E. Je to celkem lehká guma (750g), lepivá, i mokré kořeny celkem ok. Hlavně ji mám ale vyzkoušenou na sněhu. Přesuny do kopce po asfaltu je nutno ale chápat jako trénink :) Jinak na zmíněné určení bych se ale nebál těch 2.5.

      0 0
    • mr.antik  

      Nevim, jaký pekla chceš dávat na XC kole s 10cm, měl bych o něj docela strach. Jak úzký máš ráfky? Aby se ty 2.5ky nevyvalily z boků :-))

      Za mě Fat Albert/Mountain King, maximálně Big Betty…

      0 0
      • cyborg  

        Ma to ve predu 120 a vzadu 127 a treba se tomu nekdo divi ale me ty zdvihy docela stacej a dovolim si na tom hodne. Ostante to sem si dovolil i na pevnaku. Jasne na cestu plnou velkych kamenu, 5m dropy a cistokrevny DH to neni a ani nema byt. Ale na udrzovany traily co jsou ve svajcu je to podle me naprostej ideal. Mam malej ram, vazi to malo pres 13kilo a mrstny a skakavy to je jak muj starej GT ruckus. takze limity hledam spis u sebe nez na kole.

        0 0
        • fousek  

          Akorat ze Ruckus je tezky HTcko, ktery by melo prezit temer vsechno a Trance X je relativne lehkej full, schvalne kolik vazil ten Ruckus?

          Svajc a upraveny traily: No reknu ti to takhle, na nekterech trailech se mi tech 20/10mm navic oproti Nomadovy sakra hodilo.

          0 0
          • cyborg  

            ruckus byl tezsi :) Ale Trancik to zvladne… jen mu dam poradny plaste at ma grip a brzdi to a o zbytek se postaram ja :) Jasny ze na nektery mista bych jel radsi na svym starym hot-chili s monsterem.. proste neco sejdu radsi pesky… z tech hor mam respekt a nemam chut pokouset jestli mi vrtulnik uhradi pojistovna :)

            0 0
      • Mr.Duck  

        Já mám taky XC kolo se 100/0mm a troufám si řikat tomu co jezdim frírajd ;(

        0 0
    • pajasimi  

      během brigádky v bikeparku na Lipně mám možnost jezdit na bikách, který půjčujem a musim říct že spešlácký pláště, který sou na většině biků obutý jsou naprostá pecka. Měl jsem teda možnost jet je jen na místním suchým vyprahlým povrchu, často píseček a malý kamínky, semtam hlína, a drží skvěle. Konkrétně je to na předku model Clutch 2,3 a vzadu Chunder 2,3..jen asi nebude úplně sranda je sehnat..hned jak zaprší tak je zkusim vzít aspoň někam do lesa a najít nějaký blátivý pasáže aby se dalo říct jak sedí na v mokru

      0 0
      • Pedro404  

        To je dost možná nejlepší brigáda na světě.

        0 0
        • pajasimi  

          to souhlasim, a navíc jsem jí nemusel ani shánět, našla si ona mě:) no je to pecka, čtvrtina prázdnin pomalu za mnou ani nevim jak:)

          0 0
    • Vegan  

      My se chystame do Morzine ( francouzke alpy kousek od svycarska) a Standartne jezdime Nevegaly 2.35 kevlar DTC 120Tpi v vzadu 60TPI v predu. Ted jsem jeste dokoupil do foroty 2011 verzi Nevegal 2.35 kevlar DTC 120TPI s SideWallShild. A vypadaji celkem dost bytelne jen tak vaha 735g je uz dost. Je fakt ze to nejsou uplne super plaste ale zase jsou to funkcni univerzaly jez podrzi i v naklonu coz se trebas o Noby-nic rici neda

      0 0
      • Vegan  

        Sry za kvalitu fotek… foceno mobilem.

        0 0
      • fousek  

        Morzine zavidim, ono i ty plaste

        0 0
      • pajasimi  

        počkej 735g ti na fr plášť přijde moc? já se radoval za každý fr pláště který se zdáli že k něčemu jsou a mají třeba 850:D o ty nový kendy se teda začínám dost zajímat.)

        0 0
      • pajasimi  

        ještě dotaz, to je ten nevegal co je tady http://www.kendatiresusa.com/…ountain.html druhej odspoda? to je teda 2,35? páč tam je u rozměru napsáno jen 650B a tomu nějak nerozumim.)

        0 0
        • Vegan  

          Ne novy verze tam jeste nejsou to co maji v tabulkach je modelova rada 2010. Tyto maji uz i jine part # ( jiny typ znaceni ) konec koncu vse dulezite je na tech fotkach na tech vysackach.

          0 0
          • Vegan  

            Hmmm zapomel jsem ten novy part # 212384 u konkretne tohoto typu tedy Kenda Nevegal DTC SWS 26×2.35 Folding TPI 120

            0 0
            • pajasimi  

              a smím se zeptat kde se 2011 dají už nyní sehnat?

              0 0
              • Vegan  

                Jasne „zde“=http://­www.chainreac­tioncycles.com/Mo­dels.aspx?Mode­lID=51695 jen to ma vadu na krase, ze se po prvnich kusech zaprasilo a to doslova a do pismene behem dne co je tam pridaly byli vsecky kusy 2.35 pryc :)

                0 0
                • pajasimi  

                  tak snad brzo doplní, chystám se tam dělat nákup tak snad to trefí:D chtěl bych je zkusit

                  0 0
              • Vegan  

                Jasne ZDE jen to ma vadu na krase, ze se po prvnich kusech zaprasilo a to doslova a do pismene behem dne co je tam pridaly byli vsecky kusy 2.35 pryc :)

                0 0
      • Elwing  

        byla jsem tam minulý týden s WTB Prowler MX ve 2.3 a byly v pohodě. pokud tam chceš jezdit lesní pekla na blátě, tak to chce asi větší balon…

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.