• Nodar

    letošní léto chci cestovat do práce pohodlněji a protože z ohlasů ve zdejším fóru jsem vyrozuměl, že z odpruž. sedlovek připadají v úvahu pouze Suntour NCX nebo Thudbuster, vypadalo to především kvůli ceně na toho Suntoura (navíc jsem si ho vyzkoušel na bráchovém kole). Jenže při surfování jsem narazil na Point Paraflex, který vypadá (na obrázku) moc dobře a cenu bych také snesl – takže pls není tu nějaký (ne)spokojený uživatel této sedlovky ? Budu vděčný za každou zkušenost :-)

    eshop.bikezone­.cz/index.php?swit­ch=detail&id=2610&k­at=971&trideni=ID_KAT&po­cet=10

    P.S. pls žádné flameware z táborů hardtailů a fullů, fulla mám a je lepší, ale do práce po asfaltu s ním jezdit nechci

    0 0
    • šlapatko  

      Na asfalt odpruženou sedlovku?

      0 0
    • mosquito  

      ja teda nevim jak je to spolehlivosti tehle veci, mel bych obavy z vaklu, ale me se hodne osvedcilo na mestsky cestovani stary sirsi sedlo s tema perama vzadu, ted je budou mit podle fotek mozna i v lidlu … tam se zadnyho kyvani bat nemusis, predek je pevnej – pruzi jen zadni cast

      0 0
    • jihra  

      Paralerogramovou odpruženou sedlovku Suntour mám na treku i horáku. Maximální spokojenost. Thudbustera neznám, ale systém je stejný, takže i funkčnost bude obdobná. U tohoto typu sedlovky je ale třeba myslet na jednu věc – paralerogram je dost vysoký (hlavně u toho Thudbusteru), takže bacha, ať ji pak nemáte vysoko. Jestli má teď někdo sedlovku vysunutou z rámu jen tak 3–4 cm, tak ten Suntour apod. mu tam nevejde. Druhá věc – Suntour dělá 2 verze té sedlovky. Jedna je celoduralová, druhá má ramena paralerogramu z ocelového plechu. Tu levnější verzi s rameny paralerogramu z ocelového plechu NEBRAT!!!, za chvíli má vakl. Ta dražčí verze s duralovými litými rameny paralerogramu vydrží podstatně víc.

      0 0
      • Volf  

        Tak tak. Prostě to funguje a když někdo říká, že by nesnesl aby se mu hejbalo sedlo tak proč snese, že se mu hejbe vidlice a mění mu geometreii kola. Je to totiž úplně stejný a nevšímáš si toho, protože to NEVADÍ:

        0 0
        • jonti  

          Medzi tym je dost velky rozdiel, ak sa ti skrati vzdialenost sedlo-stred, tak to vadi pri slapani o dost viac, ako ked sa cela sustava sklopi o par stupnov.

          0 0
          • Volf  

            Hele já na ni najezdil asi tak 3 000 km, tak mně prosím tě neříkej co si myslíš, že ta sedlovka dělá. To je tady totiž velkej problém celýho fóra. Nedočtu se tady často to jaký má kdo zkušenosti, ale co si myslí. Ono to zkracování vzdálenosti o kterým mluvíš, je tak rychlý, že ho nejsi schopnej vnímat víš.

            0 0
            • MlokCZ  

              Navíc ta změna vzdálenosti u paralelogramové nebude tak velká jako kdyby byla teleskopická a ještě při tom zdvihu… Takže i kdyby náhodou to někomu vadilo (a jak píšeš, tak to nevadí) a měl místo toho pevnou sedlovku, tak stejně nebude moct v tu chvíli šlapat, protože dostane ránu.

              Jinak bych se chtěl zeptat, zda jsi nezkoušel nějakou podsedlovou brašnu současně s tou sedlovkou. Mám tu Suntourku připravenou pro namontování na ženy kolo a nevím, jestli začne vozit camel nebo ne (zkoušet to teď bude). Úchyt na sedlovou trubku je až výrazně níže pod tou pružící částí (je to fakt megapodsedlovka, nechápu, že ji nevadí při šlapání, ale mít ji tam chce), takže přidělat tam půjde bez problémuů. Ale je otázka jak se to bude chovat při pružení, když úchyt na sedle a na sedlovce se navzájem budou pohybovat. Myslím, že by to možná vadit nemuselo, ale jestli to nemáš náhodou vyzkoušené?

              0 0
              • Volf  

                Má tam danou jakousi o Authora a drží jen za ližiny. Ten přední suchej zip jsem odpáral, protože se lepil na kraťasy. A za ty ližiny to slušně drží.

                0 0
                • MlokCZ  

                  To bohužel u téhle větší nejde, jen za sedlo drží blbě, je to prostěv velká obluda.

                  0 0
            • Jituschka  

              Ano Ano, nezbývá než souhlasit s tím pohybem nahoru/dolu – je to jenom na chvilku, že si toho člověk ani nevšimne. Taky mám tu suntour a jsem s ní moc spokojená. Mám jí nastavenou na poměrně velkou tuhost, takže se nehoupe, jen když projedu díru atp., ale tak by to asi mělo být, že:) Zatím najeto asi 600km a žádné změny nepozoruju. Musí se mazat, jinak vrže a skřípe a úpí, ale jinak s ní nedělám nic.J.

              0 0
              • silnicar  

                jj musí se mazat…jinak za chvíli začne vydávat super zvuky:( Nastavení tuhosti je individuální…chce to vyzkoušet

                0 0
          • Genarito  

            a kvůli tomu nejdeš ani ze sedla a furt jenom sedíš viď? :o)

            0 0
    • Thomasek  

      vozil jsem jednu chvíli obyč. odpruženou, ale změna délky sedlovky (při pružení) mi způsobovala problémy (bolesti v kolenou). bude to ale individuální.

      0 0
      • silnicar  

        jj tomu bych věřil…navíc je problém že mají tyto sedlovky širší čepy(než obyčejná sedlovka) a jsou hodně pod sedlo…začne to trhat kraťasy:( …záleží na šíři sedla a na posedu

        0 0
    • quiq  

      konstrukcne vypada stejne jako ta od CaneCreek, se kterou jsem maximalne spokojen.

      Nejdriv jsem z ni mel obavy, ale po par vyjizdkach jsem si na drobne pohyby sedla zvykl a hlavne mam pocit ze to dost setri pater …driv jsem po dlouhe vyjizdce v terenu citil ztuhlost az bolest patere , od doby co pouzivam tu sedlovku je vse OK..

      0 0
    •  

      Zdravíme Ječňáka!

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.