• krosmen

    Zdravím, podařilo se mi o šutr rozříznout bok nového pláště. Díra je velikosti asi 0,5cm. Lze plášt'plnohodnotně opravit, třeba pomocí záplaty na bezdušové pláště?

    http://www.kupkolo.cz/…eless_z1674/

    Předem dík za rady.

    0 0
    • tom xtr  

      Tyhle záplaty na bezdušáky používám a je to OK, ale jen na menší díry a v běhounu. 0,5 cm z boku nevím – já bych ho spíš vyhodil, ale můžeš zkusit a sám uvidíš. Ale na závody bych to určitě nebral.

      0 0
    • brundibar  

      Podlep to a uvidíš.. co víc ti k tomu asi řeknem… buď a nebo

      0 0
    • bradek  

      Říznul jsem z boku skrz novej Raceking, podlepil jsem ho nějakou podobnou silnou oválnou záplatou, kterou jsem vomatlal vteřinovým lepidlem, vozím ho vzadu a drží to už rok a půl, ale já tedy vozím duše, nevím jak ty.

      0 0
    • saddik  

      S duší bez problémů, bez duší bych řek, že taky ok.

      Díru bych zašil – (jednotlivými stehy podle návodu zde )

      Zespoda podlepit záplatou na bezduš.

      Zvenčí přelepit obyč flastrem kvůli bordelu a ochraně stehů.

      0 0
    • pee.tr  

      Nejjistější to bude asi jak píše saddik. Ale já řízl z boku kdysi skoro novou Cobru a najezdil na ni pak tisíce bez potíží. Často na závodech. Je to především o náhodě, jestli to člověk chyně šutrem znovu v tomtéž místě. Podlepeno obyč flekem na duše a ještě vylité zvenčí lepidlem na duše (to jen tak aby tam nešel bordel). Určitě to bylo o dost víc než 0,5cm. Pokud to člověk foukal přiměřeně (pod 2 atm), tak se to nevyšklebilo a jízda bez problémů. Z tohoto důvodu jsem to vozil na předku, ač se to z hlediska bezpečnosti může jevit právě jako špatná varianta. Zalepil bych ten tvůj jak nejsnáz můžeš, nafoukal a udivíš, co to bude dělat. Taky záleží, co jezdíš za terén.

      0 0
    • couffy  

      Měl jsem ten samý problém, vyřešily to dva velké fleky na duše, jeden zevnitř a druhý zvenčí, vozil sem to potom na zadku a bez problémů.

      0 0
    • krosmen  

      Dík všem za radu. Tak jsem zevnitř fláknul flastr na bezdušáky a zvenku na duši, tak uvidím, co to udělá. Mám to na kros. kole, pláště s duší, závody, ani terén nejezdím (snad jen sám se sebou) ,takže žádná divočina. Když jsem měl zmiňovaný defekt, zalepil jsem jen duši a plášt' zevnitř podlepil obyč flastrem na duši a foukl na nižší tlak. Trochu to vylezlo ven, ale najel jsem s tím ještě asi 80km bez změny stavu. Plášt' je Schwalbe Marathon Racer, takže boky z papíru…

      0 0
    • Tydlii  

      Zdravím, propíchnul jsem patku na plášti Fast Trak. Zatímco současně říznutý běhoun se po chvíli zalepilo mlékem, tak patka ne. Nechal jsem tedy v garáži ležet kolo tak aby dané místo bylo utopené. Za pár hodin se to zalepilo a drželo to tlak, ale jak jsem vyjel po chvíli to zas uteklo.

      Da se nějak řešit oprava?

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.