Ohlasy - ŠKODA BIKE maraton Ostrava, 24. 4. 2010 :-)

49 nepřečtených
  • hanysss.83

    Tak co rikate na dnesni zavod v Ostrave, jak se Vám jelo a jaká byla trat?! Za mne SUPER, pocasi na jednicku, trat taky luxus, znaceni pekne a prehledne… :-)))

    A CO VY???

    0 0
    • witmar  

      počasí skvělé trať také ale urval jsem řetěz a tak trochu zklamání ale akce skvělá…přiští rok znova…

      0 0
    • metr-x  

      Jelo se mi super a trať byla taky perfektní,jen ta tlačenice na začátku nebyla fajn,jinak perfektní ;-)

      0 0
    • jirka-team  

      Za mě paráda. Trať super, značení o.k., počasí taky pohoda. Jen potom ta cílová rovinka… měli to udělat spíše nějak jednosměrně. Spousta lidí se pak vyjížděla čelně k dalším dojíždějícím a motalo se tam celkově hodně lidí. Ne že by to bylo až nebezpečné, ale nějak se mi to moc nelíbilo, když jsem se na to díval.

      Ale jinak fakt povedený závod a nádherná trať.

      0 0
    • felda  

      počasí luxus, trat suchá perfektní a značeni taky paráda. Jen na vrcholu sjezdovky byla pěkná tlačenice, takže zdržení. BTW: ty lytka a stehna od Mlynáře byly neskutečné :-D

      0 0
    • dua  

      Luxury, jenom ten start byl masakr,ale dalo se to zvládnout. Celkem mi to dobře vyšlo na Skalce, že jsem se netlačil, perfektní brody, značení taky. zítra jedem zas :o)

      0 0
    • nox159  

      trat pekna pocasi taky ale celkove jsem byl nasrany/zklamany :D (subektivni pohled ) postavil jsem se tak cca na 100 pozici ale pak se tam pred statrem prede me nejak nacpalo dalsich cca 400 lidi a najednou jsem stalo skoro v pulce startovniho pole :D (čekal jsem že to rychle sjedu ale nebylo kudy, takze cely zavod jsem jen předjíždel,( lidi se desne pletli ) vsechny sjezdy jel skoro krokem nevim proc tam ti lidi brzdili :(

      nakonec jsem skoncil celkove na kratke cca 50ty a v kategoriji cca 25 ( cekam na vysledky ) – takze s umistenim jsem silne nespokojeny jinak trasa byla pekna jen by mohla byt na muj vkus vic technicka a mohlo startovat min lidi nebo to rozdelit aspon do dvou vln ( nebo treba jen oddelit 60ku od 30ky ) :)

      0 0
      • metr-x  

        Jo ten start byl hrozný,startoval jsem docela zezadu a nebylo kudy tu masu lidí objet,pak zácpa na skalce a bylo po závodě :-))

        0 0
      • jirka-team  

        Ono ty krátké trasy jsou vždycky méně náročné, protože musí být sjízdné i pro ty, kteří si s technikou jízdy moc ruce nepodali :o)

        Ta delší byla dle mě technicky na velmi dobré úrovni. A i na předjíždění by jsi měl o 30km více :o)

        0 0
        • nox159  

          prave ze to mi vadi, ze poradatele neudelaji rychlou kratkou technickou trat to by mi vyhovovalo :)

          jinak kdybych se postavil do prvni – třeti lajny tak bych to nejak udrzel ale jet krokem sjezd po zpevnenem povrchu to je opruz – nidky sem nemel ze startovni pozici zadny problem az tedka tak aspon pro příště vím co a jak :)

          0 0
          • jirka-team  

            To chápu. To řazení na startu je problém. A některé první traily jsou vážně úděsné, když před tebou někdo jede po krásném povrchu s jednou nohou z pedálu 10km/h :o)

            Když chceš rychlou kratší trať, technickou a s méně lidma tak vyzkoušej nějaké XC. Jesenický šnek, nebo Valašský pohár.

            0 0
      • daymaker  

        Já musím souhlasit s Jirkou-Teamem, nevím jak krátká, ale dlouhá začala být zabavná právě až po rozdělení. Místa bylo najednou hafo a přišel konečně terén. Jinak souhlas, ty dvě tratě by měly být odděleny. Není nic horšího, než když musíš předjíždět 8 leté sviště s 5 člennou rodinou jako doprovodem. :-( Na sjezdovce se ztratilo hodně (mistr s traktorem z toho měl celkem prdel), ale jinak spokojenost. Hlavně dojet ve zdraví a s dobrou náladou.

        0 0
    • onik  

      špatny start a prvních 10 km..pak už to nějak jelo a ztratil sem na tebe 10 minut a to je těch 10 co sem stal na skalce..sis zachranil život to bych ti nedaroval totiž :D

      0 0
      • hanysss.83  

        :-))) Jak jsem Ti rikal, dole na Skalce jsem si to ustlal a pak to skoro vyjel, a nasral se mezi ostatni… Sice me tam vy*icovali, ale co uz, zavody jsou i o takové jisté mírné dravosti :-) Precejenom pristi rok budu chtit mit na jeden z prvnich zavodu vic najete, nez jsem mel ted…

        0 0
    • Tušnak  

      Dneska to byla paráda!!! Jelo se mi extra dobře, snad jako nikdy, ale na 38 KM jsem dostal defetk, pak zase hned znova a už se to vezlo… :( Tak snad příští rok to na tu bednu vyjde:D

      Jinak závod je to parádní, a jsem rád, že tady v Ostravě tuhle akcičku máme!

      0 0
    • Šampus  

      Super závod, pěkná trať. Jel jsem dlouhou a start byl náročný. Pro příště bych rozdělil krátkou a dlouhou na startu. Rozhodně by se neměly tyto kategorie míchat. Je to tak u všech cyklistických i jiných závodu. Dělá to problém se orientovat který(á) jseš a navíc spolu soupeří lidé, kteří spolu nejedou v kategorii (trať). Zázemí jedno z nejlepších v cyklistických soutěžích, jen opravdu společným startem, v závěru vznikaly kolize nebo nebezpečné situace, kdy dlouhá dojížděla účastníky krátké, sportovní jezdce, ženy, děti.

      Děkuji pořadatelům za pěkný sobotní den v sedle a sportovní zážitek.

      Šampus.

      0 0
    • Marskatin  

      chtěl jsem moc jet, když je to na domácí půdě. Místo zoho jsem teď přišel z práce:(

      0 0
    • HROOLI  

      Byl to můj první závod, takže jsem se na startu nikam moc necpal a startoval hodně zezadu. Což ale byla chyba,protože hned po startu jsem se cpal dopředu , a pak jak se vjelo na tu hlavní cestu jsem jel pravým pruhem a snažil se vytáhnout,ale nechápu proč tam stál ten trolejbus. Hodně to zbrzdilo.. V těch prvních kopcích bylo hodně lidí, co to brzdili, nakonec jsem se ještě s některýma vytáhl,ale pořád to tam někdo brzdil..Sjezdovku jsem vytlačil ,ale nahoře byl hrozný špunt,navíc tam hned někdo spadl .. Tam jsem hodně nabral :( Pak sem ještě pár lidí dojel/předjel a ke konci dotáhl tříčlenou skupinku se kterou jsem se vytáhl do finálních kopců,kde mi ale spadl řetaz za kazetu,takže mi ujeli.Pak už mi chyběli síli,abych je stáhl..Takže můj první závod, 111 z 274,čas 1:56 min, pád žádný ( ikdyý moc nechybělo- hned na začátku v nějakém kořenitém sjezdu ,kde sme to všichni jeli na max těsně předemnou spadla nějaká ženská..tak tak stihl dát kolo na bok :D .

      0 0
    • XC-biker1  

      Jsem naštvaný. Trat sice pěkná, jelo se mi ale dost nanic a ještě ke všemu ted zjistim že pomotali výsledky :( Přijel jsem do cile v době, kdy měli nějaké problémy s proudem, a nějakym zpusobem jsem až někde kolem stovky, s tím že jsem to jel 4h. :( Přitom v cíli jsem byl cca 10min před kámošem co byl 35.

      Snad to nějak opraví

      0 0
      • HROOLI  

        A to si jel krátkou, nebo dlouhou??

        0 0
      • Karkulka  

        navíc -minulej rok´s to dojel celkově 7. a 4. v kategorii, což je taky dost zásadní informace..

        0 0
        • bikerxc  

          Nechci Vojtu shazovat, jezdi mu to dobre, ale podle me nema vliv na to, ktery se umistil loni, jak dojel letos,..

          0 0
          • XC-biker1  

            No v tom že jsem asi o 50 pozic vzadu oproti tomu jak jsem dojel to vliv nemá. A to že jsem byl minulý rok 4tý a letos kolem 30, to mi je jasné, vždyt mam taky naježděné 5× méně.

            0 0
          • Karkulka  

            A já zas nechci shazovat tebe, Honzíku, ale tvoje srovnávání se s XC-bikerem, kterým ses dříve netajil, je taky docela bezpředmětné, když bysme vzali v úvahu tvoje pravidelné trénování, najíždění objemů a Vojtovy občasné vyjížďky bez pravidel :-D

            0 0
    • Davos000  

      Závod byl perfektní trať celkem suchá, ale škoda že se mi ve sjezdu 3KM před cílem rozpojil řetěz a spojka se vytratila. Jinak to mohl být slušný výsledek

      0 0
      • Rychlej turista  

        Chybami se člověk učí. Jsi mladý, nauč se nýtovat a máš po problému se spojkami. Je naprosto zbytečné na závod s sebou vozit potenciální problém. Spojka je dobrá leda tak na dojetí nebo na výlet s rodinkou, ale určitě ne na závodní nasazení, kde sebou řetěz ve sjezdech pořádně mele.

        0 0
        • XC-biker1  

          Jezdím rychlospojku už řadu let, a ještě se mi nestalo že by se samovolně rozpojila. A to dostávala zabrat každý týden na závodech.

          0 0
          • Rychlej turista  

            Dělej, jak myslíš, ale teď tě to bude potkávat častěji.

            0 0
            • XC-biker1  

              Takže jako 4 roky nic, a ted to najednou příjde jo ? :D

              0 0
              • Rychlej turista  

                Přesně tak. Je ti 19 let a tak se dá snadno předpokládat, že pořád ještě zrychluješ a že letos už jezdíš rychleji, než je bezpečná hranice pro fungování rychlospojky. Proto většina lidí s rychlospojkou nemá vůbec žádné problémy a na základě svých zkušeností z pomalé jízdy to předpokládají i u ostatních,co jezdí rychle. Zajímalo by mě, jestli rychlospojku používají specialisté na DH.

                0 0
                • deko  

                  A to je tak tezke si vzit nahradni spojku sebou? Jo aha je: je tezka a strasne velka.

                  0 0
                  • hanysss.83  

                    kucííííí, o rychlospojce je jiné vlákno, tady se bavíme o včerejším závodě… :-)

                    0 0
                  • nox159  

                    :D podle me si nepochopil problematiku… spojka neni těžka ani manipulace s ni neni obtížna, ale vracej se pro řetěz 500m a nasazuj tam novou spojku ( stoji to cas o ktery v zavodech jde ;-)

                    zatim mi spojka nikdy nevypadla, az se tak stane (2×) tak ji uz na řetěz nikdy nedam :)

                    0 0
                  • Rychlej turista  

                    Jak píšu, nemám důvod s sebou vozit potenciální a navíc úplně zbytečný problém. Ale XC-bikera to evidentně zaskočilo a nejsem přesvědčen o tom, že ho na závodě uspokojí dobrý pocit z rychlospojky v kapse a řetězu o pár desítek metrů na sjezdu výše :-)

                    0 0
                    • Davos000  

                      ale toto se mi stalo poprvé a tu spojku používám asi 2 roky, no ale byla to moje chyba měl jsem si vzít to tašky pod sedlo, ale jak tady někdo napsal, CHYBAMA SE ČLOVĚK UČÍ, tak příště si ji přiberu

                      0 0
                      • Rychlej turista  

                        A hlavně zbytečně.

                        Koukám, že jsem si XC-bikera spletl s tebou, tak se vám oběma dodatečně omlouvám :-)

                        0 0
    • Hanzz  

      Zavod pekny i trat, myslim ze nebylo co vytknout jen me nastvalo, ze hned po startu jsem mel temer po zavode velka tlacenice,nes­kutecne dlouhe cekani na skalce a uz jsem vubec nechapal lidi co byli nacpani ve predu a defakto skoro neumeli jezdit na kole v uvozovkach. Trosku soudnosti by neuskodilo. Priste bych rozdelil start na dve vlny zvlast 60 a 30 km myslim ze by to pomohlo hodne. Jinak SUPER.

      0 0
      • onik  

        tak pod tohle bych se podepsal opravdu velkym pismem,10 letí kluci v kokoskach v prvnich lajnach nahecovaní a na skalce pak blokovali a na singlu na mexiko taky a prostě neuhne,hold moje chyba že sem se postavil uplně do zadu a doufal že se to rozjede jako loni(nebyl žadny problem díky smyčce navíc za koupalištem)

        0 0
        • Davos000  

          ano na skalce do byl hnus a pak jak se z ní odbočilo do toho lesa to bylo šilene vůbec se nedalo jet bo to někdo z předku pěkně brzdil :-(

          0 0
    • hanysss.83  

      A NĚJAKÉ ODKAZY NA FOTA??? Přidávejte zdroje :-)

      0 0
    • Pavel  

      Trasa (dlouhá) super, počasí přímo neskutečně úžasné, značení výborné; brody a blatíčko k bajku jednoznačně patří:-)

      Akorát start bych pro příště rozdělil na dlouhou a krátkou.

      0 0
      • hanysss.83  

        Rozdeleni je jasna vec, ale nechci se ted dotknout „prvozavodniku“, kteri maji vyherni ambice, ale zkuste davat bacha nejen na sebe, ale i na ty, kteri jedou vedle vas… Nepovazuji se za nejakeho superzavodnika, to vazne ne, ale nejaky zavod jsem uz odjel a na par prvnich jsem se zezadu snazil odkoukat deni v cele starovniho pole… Ď :-)

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.