• Jaroslávek

    Zdravím, ví někdo jaký je rozdíl mezi odpruženou sedlovkou Cane creek thudbuster LT a ST ?

    0 0
    • Vilém  

      Nepatral jsem po tom, ale napada me Long Travel, Short Travel.

      0 0
    • DanMaxbike  

      LT má zdvih 76 mm

      ST má zdvih 33 mm

      Jinak funkčně na tom jsou obě podobně. Já osobně jsem asi rok vozil LT a nakonec šla z kola pryč, protože mi při sportovní jízdě vadilo to neustálé pohupování, ale v terénu fungovala dobře.

      0 0
    • Paja  

      To ses mohl zeptat rovnou me :)

      0 0
    • Petrkupb  

      Hezký den oživuji téma, rozhoduji se mezi sedlovkou od Suntouru a Cane Creek. Vážím 65 kg a suntout má v základu střední pružinu která je od 65 kg a k dokoupení měkkou a ta je zase do 65 kg. Tak se bojím že bude buď moc tvrdá nebo naopak moc měkká. Tak když koupím suntour s oběma budu někde na 2500 kč. Cane creek má elastomery na všechny váhy. Vyplatí se ji koupit i když je o 2000 dražší. Děkuji za zkušenosti s oběma. Taky jestli je vhodnější Cane creek s delším nebo kratším zdvihem. Jezdím ebike po asfaltu šotolině a lehký terén.

      0 0
      • xtonda  

        Mám obě, ale Thudbuster předchozí generaci ST se zdvihem jen 33mm, něco sem o nich psal v těchto vláknech.

        https://www.bike-forum.cz/…a-sedlovka-1

        https://www.bike-forum.cz/…sus-celopero

        SP12 má tři různé pružiny (v balení je jen střední), ale dá se nastavovat předpětí a tím to doladit, Thudbuster má pět tvrdostí elastomeru (z toho tři střední jsou v balení), ovšem hraniční hmotnost je 68 kg, takže riziko, že jeden bude moc a druhý málo ti je stejně, doladit předpětí se nedá.

        Osobně si myslím, že u Suntourky je lepší mít střední pružinu a předpětí na minimu než tu měkkou a předpětí někde na horní hranici, ono když to moc houpe tak to taky není dobré, i když na elektrokole to nemusí tolik vadit.

        Stejně je to dělení podle hmotnosti jen orientační, každý na tom sedí jinak a má jiné rozložení hmotnosti.

        Nakonec co pro mě byl nejzásadnější rozdíl ve prospěch Thudbusteru nesouviselo s pružením ale to, že na suntource se nedá dost jemně nastavovat sklon sedla.

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.