Odpruženou sedlovku ano nebo ne

20 nepřečtených
  • repa

    Když jezdím větší rychlosti v terénu na nějakých hrbolech , tak se mi stáva , že se od sedla odrážím a tím si měním pozici posedu a to snižuje výkon při šlapáni . Myslíte , že by odpružena sedlovka tento problém vyřešila ? Pokud ano , tak napište jeké sedlovky jsou dobré .

    0 0
    • wroum  

      porid si fulla. budes bez problemu. odpruzena sedlovka je fakt silenost: netlumi a meni vzdalenost prdel – stred. Pokud budes mit odpruzenou sedlovku, kolo bude stale odskakovat a jeste se ti bude menit ta vzdalenost od stredu. Na nicem mene prirozenem sem nikdy nejel. kdyz si poridi odpr. sedlovku baba co jezdi do vedlejsi vesnice pro rohliky tak budiz, pro cloveka ktery dela cyklistiku sportovne to je nesmysl.

      0 0
    • MARIN  

      Odpruzenou sedlovku jsem zkusil (RoskShox) a nikdy bych to na kole nechtel

      0 0
    • Pepazdepa  

      Známej koupil bajk a první co bylo tak se sháněl po odpr. sedlovce. Koupil a je spokojenej. Nemá to moc lidí, ale pár už jsem jich potkal.. Je to věc názorů, vždy? si ji kup a prubni.. Myslím, že si ji necháš.. Není to zase tak úplně na hovno jak tu padlo.. Já jsem o ni kdysi taky dumal, ale nekoupil.. Jak říkám, kámoš je s ní spokojenej.. (věc názorů)

      0 0
    • kovar  

      RAzantně na výkonu nepřidá ani neubere, tak nějak nepřesně řečeno. ODpr. sedlovka spíš dost uleví páteři a citelně zpohodlní jízdu v sedle. Oddálí tak únavu na delších tratích, takže v tomto ohledu nějaký výkon vlastně přidá. Jistě, že se od sedla budeš odrážet méně. Ale zázraky nečekej. Dobré sedlovky by měly být ty, které mají jakési aspoň minimální tlumení (elastomer).

      0 0
    • filipes  

      Chvili jsem na teleskopicky odpr sedlovce jel. Kdyby to bylo moje kolo, sla by dolu po prvni vyjizdce. Pocitej s tim, ze bud ma nebo dostane vakl jak do stran, tak trochu rotacni – to me fakt stvalo. Pomuze ti jenom tim, ze to bude min drncat, kdyz budes sedet v sedle jako parez. Neulehci to kolenum, a na vetsinu drncani si stejne stoupnes. Si ji od nekoho pujc, at nevyhazujes prachy, ktere bys jinak moh hodit do kasicky na fulla.

      0 0
      • JM  

        Doba teleskopických sedlovek je ale už dávno pryč. Dnes nemá smysl uvažovat o ničem jiném než o sedlovkách s paralelogramy, a u těch je vakl již z principu silně omezen …

        0 0
    • lendl  

      Pridavam sa ku kladnym ohlasom. Pekne to napisal bb. Jazdil som RockShox a bola to ozaj dobra altrenativa, kym som pochopil ze dalsi krok je full. Samozrejme pre poriadny teren. Kto jazdi asfalt alebo ceske luhy a haje, to nemoze pochopit. To je na adresu odporcov, ktori mnohi sa pohybuju len v teoretickej rovine. Nikdy neskusili.

      0 0
    • repa  

      Všem děkuji za názory . Nakonec jsem se rozhodl pro odpruženou sedlovku . Koupil jsem POINT BRACKER .Normálně stojí 2400 KČ, ale ja se dostal do velkoskladu a mám ji za 1700 KČ .No splnila veškeré moje očekáváni. Na mojem treningovém úseku jsem si zvýšil průměr o 4 km .I na delší vyjížďce (Ostrava-Smrk-Kněhyně-Pustevny-Ostrava) se ukázala jako dobrá věc .Na rovné cestě prakticky vůbec nepruží , takže ke ztrátam energie vůbec nedocházi .

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.