• k.ats

    Zdravím, chtěl bych se zeptat na radu s výběrem kola. Chci si pořídit nové MTB, nikdy předtím jsem na kole pořádně nejezdil a ani žádné nemám, tudíž je to prozatím spíše taková hobby záležitost. CHtěl bych hlavně po lesních cestách, také máme hodně kopce v okolí. Můj výběr je Merida 700-D 2010 http://www.korunka.cz/…c-700-d-2010 Myslíte, že je to vhodný výběr? Dobrý poměr cena/výkon? Chtěl bych aby mi kolo vydrželo co nejdéle. Děkuji za odpověď.

    0 0
    • Joseph de Sax  

      a na to ti stačí i obyčejná koloběžka, na té se hned jen tak nezabiješ…avo­tomtoje.

      0 0
    • ZdenekPha  

      ram vydrzet muze, ostatni je spotrebak !!:)

      0 0
      • k.ats  

        Dá se za tu cenu pořídit lepší kolo? Víc jako 15.000 do toho dávat nechci a snažím se za tu cenu pořídit co nejlepší.

        0 0
    • Advid  

      Kolik toho tak plánuješ najet za rok? Čím víc, tím lepší kolo je lepší rovnou koupit. Jinak pak budeš stejně muset měnit ojeté komponenty. Ale ta Merida by si myslím byla v pohodě.

      Já jako první bike koupil Apache za 8500Kč, má najeto 3600km a měnil jsem jen pláště, řetěz a přehazovačku. A to měl horší výbavu než ta Merida.

      Určitě jde najít výhodnější koupi než je ta Merida, ale chce to prolézt stránky a rozumět tomu, takže by se toho musel ujmout někdo, kdo má v práci víc času. :-)

      0 0
    • Pelin.x  

      Zkus se mrknout na tohle. Je to trochu přes limit,ale má tam i levnější modely. http://www.kubicasport.eu/…–Super-cena

      0 0
    • martin_bakov  

      Ja si myslim ze lepsi pomer ceny/vykonu (tj. lepsi osazeni) maji treba tady : http://www.bradsky.cz/…-p-2549.html

      Jedno mam doma a nemuzu si stezovat.

      0 0
    • šlapatko  

      Bude stačit něco na deorku.Více bych zatím neřešil.Jak už psali výše, rám je slušný a časem se dá osadit jinak.Co si budeme povídat pánové.Většině z nás by deorko stačilo:-)Můj první bajk byl kellys na aliviu a odjezdil jsem na něm přes 20000km.

      0 0
    • k.ats  

      Když to tak vše shrnu co jste poradily a na co jste se ptali. Kotoučové brzdy nejsou potřeba, ale volím je z toho důvodu, že se mi to líbí, má to pěkný vzhled, hezčí ráfky a rád bych aby se mi kolo i líbilo, navíc si myslím, že jsou lepší než V brzdy. Také bych rád rovné říditka, moc se mi nelíbí vlaštovky. Kolo bych radši z CZ, ze zahraničními obchody nemám zkušenosti a limit je opravdu 15k. Kolik najedu ročně nedokážu odhadnout, rozhodně to nebude velká kilometráž. Předpokládám hlavně víkendy do 50 km max (víc si nedovedu ani představit zatím :-D ) a zhruba 2× v pracovním týdnu tak do 15 km. Je to jen představa a opravdu nevím kolik to bude. Teprve s tím chci začít a časem se uvidí.

      0 0
    • dalinv  

      Koupil bych něco s kvalitním rámem a časem uvidíš jak tě to chytne a jak budou odcházet komponenty, tak je bys je nahrazoval třeba lepšíma o nějakou třídu..

      A taky jak jsi psal..hodně důležité je, jak se ti kolo vzhledově líbí..to pak šlape samo i když je těžší:o)

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.