• Tonda Bavorák

    Zdravim,

    kupuji nove kola stare pujdou na zimaka.

    Premyslim nad Mavic Crossride

    www.kupkolo.cz/…rska_70/Akce

    nebo

    DT Swiss Cerit + DT Swiss X455

    www.netbike.cz/…p104-prnts-1

    a nebo neco jineho? (kdyztak co?)

    musej byt cerne a jedna vec nad kterou se rozhoduji je dat je na centr lock (vyma kotoucu – to by nevadilo) nebo nechat na 6 der?

    diky za pomoc

    Anketa: Tak co za kola DO 5k?

    0x
    0%
    0 0
    • saab  

      já řeším podobnou věc, ale řekl jsem si, že do kol investuju o něco víc (asi 8 tis.) a dam tam mavic xc717 ceramic, náby XT, dráty a niple DT.

      Jinak Crossride prý vůbec nejsou špatná kola, ale osobně bych preferoval DT..

      0 0
      • MlokCZ  

        Jo, na silnici jsou Crossridy dobrý.

        0 0
      • Pavel100  

        Máš nějaké porovnání Mavic 717 ceramic a DT XR4.1 ceramic ? Kamarád uvažuje o XT + XR4.1ceramic nebo s XTR náboji www.netbike.cz/select_det.php?… www.netbike.cz/select_det.php?…

        0 0
        • Honza z H  

          Keramické ráfky jsou dost drahé, dal jsem kdysi dopředu toho Mavica 717 na xt náboj. Dráty DT revolution a drží to bez problémů, ale neprasím moc po kamenech. Jediná chybka keramiky, je že po zahlazení už brzdí hůř a to dost podstatně, v zimě je to nepoužitelný. Zatím používám zelené špalky na keramiku, žádné jiné, které by brzdily líp jsem dosud nenašel.

          0 0
    • MlokCZ  

      Cokoliv rozumného z dílů, třeba ty co jsi vybral. Crossridy určitě ne.

      0 0
      • Egon  

        Proč ne Crossridy ? Sem s nima docela spokojenej…

        0 0
        • Nehas  

          Už se to tu řešilo asi 106 krát. Ale obecně proto, protože jsou dobrý, ale ne nejlepší :-)

          0 0
          • Egon  

            Jasně, už sem doma…diky :o)) Sem tajně doufal že byl objeven nějaký zásadní až fatální problém :o)

            0 0
            • Nehas  

              ne, fakt už se to tu řešilo hrozně mockrát, hlavní prblém Crossridů je jejich malá tuhost. Já na nich jezdím a nic hroznýho nepozoruji, ale je pravda, že nemám žádnou výraznou zkušenost s ničím lepším.

              0 0
            • MlokCZ  

              Jak už psal Nehas, jsou málo tuhý a to dost výrazně. Když teď po sobě projedu DT kola a crossridy, tak se vždy nestačím divit. No a k tomu jsou docela těžký. A já osobně už navíc nemám rád Mavic ořech, už mám od Kastaru téměř 3 měsíce objednaný olej na Mavic ořechy (ničím jiným to pořádně mazat nejde, nouzově olejem na šicí stroje, funčkně namaže ok, ale vydrží tam proklatě málo a za chvíli se musí mazat znova). Samozřejmě, že jezdit se na nich dá a pokud se nejezdí terény, tak ani ta menší tuhost nemusí vadit. Jenže co pak mají za ty prachy za výhodu?

              0 0
          • saab  

            další věc je, že Crossridy jsou sice za 3700,– ale ne o moc dráž se dají udělat o dost lepší kola (dejme tomu do 5000,– třeba jak jsem psal, až na ty ráfky – normálně by postačili obyč xc 717… Výhodou Crossridů je, že jsou jak na Včka, tak na kotouče.

            0 0
    • iX.tlan  

      nedavno jsem to resil taky, o Crossridech jsem uvazoval a prestoze mi je doporucil i bejvalej spoluzak, tak jsem nakonec dal prednost DT Swiss Cerit + DT Swiss X450 (zustavam u vecek). mam je objednane primo od dovozce www.bottico.cz/…yrobkysk.php?… a mel bych se vejit do 5k vcetne rychloupinaku. maj prijit pristi tyden, tak jsem sam zvedav

      0 0
    • Tonda Bavorák  

      jasny tak vsem mocm diky, poradne jsem zahledal v historii a nasel jsem par veci tak sand to nejak vyberu a neudelam chybu vezmu asi ty druhe.

      O problemech s tuhosti crossridu jsem cetl i kdyz ani nevim zda bych si toho vsiml :)

      ale tak sand ty cerity + X455 a firma DT je zaruka kvality :)

      Diky

      0 0
    • Budik  

      Já tu měl taky nedávno diskusi na toto téma,hlasoval jsem pro DT Swiss, ale já nakonec asi risknu ty crossridy v diskové verzi 07ky.cyclingdi­ary.org/cyklis­tika/doporucu­jeme/mavic-crossride-disc Majitel obchodu,biker a známý v jedné osobě,říkal že se toho nemám bát,ať zkusím. Když bude problém vyměníme.cena 3400 taky dobrá.Tak uvidím, pak dám vědět. No, ale pokud teda sežene adaptér na Hayesku na Treka , amíci zas maj něco extra. Pokud ne,tak dopředu Mach + novatec.

      0 0
      • lodyh  

        nedovedu si představit nic co má trek odlišného od ostatních výrobců pro upevnění kol a navíc jakou to má souvislost s brzdama

        0 0
        • Budik  

          No já myslel uchycení brzdy vzadu,není tam klasika – parohy. Tím sem chtěl říct, že pokud nebude adaptér,nebudu brát crossride, protože vzadu zůstanu na Včkách

          0 0
          • lodyh  

            Otázka je co těmi parohy myslíš. Vzadu se dělá jen jeden typ uchycení kotoučovky, tzv. international standart (IS), dělají to tak všichni, i trek. Obrázek je pro ilustraci s vidlicí, nalevo je IS, vpravo pak Postmount (PM), který se ale používá jen na vidlice (zatím). Na Hayes je tedy potřeba dozadu adaptér na každý rám, dělá ho třeba a2z.

            0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.