Nosič na kola na zadní dveře Thule ClipON

3 nepřečtené
  • Merida007

    Ahoj, potřebuji koupit nosič na kola na forda focuse hatchback. Do koule se mi nechce a na střechu je mi to vysoko. Na internetu jsem našla možnost umístnit kolo na zadní dveře auta. Přijde mi to celkem fajn, jen na to nemůžu najít žádné recenze. Najde se někdo, kdo by mi k tomu napsal pár slov? Díky!!!

    0 0
    • honza.hk1  

      já osobně tohle řešení vidím jako nejmíň vhodné. Kola na pátých dveřích jsou jistě menší investice, než držák na kouli a zvlášť pokud ji na autě nemáš. To jsi někde o cca 5 tis. víš za kouli, protože dávat orig. Ford je cca 12 tis. Ale pokud máš kola na pátých dveřích, tak se nedostaneš do kufru a pokud tam potřebuješ, tak kola dolů. Na přejetí někde okolo 100 –200 km to je asi ok, ale pokud chceš jet s koly někam dál a do kufru během jízdy musíš, nebo při defektu, kdy potřebuješ rezervu, tak už samotné pakování věcí z kufru a ještě kola někde u krajnice sundávat…no nevím. A hlavně bych se nebál té střechy, to mi vysoko nepřijde. Máme Forda C maxe, tady MPV a také vozím kola na střeše zcela bez problémů, nevím tedy kolik měříš, ale Focus není tak vysoký, aby tam člověk pohodlně kola nedal.

      0 0
    • gumid  

      Mám tenhle nosič od letoška. Je na Octvaivi II Combi, vozím na něm GT I-drive ve vel XL (takže velké trubky -) ). Samotné sestavení je OK, podlepil jsem části, které se dotýkají laku karoserie samolepícími filcovými pásky ( prodejna potřeb pro kutily-Řempo). Samotné nasazení na dveře je dílem chvilky, pak opravdu jen „zaklapneš“ a je hotovo.Kolo drží dobře, zpočátku jsem mělo obavu z toho, jak jej přichytím a dokoupil jsem ještě roztahovatelnou tyč mezi sedlovou a hlavovou trubku , která pak supluje horní rámovou trubku. Nakonec ji ani nepotřebuju, bika jsem uchytil krátkým uchycovacím ramenem a drží jak přibitý. Pravda, trochu nezvyk je přesah biku – to je ale daň za mou XL velikost. Nevýhoda – nejdou oteřít dveře, pokud jsou biky na nosiči – ale používám jej opravdu jen pro transport, takže neva. Pokud na něm nejsou biky, jde část s „kolejnicemi“ otočit vzhůru a přiklopit ke konstrukci – potom nepřesahuje za obrys auta. Navíc se dají dokoupit „zámky“ do sjklápěcího mechanismu a tudíž alespoň minimálně zabezpečit samotný nosič před odcizením – znám majitele, který takhle parkuje přes celé prázdniny s nosičem na víku kufru a v poho.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.