• ruzickovalucia

    Ahoj, prosím o radu, jak vyřešit nosič na celoodpruženém kole. Potřebuji upevnit přepravku na psa /max.váha 5kg/. Na řidítka nechci připevňovat, za sedlovku není možné – je možné pouze za rám kola. Nevíte popřípadě o někom, kdo by to byl schopen vyrobit na zakázku?

    0 0
    • Val  

      todle se da pripevnit skoro na vsechno, kazdopadne chudak pes :)

      http://www.thule.com/…-racks/racks

      0 0
      • figur  

        A k tomu http://www.thule.com/…acks/baskets .Když pes dostane mořskou nemoc, stačí hadice…

        0 0
      • capo  

        Netnátě někdo podobné řešení s větší nosností? Na fulla, kvůli dětské sedačce… Limit min 15kg? Nebo risknout nosič na sedlovku když bude dostatečně pevná sedlovka?

        0 0
        • Josech  

          Hmm detska sedacka na fulla, no hodne stesti strelce. Nevim, skoly nemam, ale full asi nebyl vymyslenej, aby vozil nad zadnim kolem deti, uz vubec ne psi. Ty kravo to je haluz. Clovek zasne, co se lidem kolikrat honi hlavou…

          0 0
          • capo  

            Tak nějak nepatřím mezi stádo lidí, který se řídí tím co dělaj všichni ostatní, ale dělám to co mi přijde správné.

            Můžeš prosím rozvést tvůj myšlenkový pochod, proč si myslíš že jiná kola (např HT) byla pro děti navržena a full ne? Protože tohle se dá z tvého postu pochopit. Nebo snad ani na pevné kolo bys to nedoporučil?

            0 0
            • Sunshine 29  

              Když ti nestačí, co jsem napsal, tak na spoustu fullů tu sedačku (bavíme se o verzi s uchycením za sedlovou trubku) prostě nedáš, při pružení ti bude narážet do zadní stavby (ta lyžina co drží sedačku sama o sobě dost pruží).

              To sice vyřešíš přefouknutím/zam­knutím tlumiče, ale ten bude dostávat na prdel a už to nebude full.

              Pak je tu ještě pohled toho prcka, kterej bude jak na houpačce (zvlášť pokud je lehčí, menší – vyzkoušeno s 11ti měsíčním prckem, na HT), když bude pružit sedačka i zadní stavba (a rozhodně ne v nějaký symbióze).

              Ale dělej, jak uznáš za vhodné

              0 0
          • atty  

            Josech, asi nemáš děti nebo máš škváru na 5 kol a vybíráš jen podle toho, zda pojedeš s dítětem, nebo ne.

            Kdo děti/malého psa má, asi chce řešit i podobné otázky – nevidím na tom žádnou haluz, ale vcelku normální dotaz, který může někomu dalšímu pomoci.

            0 0
    • hmm  

      Psa nebo dítě jedině do vozíku za fulla.

      0 0
      • capo  

        Vozejk s mladším táhnu já, sedačku se starším žena. To je plán, zatím je jen jedno :)

        V sedačce bude jen když nebude šlapat na svým odrážedle který dám na vozejk.

        Double vozejk mi přijde už moc širokej a tedy nepraktickej.

        Ještě nějaké nápady?

        0 0
    • Zall  

      Zdravím, aj ja zháňam zadný nosič na brašne na fulla, konkrétne dema spurr 3.0. 100€ za http://www.thule.com/…-racks/racks ale dať nechcem, nepozná niekto nejakú lacnejšiu alternatívu? ďakujem

      0 0
    • onuce  

      Vozím na fullu normální nosič s rychloupínákem na sedlovku. V čem by měl být problém?

      0 0
      • tomas.g88  

        Ze je to limitovano vahou, na sedlovku nosice maji psanou max 9kg vetsi jsem zatim nepotkal. Pro srovnani klasicky nosic ma bezne nostnost 25kg. Ona je to docela paka na tu sedlovku samo o sobe, kdyz se pripocte jeste nejake to drncani tak uz ty razy ktere jdou do sedlovky jsou docela velke, proto nosic na sedlovku je jen pro male hmotnosti.

        0 0
        • onuce  

          Jenže u fullu je nosič na sedlovce odpružen! Tedy omezené drncání a oproti HT tak lze navýšit nosnost. Vozím běžně 15kg. I pes bude odpružen.

          0 0
          • tomas.g88  

            Ano na fullu je odpruzen, presto si myslim ze tlumic nepobere veskere razy, ale to neni to hlavni. Jak jsem psal vyse, vyrobce uvadi napriklad max 9kg. To ze Vy na tom vozite 15kg i vice neznamena ze to je spravne a ze kolu, sedlovce,… to nevadi. Je totiz zasadni rozdil mezi tim co udava vyrobce jako maximalni a kdy ruci za funkcnost a v pripade problemu drzi zaruku a Vasim pouzivanim. Ano nosic i sedlovka muze, ale take nemusi vydrzet Vase zachazeni. Je to stejne jako s jinym zbozim, moje sekacka take udava maximalni vysku seceni sest cm a ja kdyz jsem liny sekat kazdy tyden tak sekam dvojnasobek a po trech letech stale funguje. Je jen otazka o kolik ji tak zkracuji zivotnost, ale na to nikdo nezna odpoved. Nezmenitelnym faktem proste zustava, ze vyrobce vi proc udava ty parametry ktere udava, ale „cechacek“ (nemyslim konkretne Vas) proste vi vzdy nejlip vsechno a vyrobce je jen hlupak co tomu nerozumi, vzdyt to vydrzi dvakrat tolik nez udava vyrobce a kdyz nevydrzi tak je to preci smejd, co na tom ze jsem vyrobek dlouhodobe pretezoval oproti jeho konstrukci. A posledni usmevnou teckou je potom jak to lidi reklamuji, vse jsem pouzival dle navodu a ono, to samo se rozbilo.

            P.s. nevsiml jsem si ze by vyrobci uvadeli ruzna zatizeni pro ht a full, proste napr. 9kg a basta dle vyrobce.

            0 0
            • onuce  

              Vždy platilo, že pokud se původně tuhá, a špičkovými rázy trpící konstrukce alespoň jednoduše proti těmto rázům utlumí (odpruží), může se její nosnost bezpečně navýšit o 50%. Tedy nosič konstruovaný pro HT na max. 9kg, lze při použití na fullu bezpečně zatížit 13,5kg.

              0 0
              • tomas.g88  

                To nemění nic na tom že výrobce udává 9kg bez ohledu na kolo. A i kdyby platilo Vámi řečené tak i dle toho nosič pretezujete. Nadále nehodlám plevelit tuto diskuzi. Mam na věc jiný názor, Vám přeji aby sedlovka nepraskla při jejím přetěžování v nejméně vhodnou chvili a nezranil jste se.

                0 0
          • Jezevec70  

            Znám dost lidí, kterým nosič na sedlovku praskl. A to v tom někteří zdaleka nevozili těch 9kg.

            0 0
        • stan.zak  

          Měl jsem cca roční období (foto z 5.2007), které teď beru jako „turistické“, kdy mi záda nedovolovala vozit bágl, a vozil jsem nosič na sedlovce; a ještě další verze z 8.2007, vždy 9 kg byl limit nosiče. Kolo to přežilo bez úhony, jen bylo třeba vychytat správný tlak v tlumiči. Nosiče mám dosud oba, na současném kole jsem ale nezkoušel.

          0 0
          • -b-n-x-  

            Chápu, že tohle je tzv. nouzový režim: není k dispozici jiné kolo, je teda třeba přejet po silnici nějaký úsek a převézt nějakou bagaž.

            Protože s tímhle jet v terénu musí být teda dost opruz. I kdyby to fungovalo výborně (čemuž osobně příliš nevěřím)

            0 0
            • stan.zak  

              Ano, tvá úvaha je přesná :- )

              Ve 4.2007 jsem fulla pořídíl i pro odlehčení zádům. Ta bágl prostě nedala, a jezdil jsem tak až do 6.2008, kdy jsem po jedenapůl roce cvičení usoudil, že už by to mohlo jít, a koupil devítilitrový Author DYNAMIC A-021.

              Ježdění s nosičem pro mě zase takový vopruz nebyl, i protože jsem předtím v terénu nejezdil, takže i tak jsem vždy hleděl, co „to kolo“ vyjede a sjede, stačilo nahoru šlapat a dolů vytrčit ruce a strčit prdel za sedlo.

              A je pravdou, že jakmile jsem tehdy nosič sundal, hleděl jsem zase – co se s kolem najednou dá dělat, jak obživlo…nosič pak už nikdy na mým kole nebyl.

              0 0
      • Zall  

        Presne to je problém. 10kg je málo. Ale žiadny terén jazdiť nejdem. Len 500km po cykloceste

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.