• BB

    Chtěl bych se zeptat zkušenějších majitelů tohohle kola na to, jak foukají tlumič. Když jsem ladil tlak podle sagu, tak při 25 % sagu to chtělo 200 PSI (syn váží přes devadesát). Mě se to zdá strašně moc a mám obavu o tlumič (je tam RP23). Nevíte kolik je maximum, kolik se dá do tohohle tlumiče nafoukat ? Taky by mě zajímaly zkušenostmi s údržbou kola. Jak často je nutné servisovat čepy zadní stavby, zda má tendenci povrzávat atd. Taky mě zajímají postřehy ohledně jízdních vlastností. Syn na tom zatím najel tak 300 km, takže zatím pouze takové úvodní postřehy, ale tvrdí, že je to obratnější než GF HiFi 29, kterou měl před tím a průchodnost terénem je díky vyšímu zdvihu zadní stavby a vidle zcela nesrovnatelná. Takže prosím zkušenější uživatele o jakékoliv postřehy, dík.

    0 0
    • rud1k  

      Koukni do manualu k FOX – http://www.cyklosvec.cz/…-revised.pdf

      U tlumicu pisou tohle Upozornění: Nikdy nepřekračujte rozmezí minimálního (50 PSI) a maximálního tlaku (300 PSI) v hlavní komoře

      tlumiče! Může dojít k neopravitelnému poškození tlumiče bez nároku na reklamaci!

      0 0
    • newbie  

      mám ho od listopadu, najeto kolem 1.500…

      1. s tím sagem je to nějak divný – já mám 110 kilo a když foukám

      podle tabulky asi 160 PSI, sag odpovídá těm 25%… při tlaku 200 PSI by 25% měl udělat odhadem tak 135tikilový cvalík…?

      1. RIPa nijak nešetřím (váha+terén), zatím si ani nevrz :-), jedinej

      problém, co mě napadá (dost se rozebíral třeba na mtbr), je občasné „vcucnutí“ řetězu nad zadní stavbu

      1. při vybírání/rozho­dování jsem měl půjčené i HiFi (ty 2 cm

      zdvihu navíc u Ninera byl překvapivě velký rozdíl) a Stumpjumpera. RIP vyhrál jednoznačně, ale protože to byly první fully, neumím přesně popsat, proč :-)

      0 0
      • BB  

        díky za info, to sukování bude asi problém, protože to se nám stalo hned při první vyjížďce. Když říkáš, „podle tabulky“, tak o jakou tabulku jde ? My jsme tabulku doporučených tlaků k Nineru nedostali.

        0 0
        • newbie  

          tabulka je tady

          a „sukování“ jsem aspoň částečně vyřešil tak, že jsem na zadní stavbě posunul neopren dopředu až přes ten roh u velkého převodníku

          :-) jinak doufám spokojenost…?

          0 0
          • BB  

            velká, jak jízdní vlastnosti, tak funkčnost zadní stavby, tak i vlastní dílenské provedení. Tak dokonalá dílenská práce se vidí málokdy. Dík za odkaz.

            0 0
    •  

      S tím sagem nijak nepomůžu. Jen v německém BIKE-Magazine toho RIPa dlouhodobě testovali, najeli s ním asi 4500km v terénu a s ložisky neměli žádný problém, mám pocit že měnily pláště a vytek jim olej z vidlice.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.