• Smazaný účet

    Zdravím všechny cyklisty!

    Chtěl bych se zeptat na Váš dojem z nového GT 29 Niner Zaskar Expert:

    http://www.gtbicycles.cz/…-ninerexpert

    Dodávám informaci, že kolo váží 12,3 kg, což se mi zdá poměrně dost.

    Jaké kolo byste k němu doporučili ve stejné nebo nižší cenové relaci?

    0 0
    • maajkee  

      Bude to mít těžkej rám a těžký kola.

      Já teď nabízím za o dost menší cenu mojeho SUPa viz profil, výbavou o tolik nezaostává a váží teď 11,7kg.

      Kdybys měl zájem tak mi napiš na mail, jde o to jak jsi vysokej.

      Tady je ještě link na inzerát

      0 0
      • PatrikL  

        a ďalší plán keď predáš Supa je aký, zase full? :)

        0 0
      • Smazaný účet  

        Výška 188cm, ale asi bych chtěl nové kolo se zárukou.. jednou už jsem se na jetém spálil. Nicméně to mohla být špatná zkušenost a trápit se můžu i s novým :)

        0 0
        • maajkee  

          Já jakožto živnostník, ti na kolo vystavím normálně fakturu a dám záruku 2 roky, v tom není problém.

          Ale to je na tobě. Jinak já mám 185cm.

          0 0
        • JayDee  

          To kolo je jak novy… Majkeemu se povedlo ;)

          0 0
        • kubad  

          taky bych vzal to kolo od maajkeho, fakt se mu povedlo, a pokud je zaruka moc bych neváhal

          0 0
        • roud  

          potvrzuju viděl jsem to kolo naposled v sobotu a je uplně nový a moc pěkný pokud by dal nějakou záruku nevidím důvod proč do toho nejít :O)

          0 0
          • jIrI___  

            Že je maajkee živnostník a může dát záruku, tak to je sice pěkné, ale otázka je, jak by se k tomu postavil v případě nějakých problémů. Pro mě by taková záruka byla jako žádná záruka… Ale za tu cenu je to povedené kolo, o tom žádná.

            0 0
            • roud  

              tak to už je na něm ale vzhledem k tomu jak často kola mění tak je v jeho zájmu aby si neudělal blbý jméno :O)

              0 0
            • maajkee  

              Hele koukni Jiří, myslíš, že bych měl potřebu v případě, že by s tím něco měl a já se na něj vysral, pak čelit tomu, že mě za to pomluví tady na B-F, na kterým jsem svým způsobem už závislej? :)

              Takže asi tak.

              0 0
          • Smazaný účet  

            Asi bych chtěl 21 rám, na menších to má záda z kancelářské práce nezvládají :)

            0 0
            • maajkee  

              Hele já jsem taky kancelářská krysa, každopádně SUP dělá rámy spíš delší, takže při tý 19ce je efketivní délka 612mm, tady máš GEO

              Kolo je samozřejmě uplně nejlepší vyzkoušet, ale rozhodně to neber tak, že ti to chci za každou cenu nacpat. Včera mi psal Bafoon, že by o to měl zájem pro bratrance a dnes volal chlap, že by se o víkendu mohl přijet podívat.

              Takže ono si to kupce stejně určitě najde.

              0 0
              • Smazaný účet  

                Já to tak neberu, naopak jsem rád, že mi řekneš, že 19ka je ve skutečnosti větší, na malých rámech vyloženě trpím, to není požitek z jízdy.

                0 0
            • Martin  

              pokud máš 188 cm, tak ber spíš 21,5. nic proti maajkeemu, jeho nabídka je super, ale ta 19 asi bude malá. já mám 190 cm, 21,5 je mi tak akorát, klidně bych snesl i delší rám – viz fotka v profilu

              0 0
              • maajkee  

                To nemůžeš takhle ale brát doome. Říkám, že je nejlepší si to vyzkoušet, já třeba nemám sdlovku 350mm ani vytaženou na max, představec mám 100mm a delší posed bych určitě nechtěl. To je prostě strašně individuální. Já bych třeba na 21,5 velkým rámu musel mít už sedlovku zaraženou skoro až k rámu :D

                0 0
              • Vegan  

                Dovolim si vazne nesouhlasit ja se 193 mel 21.5 SUPa a byl tak tak akorat merit o neco mene tak je mi velky

                0 0
      • Vegan  

        ROFL

        0 0
    • PatrikL  

      tak hlavne kolesá má dosť ťažké, plus menší problém by som videl v tých kľukách (39/26) :)

      Aj poskladať by sa dalo na podobnom ráme http://www.velohanak.cz/…CK-SHOX.aspx

      0 0
    • petrun  

      Tyhle 29-er GT mají delší rámy které jsou osazovaný sedlovkami s přímým zámkem (0 mm offset) a kratinkými představečky. Je to dost zvláštní, zajímaly by mně jízdní vlastnosti. Možná to funguje perfektně ale určitě bych si ho nekoupil bez testovací jízdy.

      0 0
    • frederick  

      Jak mám GT nadevšechno rád, tak ty 29ery jsou bída..:( seženes lepsi za tu cenu a lehčí;)

      0 0
    • Duon  

      mne sa docela lúbi, ale tá cena neviem neviem, chcelo by to aj iné kolesá tie čo sú tam budú mať možno aj tri kilá:)

      0 0
    • mpdu  

      Osobně bych si 29 nepořídil, ale kamarád si Zaskara koupil na podzim v mojekolo.cz za 32 K a má to komplet celé na XT a má na něm Foxku. Je to na 29ku sympaticky lehounké kolo a za ty peníze jednoduše vynikající. To byl prostě kup roku. To na co odkazuješ, bych za 40 k určitě nevzal. Osazení výrazně horší a cena vyšší :-)

      0 0
      • Smazaný účet  

        Mám možnost to dostat za 33, jinak bych do toho určitě nešel, dal jsem si strop na 30, ale byl jsem ochoten jít trošku přes, když to bude bomba. Teď ale právě nevím díky té hmotnosti a komentářům zde, jestli to taková bomba je.

        0 0
        • mpdu  

          NO za 33 bych asi ještě pátral. To má furt o X tisíc horší osazení, než pořídil ten kámoš. POpravdě tam ale tenkrát měli chybu v ceně. Mělo stát 35 k což bylo inzerováno pod 29kama. Ale když se člověk proklikal přes pevné 26, byla tam zatoulaná i ta zaskar 29 a tam měli špatnou cenu 32k, ale díky tomu, že na netu taková cena byla mu to za ni museli prodat i když prskali. Proto říkám, že to byl kup roku s tímhle osazením :-) Kdyby to za těch 33k, které zmiňuješ mělo aspoň to xt a lišku …

          0 0
        • ZdenekPha  

          jedine novy!!!

          0 0
    • isoman  

      Trošku odbočím, já mám zaskara 14 let., tehdy stál jenom rám na pultě 25 000 Kč, tehdy ještě ruční práce. Když se tak dívám na ty nový fotky je pořád stejnej, tedy +/- nějaké ty rozměry. Za tu dobu mi udělal velkou službu, přežil i nějaký karamboly na Šelamaratonech apod. a pořád slouží.

      Dne bych asi bral fula na 29 – ta pohoda.. :-)

      0 0
    • lynxx  

      Ahoj. Odkuď máš tu informaci ohledně váhy a o jakou velikost rámu se jedná? Jinak pro porovnání – dle údajů majitelů z MTBR váží (ve velikosti 19" a bez pedálů) Trek Paragon 11,9kg a Trek X-Caliber 12,56kg. Superior uvádí u modelu Team 29 váhu 11,4kg i s pedály, ale podle retailového prodejce je tento údaj platný pro rám 16" a u rámu 21,5" bych měl zcela určitě počítat s váhou 12kg+něco. Takže těch Tebou udávaných 12,3kg (předpokládám váhu i s pedály, se kterými je Zaskar prodáván) bych nebral tragicky. Výrazně lehčí 29ky pak stojí řádově o dost více a většinou se jedná o karbonové rámy.

      Četl jsem tu nějaké obavy ohledně klik s kombinací 39/26 zubů. Podívej se na anketu zde http://forums.mtbr.com/showthread.php… , kde zjistíš, že z 79 responden­tů/uživatelů jich 85% preferuje 39/26 oproti 42/28. Stejnou kombinací je vybaven např. model Trek Superfly Elite, což je vůbec nejvyšší model 29 HT od Treku. Konečně, před nějakou dobou se mi někde podařilo vyštráchat nějaký článek od dvou stájových jezdců GT, kteří testovali Zaskar Carbon 9er Pro pár týdnů v Latinské Americe. Oba začali s klikami 42/28, ale mnohem lépe se cítili na klikách 39/26, které dostali později v průběhu testů. Chtěl jsem sem dát link, ale teď ten článek nemůžu zrovna najít.

      Docela bych rozporoval, že by model 2010 byl lépe osazen než 2011. Vidlice jsou de facto stejné, dvojplacka versus trojplacka je věcí osobní preference a brzdy Formula RX jsou poměrně stejně oblíbené/neoblíbené jako Shimano SLX. Model 2010 bude mít asi lepší kola (zejména pak náboje), i když pláště o šířce 2,35" (2010) mi přijdou jako přílišné traktory.

      Jinou otázkou je poměr cena/výkon. Současný rozdíl 8000 kč jasně hovoří ve prospěch modelu 2010. Dost dobře nechápu, proč ten model 2011 ještě nezlevnili. Ale ty píšeš, že ho můžeš mít za 33 tisíc, tak to bych asi neváhal a už ho vlastnil. Zvláště, když vizuálně vypadá asi tak 100krát lépe než všechny Treky z kolekce 2011 a většina jiných značek. Zde fotografie v HD >> http://williamsonbicycleworks.blogspot.com/…ar-29er.html

      0 0
      • Smazaný účet  

        Díky za vyčerpávající informace. Co bys řekl třeba na tohoto Felta v porovnání s tím GT?

        http://www.rockroad.cz/…a-bila-2011/

        0 0
        • fera  

          http://www.zbozi.cz/items…

          zdar,nevím jestli ten odkaz bude fungovat, ale to už se rovnou podívej na supa Team 29 2010, dá se pořídit už za 29000

          0 0
          • fera  

            ale ten gt je krasavec, ten trojúhelník má prostě styl, ale 4000 třeba od supu je dost..řekni at ho navalí za třicet a vyřešeno! jinak já na sup dal jen krásné carbon vlajdy 660 (ta 55 cm trubička byl hnus) a nejen že se ted kolo vypadá o mnoho dospěleji, ale ještě se mi luxusně jede.. mám 190 cm/21,5

            0 0
        • lynxx  

          Vůbec netuším. Felt jsem zatím viděl jenom na obrázcích, takže nevím, jakou má geometrii. Já chci – tuším, že stejně jako Ty – „dlouhé“ kolo. Geometrie GT a SUP tomu odpovídá. Zdá se mi, že ten uvedený Felt má nějaké slabší brzdy.

          0 0
      • Smazaný účet  

        Tak jsem si to nechal ještě upřesnit mailem a 12,3 kg váženo ve velikosti M, takže se to může vyšplhat ke 13 kg klidně.

        0 0
        • lynxx  

          Hmm. To není zrovna dechberoucí pro kolo za 40 tisíc.

          0 0
          • Smazaný účet  

            No právě! :(

            0 0
            • lynxx  

              Fredy, teď se dívám na váhy plášťů. A ty pláště Kenda Karma 2,2, kterými je osazen GT Zaskar jsou o 200 gramů těžší (na jedno kolo) než například model plášťů Bontrager, kterým je osazen X-Caliber. Jinými slovy – až se po oježdění vzorku budou kupovat nové pláště, tak lze nákupem lehčích plášťů získat úsporu 400 a více gramů.

              0 0
          • Smazaný účet  

            Navíc s 2×10 bych si asi fakt máknul..

            0 0
            • PatrikL  

              tak si teda poskladaj/nechaj poskladať bike, pod 12kg je reálne sa zmestiť, dáš si tam 3×9, normálne ľahké kolesá (tie alexrims na tom GT majú oficiálne 530g, pre porovnanie remerx magic vážia o nejakých 100g menej) a niektoré ostatné veci budú tiež lepšie…

              0 0
              • Smazaný účet  

                Ještě mi padl do oka Trek Cobia. Sice lehce těžší, vidlice Rock Shox Recon, Sram/Deore, ale časem to můžu osadit lepšíma komponentama a geometri a rám je skvělá.

                0 0
                • maajkee  

                  Jednoznačně bych šel radši určitě do Garyho X-caliberu , za ty prachy s foxkou paráda, i designově se mi líbí.

                  0 0
                  • Smazaný účet  

                    X-Caliber mají v akci za 33000, ale nejsou tam pedály .A je tam RockShox Reba RL na tom novém modelu. Avid Juicy 3 brzdy a Sram X.7

                    0 0
                • PatrikL  

                  no ten recon je silver verzia (čiže skôr Tora), náboje sú dosť lacné a celkovo dosť veľa vecí by si musel meniť aby z toho bola raketa :)

                  0 0
                  • Smazaný účet  

                    V obchodu mi říkal, že sice Reba RL fajn, ale není tak odolná jak Recon co se týče nárazů. Na mých 2000 ročně když moc a jízdu po lese by snad Cobia mohla stačit

                    0 0
                    • PatrikL  

                      reba je tak odolná ako recon, tam veľký rozdiel nebude :)

                      0 0
                      • Smazaný účet  

                        Reba je částečně z magnesia, tak mi řekli, že méně vydrží :) Samozřejmě, že je váhově jinde, ale na mé ježdění kilo dvě nehraje roli asi.

                        0 0
                        • Flegmatik  

                          Co ti v krámě zase nakukali za blbost s těma vidlema…

                          Jinak teď píšeš, že kilo, dvě pro tebe nehrají roli, ale celou dobu tu řešíš hmotnost kola, zda 12 nebo 13 kg :-)

                          0 0
                          • Smazaný účet  

                            Tak poté, co jsem zjistil, že GT je 12,3 v nejmenší velikosti, tak nemám iluze, že to bude 13,5 kg v rámu 21. Jaký je tedy tak propastný rozdíl v Reconu a Reba?

                            0 0
                            • PatrikL  

                              rozdiel v hmotnosti recon silver 29 a reba rl 29 je nejakých 320g. Reba je ešte o trošku krajšia a má motion control tlmenie (ten recon môže mať asi aj turnkey, to som neoveroval) :)

                              Pod 12kg a 30000kč by sa mohol zmestiť http://www.racebike.cz/…/crr-29-team s menšími zmenami…

                              0 0
      • jeffino  

        u hanáka měli model 2010(slx) kompletně zvážený od nich -skutečná váha 12,9 Kg a pocitově se mi to zdálo těžký, co se týká paintu, to je věc vkusu každýho, ale pro mě to není zase až tak rozhodující.

        0 0
        • lynxx  

          Myslíš Zaskar 2010? V jaké to bylo velikosti?

          0 0
          • jeffino  

            jj, velikost myslím L určitě ne menší, na ht mi to přišlo hodně, i když 29r.

            0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.