NEW BIKE!! SUP XP 930 vs. MERIDA 1200-D

31 nepřečtených
  • Astro_Runner

    Brej.

    Krátce: mám 189 cm, 77 kil, celkem štíhlý, několik let běhám, nekouřím, nepiju, … ne nehledám vážný vztah s ženskou ale s mým prvním pořádným BIKEM. Proto se obracím na Vás. Cena mezi 30 a 40 tis. S dražšími koly a vybavením zkušenosti nemám žádné a k běhání bych rád konečně zařadil i vyjížd'ky na dobrým kole. Vytížené by bylo tak na 200 – 300 km týdně (někdy aby zvládlo stejnou vdálenost i za den pro celodenní výlet), terén by tvořily zhruba z poloviny silnice, a z poloviny vše ostatní – lesy, stezky odvahy, polňačky, tráva, atd, ale žádné silné extrémy. Potřebuju také aby to nebyl takový ten plaz pro rodinné pomalé výlety, ale celkem kvalitní závodník jak na silnici tak na poli, aby když zaberu, tak letěl a byl zároveň celkem komfortní. Zaujaly mě tahle 2 kolečka: SUP XP 930 a Merida Matts Lite 1200-D, obě rok 2012

    http://jizdni-kola.heureka.cz/…specifikace/

    http://jizdni-kola.heureka.cz/…specifikace/

    Co byste si vzali být v mé situaci a aspon krátce proč? Popř. vítě o nějakém lepším matroši kolem 30 – 40 papírů?

    Dkc.

    0 0
    • dancing dog  

      Oboje celkem závodní rakety, asi ± stejnej poměr cost/benefit, za mě superior za Rebu a 2×10, nicméně tu určitě budeš číst, že při Tvé výšce a účelu- hodně km na silnici, by asi bylo pro Tebe vhodnější 29palcovými koly. A ač nejsem radikální vyznavač devětadvacítek, bude to tu celkem zmiňováno oprávněně..

      0 0
    • Astro_Runner  

      hm

      0 0
    • duty9999  

      Vem ten Superior má lepší vidlici a osazení a kvaliní brzdy

      tu viddlici mám je super jo reba ta je nej

      0 0
    • Krejca  

      200–300 za den jako výlet? kup si motorku :-)

      0 0
    • alexian  

      930ku jsem mel (rok 2009) ..ram po 3 letech na vymenu(vymeklej). otazka je jaky maj ramy ted… osobne bych se podival po carbonu, po sleve za 40 se da sehnat ale osazeni bude horsi. napr. Cube…

      0 0
    • Astro_Runner  

      hm

      0 0
    • fantomsilnic  

      Za mě Meridu,ale za ty peníze bych něco slušného poskládal.

      0 0
    • borda  

      29tku a dvoje zaplety. V tvem pripade se to primo nabizi.

      0 0
      • Astro_Runner  

        dvoje záplety? vot iz it? :)

        0 0
        • Advid  

          Dva páry (zapletených) kol. Jeden pár lehký závodní se závodními plášti a druhý držák se širšími plášti.

          0 0
    • RUSH  

      Určitě něco v 29. Buď toto: http://www.specialized.com/…jumpercomp29

      nebo toto:http://www.canyon.com/…es/bike.html?… ,případě Scott Scale: http://www.scott-sports.com/…cale-950-xl/ a Giant: http://www.giant-bicycles.com/…13811/62990/ – ten je v karbonu, ale existuje i v hliníku.

      Všechna kola mají super rámy, každé má ale nějakou slabší část, ve většině případů jsou to hlavně zapletená kola, takže prostot k vylepšení v budoucnu.

      0 0
      • Astro_Runner  

        29er bude nejspíše jasná volba. Toho Stumpjumpera Comp 29 bych bral hned (už jen kvůli několika doporučení: „když už dražší kolo tak jedině Specialized“) ale ten je o nějaký papír dražší.. nějaký ten peníz ale snad ještě našetřím. Nejvíce mě při tomto rozhodování štve to, když 2 rozdílná kola stojí stejně/skoro stejně a maji přitom jinou výbavu. Např. ten Special za 46990 a ten Giant za 45699. Pak přichází na řadu rozhodování jaká komponenta je lepší nebo horší atd. a ja jelikož v jejích kvalitách, výhodách a nevýhodách skoro vůbec nechodím, tak pak aby čert se v tom vyznal. Člověk by skoro potřeboval si všechna taková kola postupně vypůjčit na pár týdnů a pořádně je projet, každé kolo se znalcem prokonzultovat a pak se rozhodnout.. :D

        0 0
        • RUSH  

          Je pravda, že to chce vyzkoušet. Rozdíl v geometrii mezi např. Giantem a Spešlem je určitě znatelný a opravdu záleží, jak komu co vyhovuje. Ten Spešl je ale dle mého jistota, na najíždění kilometrů asi nejlepší volba.

          Možná na podzim bude cena krapet příznivejší. Do té doby je čas na testování.

          0 0
    • Neunzikger  

      Ten Sup má převodníky jen 40–28. Na předpokládaných silničních nájezdech bys brzy ojížděl malé pastorky kazety 11 a 13z. Doporučuji trojplacku a za úvahu stojí i 48–36–26. Vzhledem ke tvé tělesné výšce bys měl mít kliky dlouhé cca 190 mm – to už je jen zakázkový rozměr a dělá je www.gebhardt.cz , když konfekce – tak nejvíc se dělá 180 mm. Dobrý prodejce Ti to před koupí vymění (pokud by sis nezadal stavbu celého kola).

      0 0
      • Astro_Runner  

        super, díky za info, délku klik mě ani nenapadlo řešit… na forech se to celkem také hodně řeší jak tak zjištuju, některým vyhovuje 175, některým 180mm.. chce to obejít nějaký ten obchod a i na tohle se poptat..

        NA CO BYCH SI MĚL JEŠTĚ DÁVAT U KOLA POZOR KDYŽ VEMEM V ŮVAHU MOJI VÝŠKU?

        dikec všem

        0 0
        • Neunzikger  

          Pokud by ses rozhodl pro 190 mm kliky, tak pořešit vzdálenost kliky v dolní úvrati od země. Tzn. volit rámy s méně hlubokým BBdrop nebo použít vidli s o 2 cm vyšším zdvihem. Nebo toto neřešit a zvyknout si, že klika je blíže u země – patrné to je zejména v členitém kamenitém terénu. Je možné, že v krámě potřebu dlouhých klik budou bagatelizovat, bo je nemají. Dále mít jasno o svém posedu – šíře řidítek, rohy, délka představce, model sedla, ofset sedlovky. Gripshift x páčky. Kola – ujasnit si jestli duše, tubeless, galusky. Pokud by ses shlédl v komfortu objemnějších plášťů vybrat širší ráfky. Typ nášlapných pedálů. Ať to pořídíš na první dobrou. Vyjma těch klik nejsi svojí tělesnou výškou mimo konfekci.

          0 0
          • Astro_Runner  

            to skoro zní na vlastní stavbu celého kola :)

            No zatím ze všech 29-tek mi připadaji v poměru (cena/kvalita+vý­bava) slušní tyhle 2 kusy:

            http://www.peksport.cz/…omp-29–12/8/

            http://www.peksport.cz/…omp-29–13/5/

            případně až budu trochu bohatší tak http://www.peksport.cz/…pro-29–13/3/

            což vypadá na parádní bajk

            Supy jsem vypustil, 29-ky mi u nich připadaji strašně drahé.

            Merida mi byla nabízena tahle http://www.sterba-kola.cz/…/mtb-ht-2013#…

            zase ale vyvstává otázka, jestli by za tuhle cenu nebyl lepší Special…

            asi brzy příjde doba pendlování mezi obchody a shánění informací. Kdo ví, u čeho skončím.

            0 0
            • Neunzikger  

              Pohledej tu v historii a na netu a najdi si názory na to, co Tě zajímá. Netřeba si z toho vybírání dělat těžkou hlavu, kup svojí velikost a jezdi. Třeba se stane, že kvalitní kolo Ti zpřístupní a zároveň zatraktivní i náročnější terén, z kterého měls doposud respekt. Dojde asi ve vývoji nastavení posedu – začneš např. vnímat důležitost správného předozadního rozložení hmotnosti. Neber výchozí nastavení polohy sedla a úchopu jako definitivní, zkoušej. Až Tvá praxe ukáže, co Ti sedí, co bys změnil, co je poddimenzované a co drží. Nejpozději asi tak za 4 – 5 let začneš vybírat další kolo s už konkrétnějšími požadavky na jízdní vlastnosti a materiál. (Třeba aby šla připevnit na rám dětská sedačka a uneslo ji zadní kolo;-)

              0 0
      • Rubi  

        co to kecas za nesmysly s tema klikama?!

        0 0
        • Neunzikger  

          Tak uveď s čím nesouhlasíš a zdůvodni to – ať to probereme.

          0 0
        • Singlespeed  

          Je snad nad slunce jasné, že vysoký člověk potřebuje delší kliky než člověk středně vzrostlý nebo malý. Pokud bych měl +/- 190cm jako zakladatel vlákna, tak bych taky kratší než 180mm kliky na kole nechtěl.

          0 0
          • pendergast  

            Ale zase, bez akýchkoľvek dodatočných údajov odporučiť 189 cm vysokému človeku neštandartné kľuky, zaváňa skrytou reklamou.

            0 0
            • Neunzikger  

              Což aby sis namísto nepodložených bulvárních fabulací zajistil dodatečné údaje a uvedl svůj odhad vhodné délky klik. Když Ti vyjdou 175 mm, bude to mít Astro Runner jednodušší – budou už na kole. Nebude se muset pídit po mnou doporučovaných 180mm konfekcích či delších zakázkách. Mně pro můj odhad stačí tělesná výška probanda.

              0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.