Nejčastěji se člověk ztratí 15 km od domova

14 nepřečtených
  • jimmek 2

    Znáte to, jedete na delší výjezd o po 80 kilácích v terénu kdy toho máte plné kecky se snažíte dostat domů co nejkratší cestou. Jenže já mám v oblibě ještě jednu věc a nejčastěji se mi to stává když mě chytne pěkný liják, jsem hladový a u sebe už nemám víc neŸ 5 kč. Problém je, že ať se vracím domů odkudkoliv, mám to ze všech stran převýšení takových 300–400 m. Takže po delší vyjížďce se snažím skracovat cestu jak to jde, cesta necesta, les neles, pole nepole, tma jak v pytli a tady přece kdesi před dvěmi lety ta lehce vyjetá polní cesta vedla. Jenže traktory stahující dřevo mění polní cesty 3× do roka. I když znám okolí svého domova jak své boty, vždycky narazím na konec nějaké té slabě vyjeté cesty a pak lítám přes meze, potoky a rače a při nejlepším sem jen dopálený od kopřiv, při nejhorším ve tmě, jak ze zásady mám světlo na kolo už pět let doma v šuplíku (je mu tam dobře je furt jako nové), hážu čuňu přes rygoly které nejdou vidět a koupu se v močálech, které vypadají jako louka s vyšší trávou. Stává se Vám někdy něco podobného?

    Anketa: Stávají se Vám podobné věci?

    0 0
    • fousac  

      tohle se u nas v praze moc neprovozuje…

      jeste tak zabloudit nekde na sidlisti… imho na jiznaku musi bejt docela dost bludnejch obrubniku… ;)

      p.s. co je/jsou „rače“ ??? rajčata to asi nebudou…

      0 0
    • mttm  

      v tom mam celkem vyhodu, ze bydlim v nizine, takze navraty ať sebetěžší probihaj maximalne po rovince… ikdyz ted v nedeli odpoledne s 20kg baglem i ta rovinka ve 35°C dala zabrat:(

      0 0
    • wroum  

      tohle na kole neprovozuju ale mam s tim zkusenosti v aute. uz nekolikrat sem najezdil bez problemu stovky az tisice km po Evrope a uz nekolikrat sem zakufroval pri navratu v Ceskych Budejovicich… nechapu jak je mozne ze by tam chtel zit kazdy :-D

      0 0
      • borda  

        krome me, teda :-)

        0 0
      • Luka  

        Co to je za blbost? Byl jste nekdy v ceskych budejovicich? .. panstvo na Budejovice mam ty nejhorsi vzpominky. Bude potom vecere?

        0 0
    • MARIN  

      Tak neco takovyho se mi stat nemuze nebot v okoli domova znam kazdou (snad i zvireci:) cestu. Ovsem v dobe kdy jsem zacinal jezdit po kopcich a lesech (1991) jsem kufroval snad kazdou vyjizdku ale hlavne diky pruzkumu moznosti a sjizdnosti cest.

      0 0
      • Sipal  

        To znám, mě jak chytne průzkumnická nálada, tak toho díky bloudění víc najdu pěšky, než najedu na kole. Už se těšim na ten stav, až taky budu znát každou pěšinu, zatím je to ale v nedohlednu.

        0 0
      • jimmek 2  

        To co sem psal, znám okolí domova jako své boty, ale jak ti lije, sem promáčený a ve tmě se to slívá a stačí když ti traktor lesem přetáhne dřevem pěšinu a v té tmě si nahraný. Nemluvím o starých známých trasách kde sem jel stokrát, ale o skratkách přes pole a les kde v té tmě nemáš šanci trefit ten správný strom za kterým zahnout

        0 0
        • zum  

          Já se domů naštěstí vracím do nížiny ale znám něco podobného.Začne pršet a jak si vyberu zkratku domů,tak je určo tak rozježděná ,nebo rozbahněná ,že bika tlačím a jsem od bahna jak čuně.Případně se vracím pro tretru v bahně a pod :-))))

          0 0
    • Jumper_32  

      Zásadně bloudím na turistických značkách typu – „polní cestou podél rybníka nahoru k lesu“ nebo „šikmo po louce na hranu lesa“ – potom podle navigace horkotěžko hledám, kdeže ta zelená vlastně je :-)

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.