Levnější kolo pro holčinu:)

6 nepřečtených
  • petule

    čau lidičky, potřebuju poradit s výběrem kola..nějaký příspěvek jsem tady našla, ale ten byl pro člověka dvakrát tak težšího než já..konkrétně nad sto kilo. Jsem docela rozježděná na strém tescovém kole, takže moje srdíčko prahne po něčem mnohem lepším, jenže tomu vůbec nerozumím a nechci koupit nějakou botu..no, ale vzhledem k tomu, že do toho můžu investovat max 13 tisíc, tak je asi rozvaha na místě. Jezdím terén, ale někdy se vydám na okruhy po silnici a cyklostezkách. Prý si mám pořídít dural, jenže jsem nenašla duralové kolo v téhle cenové relaci, taky se nevyznám ve značkách doplňků, nejčastěji u těch levnějších jsou všechny Shimano..a co třeba brzdy? kotoučovky nebo měla bych si pořídit nějaké lepší? Prostě mám v tom fakt hokej, tak mi prosím prosím poraďte:)

    Díky moc!

    0 0
    • kesu  

      no hele nema se asi cenu moc rozepisovat o kazdym dilu.Hlinikovej ram(alias dural,popripade oznaceni 7005,7020,606× atd atd )maj snad vsecky kola i ty supermarketaky­.Kazdopadne ja bych v tydle cene koupil meridu matts maiamy a setril na novou vidli

      0 0
    • tbc  

      Co takto nejake RAVO? Kuk sem: www.progresscycle.cz/ravo/firma.asp?…

      Ten za 12900 je uz uplne susny… Ak jazdis na tesku, tak aj z tych lacnejsch by sa asi dalo vybrat a nejaku dobu budes spokojna.

      0 0
    • tbc  

      Co takto nejake RAVO? Kuk sem: www.progresscycle.cz/ravo/firma.asp?…

      Ten za 12900 je uz uplne susny… Ak jazdis na tesku, tak aj z tych lacnejsch by sa asi dalo vybrat a nejaku dobu budes spokojna.

      0 0
    • kámen úrazu1  

      Na Tvým místě bych prvně obešla všechny cykloobchody v okolí a koukla se, co berou za značky. Pochybuju, že bys teď kupovala kolo přes internet a koupit kolo někde daleko od bydliště nemá smysl, když zatím netušíš, co by Ti mohlo vyhovovat.

      Jednotlivé značky bych pak vyhledala na netu. Pokud nechceš googlovat, můžeš použít tyhle stránky: www.cykloart.cz/www/default.htm Tady najdeš seznam českých výrobců a spousty dovozců. Není to aktualizovaný, ale jako první pomoc jsou to fajn stránky.

      Dále bych se zaměřila na ta kola, která se Ti líbí. Vyhledala bych si velikosti, tady bacha, spousta kol se nevyrábí v malých velikostech. Ohledně výběru velikostí je tu spousta threadů, některé se věnují výběru velikostí kol přímo ženám. Klidně založ další dotaz na konkrétní kola.

      Až budeš mít vybráno, bude Ti papírově sednout i velikost, nechala bych si na Tvým místě objednat kolo v obchodě. Pokud by ho měli už v krámu měli, můžeš si velikost ověřit.

      Když Tě to chytne ještě víc, budeš už tuišit, co cheš a co ne, jakou velikost potřebuješ, budeš mít větší přehled o kolech a budeš si moci koupit kolo dle svého gusta. Pak bude mít význam i zajet si pro kolo pár stovek kilometrů. Proto Ti sem nedávám odkaz na jednotlivé značky.

      Kola v této kategorii budou velmi podobná. Horší nebo lepší přehazovačku atd bych neřešila. Rám bude duralový/hliníkový. Vidle nebude kvalitní, časem ji můžeš vyměnit, pokud nebudeš chtít rovnou celé kolo na lepších komponentech a s nižší váhou. Vidle u tzv. dámských kol by měla být nastavena pro nižší váhu, tak by mohla pod 50kg aspoň trochu pružit. Brzdy radši véčka než kotoučovky. Mechanické nejsou, až na mnohem dražší výjimky, extra kvalitní. Při jejich koupi bys měla oproti véčkům jen jednu výhodu, a to, že bys měla základ (speciální náby kol pro kotouče) pro koupi lepších kotoučovek. Ta investice by za to ale nestála, pokud by ses nerozhodla postupně měnit všechny části kola za lepší, což by vyšlo draze.

      Takže bych se opravdu řídila jen dostupností v blízkém okolí (servis), pak designem a velikostí.

      0 0
      • tbc  

        Este k tym brdzam, kedze sa na to specificky holka pyta, plne suhlasim, ze rozhodne Vcka. Pretoze na beznu jazdu Vcka proste bohate stacia.

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.