kolo pro holku - 26´´ nebo 29´´?

69 nepřečtených
  • karelH

    Pár vláken o geometrii pro holky už tu je. Specifika dámské geometrie jsou celkem jasná, ale jde mně o konrétní věc. Vedu teď s manželkou trochu zásadní spor o tom, zda je pro ni lepší jezdit trekkingový rám, nebo přejít na 26´´. Má 165 cm a už delší dobu trochu větší rám, který je potřeba vyměnit. Jezdíme tak 90% po silnici a zbytek po zpevněných cestách (Samozřejmě, že ji chci časem trochu více dostat mimo silnice). Zmenšením rámu dojde pouze ke zkrácení posedu, ale těžiště zůstane vertikálně stejné. Podle mého by i na tu silnici vzhledem k její velikosti byla vhodnější 26´´ – není žádný závodník (ročně najede 1–1,5 tis.km) a podle mě se na tom bude cítit lépe. Chtěl bych hlavně reakci od holek co mají možnost srovnat trekking a 26´´ na čem se jim jezdí lépe. Díky

    0 0
    • Medvjedok  

      Teda nie som uplne holka :) ale ked od niekoho chces aby si zvykol na teren, tak myslim ze lepsie su mensie kolesa nez vacsie. A kedze postavou tiez nie je hromotlk, urcite by som kupil 26 do terenu, a bud to kolo co ma nechal na cestne vyuzitie (podla mna lepsie riesenie – odpada prehadzovanie kolies) alebo aspon kupil 2 pary kolies a na cestu nechal jeden so slickmi. Myslim ze lepsie riesenie je 2 bicykle, uvidis ze potom zacne ochotnejsie jazdit v terene a viac pouzivat ten 26mtb :)

      0 0
    • Skater  

      Nejsem holka, ale:

      Jednoznačně treking resp 29´´. Já sám bych se už na 26 trápit nechtěl ani v terénu ani nikde jinde:-), natož holka. Větší kolo je pohodlnější, rychlejší, snáz projede těžkým terénem. V červnu jsem byl na dovolené s bohužel už bývalou přítelkyní, já na mtb 26 a ona na crossu a co na tom dávala za terény mě překvapilo, a to seděla na kole po letech (o to bolestnější je to ztráta..). Že to jede po silnici líp o tom asi žádná. A velký kola fungují i na malých rámech, taťka jezdí GF 29´´ v Mku a dovedu si představit i menší velikost rámu. A jsem přesvědčený, že pokud je zvyklá na cross, tak z 26´´ přijde rozčarování, navíc 165 cm je celkem normální výška, šel bych do 29.

      0 0
    • antuch  

      můj osobní názor je, že pro takle malýho človíčka bych asi zvolil bika…teda pokud bude jezdit trochu sportovněji…malý kolo je pro menší ženský obratnější, navíc bude líp zrychlovat, teda pokud jí kalrlík nekoupí 29 za 100litrů…bude i lehčí a kompaktnější… Pokud by třeba měřila kol 17 a výš, tak bych o 29 uvažoval, takle asi rozhodně ne…kola prodávám zhruba 6 let, takže si myslím, že pár takových ženských už sem na jízdu vybavil…a zatím mi každá z nich dala po čase zapravdu…ale nevím, třeba se můžu mýlit

      0 0
      • karelH  

        osbně bych to taky tak viděl, vždycky když vjedeme na nějaký horší povrch tak je vidět jak znejistí – určitou roli v tom hrají úzké pláště (35mm) a i to, že sedí strašně vysoko. Je to obecně tak, že trekking/29´´ kola mají osu šlapání výše než 26´´? Když porovnám mýho pevnýho forta a její kolo tak je tam rozdíl nějakých 5 cm což mi přijde strašně moc. Ten její rám byl původně s pevnou vidlí, ale z důvodu zvýšení řídítek jsme dali odpruženou a v tom možná taky bude zakopaný pes.

        0 0
    • kámen úrazu1  

      Mám cross (na něm jsem jezdila trochu, hlavně jsem ho používala k do­pravě, ale v terénu jsem s ním taky párkrát byla, včetně kořenů), bike 26", silničku. Kupovala jsem v tomhle pořadí. Po pořízení biku jsem na crossový kolo brzy už nesedla. I v lehkým terénu má bike 26" oproti crossu výhodu. Nejen v širších pláštích, ale kolo je pohodlnější, ovladatelnější. Pokud plánujete časem i normální terén, tak jedině bike. Je malá, takže asi 26". Na biku jsem byla rychlejší i na silnici, i s terénními plášti, protože i přes větší velikost crososovýho rámu (cross 19", bika jsem koupila krátkou 16") jsem na něm seděla narovnaná jak babka s nůší. Cross stál 10, bike 18, kupováno necelý rok po sobě, takže kvalitativně byla obě kola blízko.

      PS: asi je zvyklá na špatný posez, takže správný jí bude při zkoušení novýho kola připadat divný, na to dávejte bacha. Po dvou, třech vyjížďkách zjistí, že se jí ale jede líp. Jen se nenechej zviklat, že jí třeba bude rám připadat při zkušení kratší. Dej na oko. Ona na zkušenost dát nemůže.

      0 0
      • kámen úrazu1  

        Ještě k těm velikostem. Cross byl 19", byl na mě dlouhý, přitom jsem na něm seděla míň předkloněná než na biku (při delším představci). Sice se to teoreticky vylučuje, být zároveň přehnaně natáhlaá a přitom na tom sedět jak na záchodě, ale měla jsem z toho takový pocit. Kdybych se viděla tak asi budu říkat něco jinýho. Každopádně hlasuju všemi deseti pro bika 26". Mám 160 cm.

        0 0
        • kámen úrazu1  

          PPS: v době crosse jsem měla půjčenýho na dovolenou v Českým Ráji (párkrát jsme dali přes stovku, většinou po asfaltu, takže sjem na něm seděla dlouho) i bika 26" v 19", stejnýho výrobce, a i když sjem na tom byla natažená jak na skřipci, pocit byl lepší než z crosse.

          0 0
        • karelH  

          ona má teď taky 19" crosse s 50mm představcem, takže to bude podobné

          0 0
    • jerrry  

      chtel jsem zcela automaticky napsat – ber MTB s 26", ale az mi dosel ten pomer – 90:10 pro asfalt, coz je pri cca 1000km/rok = 900km asfalt a 100zpevnena cesta, tak mi vychazi na co by ji MTB byl ? 900kilau na asfaltu ? Akorat na trapeni … Takze bud radikalne zmenit misto jezdeni a vysvetlit ze to bude vetsi zabava a nebo trekking. Mlada jezdila na trekovym kole a bez problemu davala i stredni teren. Ted zcela presla na 26" a je taky naprosto spokojena, ale proto ze zpevneneou cestu nebo dokonce asfalt potka malo az vyjimecne.

      0 0
      • karelH  

        Když jezdím s ní, tak jedu taky na 26´´ a jako trápení mně to vůbec nepřijde. Ono podle mě jde v tomto ohledu hlavně o pláště.

        0 0
        • jerrry  

          jo ja mel taky Nissan Patrol a jezdil jsem s nim po dalnici pres pul Evropy a taky nelze hovorit o _trapeni_ ale tak nejak tusim ze v normalnim aute bych stejnou trasu o neco lepe+pohodlneji :-)

          Nejde o to ze to nejde, nebo zda to plast zlepsi, jde o to proc kupovat horaka na neco na co ho nikdo nevymejslel ? Jen to jen muj maly nazor, stejne je rozhodnuti na tobe. Kdyby to bylo na me – koupil bych ji 26" a zrusil ten asfalt :-)

          0 0
          • Medvjedok  

            lebo s tym patrolom si mimo cesty v pohode, ale v normalnom aute to uz je trochu problem.

            0 0
          • karelH  

            pod tu poslední větu se podepíšu:-) – bohužel to ale není zatím možné – děti a tak …

             
            0 0
          • antuch  

            hele, patrolista-že by bývalý offrouďák?…já měl vitaru a byl to stejnej pocit---po silnici dobrý, ale sou i lepší auta:-)

            0 0
            • jerrry  

              offroudak? No ani ne … v opravdovejsim terenu jsem s tim autem byl 3× (na nejake akci co organizovala nejaka parta) a kdyz jsem videl to peklo tak jsem si rek ze to vlastne ani nemusim. A toho auta me bylo lito :-) Jinak na nej nedam dopustit. Az teda na ty brzdy … jak dobre to auto jezdi tak blbe brzdi :-) Odslouzilo si svych 8 let a ted ho pouziva mlada – taha s nim kone. Ja presedlal na neco nepatrne vic silnicnejsiho a uzivam si pohodli :-)

              0 0
              • Medvjedok  

                ted ho pouziva mlada – taha s nim kone

                ?? :)

                0 0
                • jerrry  

                  no kun je linej, tak aby se poradne rozbeh, musi se prvne roztahnout :-)))

                  .. ne, vazne .. mlada jezdi zavodne na koni. Takze cas od casu musi kone nalozit do voziku, vozik zaprahnout za auto a vyrazit na cestu. No a prave k tomu se ji docela hodi Patrol :-)

                  0 0
              • antuch  

                já zas poiřídil něco menšího a ekonomičtější­ho…opel corsa 1,5TD…spotřeba supr a hlavně do toho nemusím cpát prachy…to jezdí i na výpary z nafty:-)

                0 0
              • lizar  

                Hm něco silnějšího tak to asi nebude nic od Nissanu? Co pak to je za auto něco víc silnějšího? Jinak nový patrol se už chová lépe na cestách ale na dálky nad 2 hodiny už je lepší osobní auto. Ale zase to je bezpečné a v horách k nezaplacení to je fakt.

                0 0
    • jIrI___  

      Na takovou výšku bych asi koupil rám obyčejných 26" a ještě navíc pár 29" kol obutých do slicků pro silniční vyjížďky.

      0 0
    • antuch  

      myslím si, že bike ti dokáže při výměně plášťů suplovat i crosse, když bude potřeba…takže poku na to hosíš třeba pláště 1,75, nebo semi-slicky 1,95, tak to bude mnohem uniíverzálnější než cross. Pokud se budem bavit o menším člověku:-)

      0 0
    • Skater  

      Koukám, jsem v menšině:-) ale můj názor se nezměnil, pokdu jezdí spíš na silnici, tak proč horáka, navíc když měří 165cm, to není zas tak malá.

      0 0
      • Medvjedok  

        lebo asi ciel je dostat ju viac do terenu. Po ceste moze jazdit dalej na tom co ma asi…

        0 0
      • antuch  

        malá není, ale velká taky ne…samozřejmě je to o proporcích, délce nohou, trupu, atd…ale horák 26 bude asi univerzálnější…

        0 0
        • antuch  

          třeba teď tady prodávám kolo ženský, kerá má 163 cm…musel sem jí objednat 15,5 od Kellyse, pač 16,5 od Apache měla vysokou horní trubku a paní se drnkala do…a nedokážu si představit, že jí posadím na 15,5 rám v 29…zaprvé by to kolo vypadalo směšně a za druhý by bylo jinde těžiště, jiný úhly, geometrie a ženská by v tom seděla jak v tanku. navíc si myslím, že při kratších nohách se člověk víc nadře, než ty velký kola roztočí…

          0 0
          • karelH  

            jojo, stejný názor na to mám i já, jen jsem ho potřeboval od někoho potvrdit

            0 0
      • karelH  

        Já bych to teď už nebral tak striktně – 26" do terénu, 28" na silnici. Když porovnám obvod big apple (2,35") od Schwalbe s mýma Ultremama na silničce, tak obvod těch 26" je větší. Chci tím říct, že obvod kola tu nehraje roli a pohodlí je určitě na straně applů (musím ale odmyslet váhu těch plášťů – téměř 5× tolik jako ultrema :-)

        0 0
        • karelH  

          Jsem to napsal trochu nesrozumitelně – obvod kola je samozřejmě důležitý, ale menší ráfek je korigován šířkou pláště, takže obvod je zhruba stejný.

          0 0
          • Medvjedok  

            Tak v inej debate sa objavila este jedna dobra pricina preco mensi ram v kombinacii s 29 radsej nie: pri niektorych ramoch hrozi pri vytoceni riadidel kontakt s nohou jazdkyne v momente ked je kluka v prednej uvrati (vytocenie riadidel dolava → prava noha) Nemusi to platit vseobecne, ale ak by ste vyberali 29ku tak si toto pred kupou radsej overte vyskusanim ci to hrozi alebo nie. (to vytocenie riadidiel potrebne na skrizenie je tak velke ze pri beznej jazde sa to prakticky nestava, ale v terene pri technickejsom useku alebo v serpentinach prichadza do uvahy a potom by sa mohol prihodit aj skaredy pad)

            (ja som aj tak za tu 26 ako som pisal :)

            0 0
    • mr.antik  

      Nejsem holka, ale taky nejsem o moc vyšší a rozhodně doporučuju 26, klidně s hladkýma pláštěma, větší výběr různých geometrí, odpružení atd… Treking je naprosto neovladatelný a do terénu se sním bude o to víc bát.

      0 0
      • Medvjedok  

        Suhlasim – aj na zaklade skusenosti ked sme skupinka na mtb/26 a jeden trekking sli lahkym terenom (lesne cesty, v pohode povrch) spolocne na vylet, ten na trekingu bol jednoznacne pomalsi a v nevyhode kvoli bicyklu.

        0 0
        • 4xMM  

          Ahoj, jsem holka :-) a narvhovala bych tedy také jasně tu 26ku!

          Měřím 160, mám MTB s rámem 16". Předtím jsem měla 17,5 a zjistila, že v terénu je to prostě pro mě moc – kolo se pak hůř ovládá, je to takové nejistější, aspoň dle mé zkušenosti.

          OK, Tvoje přítelkyně je o 5 cm větší než já, rám by měla tedy mít taky větší – ale celkově větší kolo asi ne. Hlavně když píšeš že časem chcete jezdit víc v terénu… Když ji to chytne (což se docela dobře může stát ;-)) , bude ji pořád štvát že má kolo moc velké!

          Když zatím jezdíte víc po silnici, tak tam přece můžete dát nějaké vhodné pláště a je to.

          Zdraví M.

          0 0
          • kubad  

            dobře napsáno – souhlas

            jen blbě zařazeno :-)

            0 0
            • karelH  

              tento rám se mi docela líbí – na tom se dá docela vyřádit :-)

              0 0
              • Medvjedok  

                Ten je ozaj super (pre holku) jedno ci 26 alebo nie :)

                0 0
                • kámen úrazu1  

                  Jo, pro holku. Většině dospělých bab, s kterými jsem se o těhle designech bavila, je vnímají jako infantilní. Je poznat, že dámský design kol většinou dělaj chlapi, ti často dětinskost vnímají roztomile a zaměnují za ženskost.

                  0 0
                  • Medvjedok  

                    to preto lebo my (povacsinou teda) mame radi len mlade baby! :DDD

                    (a intelektualky uz vobec nie.)

                    0 0
                  • Lenka.05  

                    No, mně se tyhle přeplácaný kola taky nelíběj:-)

                    A malý holce doporučím z vlastní zkušenosti 26", sama jezdím mtb, kamarádka má crosse a nejen, že jí pohodlně stačím, ale spíše jí ujíždím, hlavně tedy v terénu. Výkonostně jsme na tom asi stejně. Ona má nějaké slicky, já Mountain King 2.2 a vzadu 2.1 Smart sam a vůbec nemám dojem, že by jí to na silnici lépe jelo. Na druhou stranu je fakt, že pro turistické ježdění je cross v pohodě i do „běžného“ terénu – tzn. lesní pěšiny, cesty, polňačky…přítel má crosse (s pevnou vidlí!) a výbornou techniku jízdy, takže na něm jezdí to, co někteří nedají ani na fullu :-)) O pohodlí se nebavíme…je to strašnej kostitřas:-)

                    0 0
                  • karelH  

                    no jasný, ještě to komplikuj víc, než to je :-)

                    nabízel jsem jí Durateca, co prodával Kubad a ten se jí nelíbil (pro mě naprostá lahůdka), tak si myslím (přece jen ji už trochu znám), že se jí bude toto líbit. Hlavně bych to nezobecňoval, každý má rád něco jiného, ale podle mě holkám se bude většinou líbit něco jiného než se třeba líbí mě – technicistní design, spíš surový materiál, CNC, …

                    0 0
                    • Maroška  

                      co se vkusu týče to máš těžké – kamarádka si pořídila pri ni úžasnou silničku, samá červená, já bych něco takového nechtěla ani omylem… spíš ať ti na netu ukáže pár rámů co by se jí zalíbily a podle toho se orientovat dál.

                      Co se velikosti týče, měřím taky 165cm, na začátek jsem měla 16,5" Gianta – model Iguana, byl přesně akorát, hezky točivý, pěkně reagoval, posez pohodlný i při celodenní vyjížďce. Teď mám Gianta 17" (viz profil), ten je pro méně pohodové ježdění (trošku jsem zrychlila), zato je stabilnější ve sjezdech a výjezdech. Jsem na tom malinko nataženější, ale osobně mi to vyhovuje – nicméně bych doporučila tu 16,5 – geometrii najdeš na webu u Giantu. Mám tedy spíš delší nohy a kratší trup, tak to nezapomeň vzít v potaz. Nicméně Iguana byla vysloveně komfortní kolo, které zvládlo i terén.

                      0 0
              • Krys  

                Jééé, vyšívaná dečka pod televízor. To chcem!

                0 0
          • mr.antik  

            No, on nepíše, že chtějí jezdit v terénu, spíš jí bude chtít nutit :-))

            0 0
            • 4xMM  

              Máš pravdu ;-), ale třeba ji to stejně chytne  - a co potom s tím velkým kolem?

              0 0
            • karelH  

              :-) no tak nějak to asi bude, ale chce to jít oklikou. Je ale pravda, že někdy mě ta ženská logika úplně dohání k šílenství.

              0 0
              • 4xMM  

                :-) I když u mě teda ty „okliky“ moc nefungujou… Ale když už jsme u toho, neporadil by mi pro změnu ohl. „mužské logiky“ ;-)?

                Mám totiž jaksi opačný problém a už z toho pomalu šílím… Konkrétně - máme v dohlědné době zajištěné hlídání obou dětí (což se málokdy stává) a jedinečnou možnost udělat si podzimní MTB vyjížďku v krásném okolí, a co dělá ten „můj“ chlap? Vykrucuje se, hledá na tom mouchy, kdes cosi… Přitom spolu jezdíme na kole od té doby co se známe (OK, v poslední době méně  a když, tak s dětma, takže spíše krátké nenáročné vyjíždky; já chci zase začít jezdit víc) a on rozhodně není z těch, co by se jen váleli na gauči (to jen někdy, když je venku obzvlášt hnusně – to pak rád třeba doma modelaří apod.).

                No ale stejně – on pořád, že ještě neví, a co počasí a vůbec…, a nechává to hodně na mě. OK, říkám si, vymyslím tedy trasu, předložím konkrétní návrh. A on na ni (když viděl profil trasy), to že teda NEJEDE, prý moc stoupání atd. :-((( Dobře, možná má pravdu a nezvládli bychom to, nejsme nejspíš moc ve formě, ale proč to nezkusit? Zkrátit či obměnit to můžeme vždycky… Tak mi někdo vysvětlete pro změnu mužskou „logiku“ ?!?! A hlavně co s tím?

                Dík! M.

                0 0
                • Medvjedok  

                  Nic si z toho nerob, drzitelky zenskej logiky mavaju samozrejme prirodzene problem vystat majitela operacneho systemu opacneho charakteru :) Ale podla mna su priznaky jasne, tvoj muz sa so sucasnym naradim nudi a potrebuje ho vymenit. Potrebuje apgrejdnut. A neviem, ci to spravi zrovna v tomto pripade vymena bicykla, ci skor cyklistky :D (moc nad tym ale nedumaj, aby si to nevzala prilis osobne :)))))

                  ;)

                  0 0
                  • Medvjedok  

                    skus sa radsej nejaku dobu venovat nacviku tych prvkov na pomedzi mtb a trialu – to jednak cloveka na nejaky cas celkom zamestna, pohlti a nerozmysla potom nad svojim smutnym osudom, a jednak, ked mu raz ukazes svoje umenie na mtb, zbledne zavistou (a mozno sa vymena naradia nebude konat, alebo aspon sa docasne odlozi)

                    :D

                    0 0
                • Krys  

                  Podľa mňa, keď sa muž pozrie na profil trasy a vyhlási že takú trasu nepôjde, pretože tam je veľa stúpaní, tak to znamená približne to, že tú trasu nechce ísť, pretože je tam veľa stúpaní. :)

                  0 0
                  • 4xMM  

                    :-))) Takže podle Tebe žádné „okliky“ nezaberou???

                    0 0
                    • Krys  

                      Ono to ale nie je tak, že keď sa zvolí správna metóda, tak muža prehovoríš na čokoľvek. Keď muž povie, že nechce, tak to znamená, že nechce. Možno ani nevie prečo nechce, ale proste nechce. A keď sa žena pustí do komplikovanej argumentačnej ofenzívy, tak dosiahne len to, že muž aby nemusel počúvať tie nelogické konštrukcie nakoniec súhlasí.

                      Zaujimavé je, že žena je šťastná aj keď muž niečo robí, len preto aby mal kľud, gúľa pri tom očami a mrmle si pod nos blbé poznámky. Hlavné je, že to urobil. Viackrát som sa na to priamo pýtal rôznych žien, či sú teda spokojné, keď niečo urobím nasilu a proti svojej vôli, „len“ preto, aby som mal kľud. Dozvedel som sa, že ano, a dokonca že je to pre ženu o to cennejšie, keď to robím aj keď je mi to nepríjemné.

                      0 0
                      • 4xMM  

                        Zajímavé! No tak mně to tedy vadí, když „on“ něco sice udělá, ale očividně nerad a brblá si u toho. To jsem pak radši když to nedělá vůbec, nechci aby něco dělal proti své vůli!

                        Když takhle u něčeho brblá ajám mám tedy pocit že mu to vadí, ptám se ho co se mu nezdá a že to přece dělat nemusí když nechce, a on na to, že ať si toho brbláná nevšímám, že se mě to netýká… Tak nevím?!?

                        Každopádně co se týče kola – než aby jel se mneou na vyjíždku nerad a s brbláním, tak to radší pojedu sama!  A to on taky ví.

                        Zdraví M.

                        0 0
                        • Krys  

                          Je pravda, že som generalizoval až moc. Celú problematiku komplikuje to, že síce existuje mužský a ženský spôsob, ale nie vždy je to ekvivalentné so skutočným pohlavím jedinca. Každý človek má z oboch spôsobov niečo. Vo všeobecnosti je istá korelácia medzi skutočným pohlavím a druhom (mužský vs. ženský) pohľadu na svet, ale na druhej strane je veľa jedincov, ktorí to majú prehodené.

                          V každom prípade, svojho manžela poznáš najlepšie ty. :)

                          0 0
                    • Medvjedok  

                      jasne, okliky zaberou – zaradenie oklik trasu predlzi a teda zvysi odpor u tvojej obete, takze to budes mat zamietnute na dlhsi cas. :D

                      0 0
                • mr.antik  

                  Neukazuj mu ten profil :-)

                  OR

                  Vyber cíl, kde je dobrá hospoda :-)

                  OR

                  Jeď sama nebo s někym jinym :-)

                  0 0
                  • 4xMM  

                    :-)))!

                    Hmm, pouvažuji nad těmito možnostmi… ;-)Přinejhorším fakt pojedu sama, ale  byla by to tedy škoda :-(.

                    No každopádně jste mi tu zlepšili náladu, díky všem :-)!

                    0 0
                    • jerrry  

                      jed sama …

                      .. ovsem doma rekni, zes asi po kilometru potkala bezva partu bezva chlapu. Nejlepsi byl Martin, ten mel nohy jako zavodnik, a asi to byl zavodnik, protoze vyjel uplne vsechny kopce. A vubec se neudejchal. A pak Petr, ten mel krasny oci a vubec se nebal – sjel uplne vsechno, i kolmou skalu. A ..a .. a  uz se nemuzes dockat az priste pojedes zas a ze ste na 99% domluveni .. na sobotu .. dyt ten tvuj stejne zas nebude chtit jet.

                      .. tipl bych to, ze pristi sobotu bude nachystanej v cyklistickym uz v sedm :-)

                      0 0
                    • Maroška  

                      Doplň si do profilu odkud jsi, mohly bychom spáchat babskou vyjížďku (včetně těch "móc dlouhých stoupání), po několika takových by myslím doma nevydržel ;-)

                      0 0
                      • 4xMM  

                        Ahoj Marťoško, no takovou babskou vyjíždku bych spáchala moc ráda :-)!!! I když nevím jestli bych Ti stačila… No ale moc ráda se nechám inspirovat a přiučím se od zkušenějších bikerů a BIKEREK – bohužel jich moc neznám a tak jezdím většinou sama (nebo jedeme s celou rodinnou, což je sice taky fajn, ale prostě jiné – s malýma dětma se přece jen v terénu moc blbnout nedá…;-)) Jsem z Prahy-Modřan, poblíž mám např. Točnou, ale dorazím i jinam, jestli máš návrh, sem s nim :-), těším se! Zdraví M.

                        0 0
                        • Maroška  

                          A nechceš se přidat tuhle neděli od Baranďáku? Jestli bys našla volný den, mohly bychom popovídat cestou, navíc chlapi jsou ohleduplní (většinou). Navíc jsem marodila, tak budu coura spíš já. Ať tu neuzurpujem vlákno, kontakt na mne v profilu, lepší dolmuva přes mail.

                          0 0
                  • stenli  

                    OR

                    Pověz, když nepojede on, najdeš na BF jistě dost zájemců, kteří to stoupání zvládnou.

                    To by mělo zabrat na mužskou ješitnost.

                    0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.